1. Turbo ASZ
2. EGR out
3. KAT out
4. Strojenie: KINGSOFT/BARTPOL

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
polciu1 napisał(a): Pojeżdżę trochę i pomyślę nad wtryskami i Fmic.
marpit napisał(a):polciu1 napisał(a): Pojeżdżę trochę i pomyślę nad wtryskami i Fmic.
Przyrost formy nad treścią...
Dla porównania viewtopic.php?f=5&t=37631&view=unread#unread
Zobacz jak tam moment ładnie trzyma co prawda niżej niż u Ciebie ale do 3200 a u Ciebie spada.
marpit napisał(a):I zostały tam wykorzystane a Turbo u Ciebie nie za bardzo.
Najważniejsze to być zadowolonym
GruchaARL napisał(a): bo ja mam kilka takich gdzie dochodziłem do 200KM na wtryskach 216, także wiem jak wykorzystać potrzebne mi podzespoły
marpit napisał(a):a tu jeszcze turbo więc ogólnie słabiutko
GruchaARL napisał(a):Ustawione jest 140KM i 300NM. Kamil chciał bezpiecznie. Będą wtryski, będzie mocniej. Pozdro
polciu1 napisał(a):Panowie, ale czemu ma służyć ta dyskusja? Było jasno powiedziane, że chciałem bezpiecznie i tak mam a Wy tutaj spekulujecie, że turbo niewykorzystane, że pompa i wtryski siada itd. Prowokujecie, żebym pojechał do Bartka i zrobił mocniejszy program?Czy wtedy jak wrzucimy wykres to będzie dla Was jakaś dzika satysfakcja?
sagon napisał(a):Olać tam ten wynik,jest taki,bo tak program zrobiony.Co prawda logów nigdy nie zobaczymy,więc trzeba koledze wierzyć na słowo.
To pokarzesz te wykresy na te 190+ z 216tkami?
Odnoszę wrażenie,że raczej nie,a już poparcie tego logami byłoby szczytem marzeń.Niestety,myślał kogut o niedzieli ... .
Podobają mi się opisy,wykresy,mody,tylko jakoś mało to poparte dowodami.Pisanie,że tak program zrobiony pewnie jest prawdą,ale gdybyś wrzucił logi 001/011,wtedy nikt by nie miał żadnych wątpliwości,a tak,mnożą się takie,jak grzyby po deszczu.
Raczej w tym przypadku magiczny limiter zdejmowany nie był,...bo takiego nie ma,więc w czym problem?
Doszedłem już do tego,że to nie sterownik/limiter jest problemem,jest nim nastawnik.Ten po odpowiedniej kalibracji,bez ruszania softu zrobi takie napięcie,jakie ustawi się w nastawniku,może to być i 5v.
Każdy nastawnik ma inaczej ustawione max napięcie,najwyższe w serii ma hdk 240,co nie oznacza,że nie można go zwiększyć.Nie testowaliśmy tego na hamowni,ale testy drogowe wypadły obiecująco.
To tak na marginesie w kwestii magicznego limitera napięcia.
Już przetestowane.
kingsoft napisał(a):Zmieniając napiecie na pompie psujesz kalibracje wtryskiwaczy co powoduje, że 1mg paliwa dla ECU nie jest 1mg dla silnika.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość