Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcin7x5 napisał(a):Może jest delikatnie peknięty zbiorniczek i jak sie dobrze rozgrzeje to sie wówczas rozszczelnia.
zielek napisał(a):Witam
Sprawdź przede wszystkim chłodnice, lubią przegnić na dole i przepuszczać płyn. Miałem podobnie w 2.0tdi, dół chłodnicy przegnity, wymiana i po temacie.
brucelee napisał(a):Niekoniecznie głowica, może być uszkodzony termostat/korek albo jedno i drugie. Skoro nie masz dziwnego oleju, oraz nie puszcza ewidentnych bąbelków to wszystko jest ok. Możesz sprawdzić, czy powietrze nie ucieka z cylindrów VAG'iem. Za uszczelkę bym się brał na koniec. Korek zamoczyć w ocet, niech się przeczyści, wymienić termostat.
termostat +-50zł
zumba napisał(a):Przerabiałem to u kolegi. Te same objawy, płyn wywalało przez rurkę wyrównawczą w zbiorniczku. Jak się okazało uszczelka pod głowicą.
Domello napisał(a):Witam mam tą samą sytuację w moim 1.9 tdi bls czujnik spalin w zbiorniczku nie wykrył, termostat wymieniony po badaniu czujnikiem, nadal po odkręceniu korka zbiorniczka płyn idzie do góry i wywala go przez zbiorniczek co dalej .. ?
Domello napisał(a):Witam mam tą samą sytuację w moim 1.9 tdi bls czujnik spalin w zbiorniczku nie wykrył, termostat wymieniony po badaniu czujnikiem, nadal po odkręceniu korka zbiorniczka płyn idzie do góry i wywala go przez zbiorniczek co dalej .. ?
Domello napisał(a):Zmieniłem korek i zbiorniczek od tego zacząłem bo to najmniejszy koszt .. ale bez skutku
Pozdrawiam
Domello napisał(a):A mam pytanie jak by była padnieta uszczelka pod głowicą to mozliwe ze przez to nie otwiera termostatu ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości