Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
paul78 napisał(a):Ja z innej beczki...........jakie elementy trzeba obkleic matami aby skutecznie wygłuszyć klekot silnika w srodku?....ktos to przerabiał?.........
Tygrysek napisał(a):paul78, tak bardzo u Ciebie słychać?
MrSiara napisał(a):tylko do wygluszenia nie bierzcie mat APP lub Boll wczoraj robilem tym bagaznik u mamy w aucie bo takowe maty moj tata zakupil i to co one sie ukladaja to jest horror lamaly mi sie w rece nalezalo mocno nagrzewac opalarka by sie choc troche powyginaly
MrSiara napisał(a):kris-krzysztof, jak bedzie po zimie tego nie wiem hehe moze nie odpadna bo to bagaznik wiec one tak czy tak leza moim zdaniem stp jest najlepsze w kwesti cena/jakosc choc tansze rozwiazanie to tasma dekarska ktora jest napewno lepsza od APP
MrSiara napisał(a):blacha mi nie trzeszczy tylko tapicerka drzwi i to dokladnie na jego srodku i troszke mnie to drazni i musze cos z tym wykombinowac tylko co?
to jaki ? 75 cm x 53 cm ? i jak to obklejać ? wnękę od środka czy tuż za platkami po obramowaniu blachy?MrSiara napisał(a):duzy arkusz
maxiLeon napisał(a): chyba sam się za to wezmę
igorpl napisał(a):boczki - gms 07xl (grubosc = sztywnosc?)
reszta gms 02 lub gms 05 (reszta - blacha drzwi, otwory)
sidor.robert napisał(a):igorpl napisał(a):boczki - gms 07xl (grubosc = sztywnosc?)
reszta gms 02 lub gms 05 (reszta - blacha drzwi, otwory)
Jak już to wszędzie stosuj gms07. A najlepszy efet wyciszenia osiągniesz tylko przez zastosowanie gms07 + jakaś pianka kilkumilimetrowa. Sama mata gms wycisza niskie tony, natomiast do wysokim musisz zastosować dodatkowo wspomnianą piankę.
MrSiara napisał(a):Mozesz mi wytlumaczyc jak to sie wycisza tony wysokie? bo albo ja czegos nie rozumiem albo ty nie wiesz o czym piszesz
MrSiara napisał(a): I nigdy nie tlumisz Tonow tylko srodowisko towarzyszace glosnikow :/ to tyle
igorpl napisał(a):wyklejone pieknie,
ufo22222 napisał(a):kupujesz takie wygłuszenie które nie wpija wody i folie niepotrzebne
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość