Przedstawiam wykres mojej serii. Leon Supercopa ARL 06.2005

Uploaded with ImageShack.us
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kobzyr napisał(a):Kreski sa ok
sagon ale nie masagon napisał(a):legendy i wartości strat
jest ok , stan faktyczny może być zawsze inny.kobzyr napisał(a):Kreski
kobzyr napisał(a):sagon ale nie maTo co jest narysowane
jak już to ważniejsze jest położenie, liczba punktów, funkcja wygładzająca,sagon napisał(a):Inna sprawa,to sama skala na osi rpm,przy takim rozciągnięciu rpm każdy niuton będzie płaski...celowe działanie mające upiększyć wykres.
Jeżeli oś rpm będzie dwukrotnie dłuższa od osi mocy/momentu,to każdy niuton będzie sztucznie wypłaszczony.
, masa samochodu wprowadzona do obliczeń itd........ pewnie wiele rzeczy można tu wymienić. Moim zdaniem zmiana skali tutaj nic nie zmieni. Jeśli chcesz rozciągnij/zwęź sobie obrazek Gimp'em lub innym softem do obróbki grafiki i pokaż co tu jest nie tak. Może czegoś nie widzęsagon napisał(a):wartości strat
jeśli faktycznie wierzyć w to co jest narysowane to przeładowań nie powinno być. Jeśli jednak by tak było to górka była by w innym miejscu a hamowania wciska niezły kit klientom. Jak na serię, wszystko wygląda, że motor ładnie podąża za mapami. Tak przynajmniej ja uważam.sagon napisał(a):Pytanie,ile turbo dmuchało na górze,bo ten gift może być wynikiem przeładowania,mnie się wydaje,że od 3300 coś przerzuca.Wtedy na tej hamowni wyjdzie taka moc.Jak mi napisał jeden tuner mający taką hamownię,są one pierońsko wrażliwe na wszelkie przeładowania i rysują wtedy przepiękne kreseczki.
mick jeśli chcesz kup kabel z viaken'a (majątku nie kosztuje), VCDSlite jest za free, zaloguj dynamicznie 011,008 i jużsagon napisał(a):Osobiście w taki gift nie wierzę,ale to tylko moja opinia.
wszystko będzie jasne. Może faktycznie mylący jest ten wykres...sagon napisał(a):na 100%
kobzyr napisał(a):jak już to ważniejsze jest położenie, liczba punktów, funkcja wygładzająca,
kobzyr napisał(a): masa samochodu wprowadzona do obliczeń itd
oj tam,oj tam źle to ująłem, chodziło mi bardziej o "wpływ masy samochody a masa rolek itd....." Jest wiele parametrów których hamownia nie podaje klientowi. Relax już nie czepiaj sięsagon napisał(a): kobzyr napisał(a): masa samochodu wprowadzona do obliczeń itd
W tego typu hamowni nie wprowadza się masy pojazdu,to nie dynomet.
no taka prawa, ludzie lubią gładkie wykresy jak "pupa niemowlaka".sagon napisał(a): funkcja wygładzania jest już pewnie poza zakresem wszelkich możliwości.
Zwróć uwagę na ten wykres,taka sama hamownia,ale mniej kombinacji mających na celu pozorne upiększenie wykresu+pełna historia.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ded ... d3041.html
Tutaj ten sam leoś,tylko z hamowni u Gołąbka,czyli tej,na której byłeś.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e5 ... de883.html
Widzisz,co daje chociażby włączona na maxa funkcja wygładzania.Na którym wykresie niuton wygląda ładniej?
W tym przypadku wartości się pokrywają,ale nie zawsze jest tak kolorowo.A to,czy ta hamownia robi w bambuko nie mnie sądzić.Dla mnie jedynie coś za zdrowa ta seria.
Jak by się uważnie przyjrzeć,to od 3300 widać takie coś,jak górkę,ale bez loga niczego się nie dowiesz.Jak dla mnie to na papierze z takiej hamowni to auto może mieć i 200 w serii.Chodzi mi tylko o fakt,że koleś celowo rysuje tylko to,co potrzebne do rzekomej oceny wykresu.
Dwie krzywe,to trochę za mało.Tylko tyle.
kobzyr napisał(a):no taka prawa, ludzie lubią gładkie wykresy jak "pupa niemowlaka".
na górze,tak naprawdę nie widmo co się dzieje z tą turbawka (bo w logu ciśnienia i dawka wyskakują poza limit diagnostyczny), a napięcie jest ponad 4vsagon napisał(a):http://vaglog.rtnet.pl/adrian21wawa_121492.html
kobzyr napisał(a): widzę że tematy z dyno i ecu bardzo Cię uczulają
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość