Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

tryvial napisał(a): a pompa wspomagania to pewnie jakieś kosmiczne wydatki...

tryvial napisał(a):-piszczenie przy skręcie na maksa w lewo lub prawo, co jakiś czas krótko zapiszczy podczas jazdy przy jeździe na wprost
-jak otworzyłem maskę i próbowałem zlokalizować dźwięki to usłyszałem jakieś piszczenie z okolic alternatora i było widać wyraźne wibracje alternatora.
tryvial napisał(a): głuchy, basowy odgłos przy odpalaniu po nocy. Dźwięk zanika jak auto się porządnie rozgrzeje, pojawia się tylko na biegu jałowym albo przy odpuszczeniu gazu, przy podjazdach do świateł
Wiem, że to trudne pytanie bo nikt tego nie widzi ale czy ktoś z Kolegów ma pomysł, co może być przyczyną tego odgłosu? Jak się auto porządnie rozgrzeje to pracuje cichutko, chociaż nie zawsze, bo gdy staję na światłach, które są na dole jakiejś górki to telepanie wybitnie się nasila...(gdy auto jest lekko przechylone - tył wyżej nieco)

tryvial napisał(a):głuchy, basowy mega irytujący odgłos przy odpalaniu po nocy, to taki odgłos, że jak wyjeżdżam z parkingu i telepię się przez jakieś kamienie i buja budą to dźwięk się pojawia i znika. Początkowo myślałem, że to obudowa silnika gdzieś wibruje o rozpórkę, ale włożyłem już gąbkę między obudową i rozpórkę, a dźwięk pozostał. Dźwięk zanika jak auto się rozgrzeje, pojawia się tylko na biegu jałowym albo przy odpuszczeniu gazu
-jak otworzyłem maskę i próbowałem zlokalizować dźwięki to usłyszałem jakieś piszczenie z okolic alternatora i było widać wyraźne wibracje alternatora.

Tominjo napisał(a):Mam po nocy taki dźwięk https://www.youtube.com/watch?v=WDw4tFb ... e=youtu.be Ewentualnie wraca to po paru godzinach postoju i tak samo na filmiku trwa kilka sekund (od 4s do 7s). Co to może być?

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości