witam mam taki problem z passatem z 2008r 1.9 tdi 105 ps auto odpala a po 1 sec gaśnie zapala sie świeca żarowa i miga... za drugim razem już auto odpala ale dzieje sie to coraz częściej po podpieciu pod vaga pokazało błąd immobilizer zablokowany silnik .... i tak moje pytanie czy to może być wina któregoś z przekaźników pod kierownicą po lewej stronie biały wązki nr 449 lub wiekszy nr 53 czy macie jakieś inne sugestie ?
witam, Mam to samo. Leon 1.9TDI ARl odpala i natychmiast gasnie. Dodatkowo lubi skoczyc wskazowka obrotow(ale silnik nie wyje). Sprawa sie pogorsza bo teraz zeby go odpalic musze go krecic z 2-3 razy po 5-10s. Mi migaja swiece zarowe oraz check engine. Samochod byl u Gladysek Bosh (krakow) tez za barsdzo nie wiedza co sie dzieje wywala blad jednostki centralnej. Powoli konczy mi sie koncepcja :\ Moze udalo ci sie znalesc gdzie jest problem?
Osobiście uważam, że trzeba podmienić czujnik położenia wału. U mnie był problem następujący:
czujnik ten ma się znajdować w graniach 0,4-0,8mm od pierścienia na wale (jakoś tak ) - u mnie znajdował się w odległości 4mm i często gubuł impulsy. Teraz wszystko jest ok. Polecam zrzucić miskę olejową i sprawdzić te odległość.
błąd sterownika wyskakiwał i u mnie - po doprowadzeniu samochodu do stanu gdzie pali "na tyk" błędy nie wyskakują.
problem rozwiązany problem polegał w stacyjce gdy wkładamy pilota mamy jeden klik drugi klik i na trzecim auto odpala jak ... poprostu jakieś styki sie wyrobiły i immobilizer odcinał zapłon... nawet na spokojnie jak sie odpalało klik za klikiem działało... w serwisie taka usługa z wymienioną płytką na nową i gwarancja 700 zł w nie autoryzowanym serwisie koszt 500 zł ale tylko przeczyszczenie styków
-- 10 września 2013, 04:42 --
sporo roboty bo trzeba zdemontować deske aby sie dostać do stacyjki
dodam jeszcze że gdy odpalało sie na 3 razy wszystko działało czyli wkładamy kluczyk kierownica sie odblokuje 2 wkłądamy dalej do zapalenia kontrolek i na 3 odpalamy a jak odrazu do kontrolek to wariowało