Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Centralny w klapie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Centralny w klapie

Postprzez stibi » 24 października 2005, 23:15

extra juz moge pisac :-D
witam
mam nie orginalny zentral i alarm w klapie tylko kluczyk a klape bagaznika tylko na kluczyk. chcialbym sobie tez tam zainstalowac silownik czy do tego potrzebne mi jest to ustrojstwo (koncowka do zamka w tylnej klapie) - zobaczcie na tej str. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67698645 PILNE bo aukcja sie konczy za 18 godz.

dzieki za odp.stibi

[ Dodano: Pon 24 Paź, 2005 ]
przepraszam za malo zrozumialy tekst ale sie spieszylem. chyba wiadomo o co chodzi. :x
stibi
Stella
Stella

Auto: Leon

Reklama

Re: Centralny w klapie

Postprzez nixu » 25 października 2005, 10:16

Ja robilem jeszcze w ibi wiec Ci napisze, do tego co zamowic chcesz na allegro, dokupic musisz silownik.

Ta koncowka jest potrzebna dlatego, ze do normalnego zamka podpiac silownika nie da rady.

Jako ze widze ze tez jestes z Gliwice to do montazu tego, polecam ASO Hatlapa, zrobili mi to w 20 minut, wiec extra czas.
Polecam fajny bajer..
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez coolibeer » 25 października 2005, 11:57

ja posiadam caly mechanizm silownika (uzywany) jak ktos by chcial to prosze o priv
Światło, Scena, Dźwięk...
coolibeer
FR
FR

Region: śląskie
Auto: po leonie...
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez stibi » 26 października 2005, 16:06

to co mam robic jechac do ASO czy zakladac samemu. 50 zeta na Allegro to za drogo??
stibi
Stella
Stella

Postprzez nixu » 26 października 2005, 22:08

stibi napisał(a):to co mam robic jechac do ASO czy zakladac samemu. 50 zeta na Allegro to za drogo??

Hmm, tak czy tak musisz to z allegro zakupic, bo jak pojedziesz do ASO to oni Ci powiedza ze musisz kupic cale klamke do tylnej klapy ktorej kosztuje kolo 1000 zlotych(cena z dnia kiedy Ja sie tym interesowalem).

Takze tyl musisz kupic na allegro, ale najpierw zorientuj sie ile bedzie kosztowal montaz i silownik i czy chcesz tego napewno, aukcja na allegro to napewno nieostatnia z tym przedmiotem.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez stibi » 26 października 2005, 22:24

nixu
w klapie montuje sie specjalne silowniki inne od tych w drzwiach?

coolibeer - czy dostales moje zapytanie na "pw" jesli nie to co masz do sprzedania piszac o calym mechanizmie i za ile?

stibi
stibi
Stella
Stella

Postprzez nixu » 26 października 2005, 23:45

coolibeer napisał(a):ja posiadam caly mechanizm silownika (uzywany) jak ktos by chcial to prosze o priv

Coolibeer, jesli mozesz napisz dokladnie jaki "mechanizm silownika" posiadasz ew. podrzuc fotki ;)

Stibi, dokladnie Ci nie powiem bo niewiem jakie sa te zamienniki z drzwi.. Ma on przesunac zamek tj. dokladke z allegro zalozona na ori klamke(zdejmuje sie tyl zaklada dups z allegro) do tego doczepia sie silownik ktory przesuwa zamek do pozycji otwarte/zamkniete.

Niewiem czy dasz rade sam to zrobic bo trzeba podciagnac to pod centralny zamek, ktory po przekroczeniu 15 km/h lub tez zapaleniu cewki sie zamyka, wtedy bagaznik automatycznie sie tez zamyka.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez stibi » 27 października 2005, 10:02

dokladnie tak to powinno dzialac. o robieniu tego samemu nawet nie mysle ale wiesz jak jest lepiej kupic sobie czesci samemu bo w zakladzie to kasuja dwa razy tyle a tak to tylko za robote sobie policzy. ciekawy jestem co coolibeer ma do zaoferowania.

hej
stibi
Stella
Stella

Postprzez nixu » 27 października 2005, 10:05

stibi napisał(a):dokladnie tak to powinno dzialac. o robieniu tego samemu nawet nie mysle ale wiesz jak jest lepiej kupic sobie czesci samemu bo w zakladzie to kasuja dwa razy tyle a tak to tylko za robote sobie policzy. ciekawy jestem co coolibeer ma do zaoferowania.

hej

Spoko, ale jeszcze jedno zdanie od siebie dodam (czlowiek uczy sie na bledach). Nie kupuj silownika na allegro, Ja kupilem i nie spasowal ;) i musialem nastepny w ASO targac :wink:

Takze z tego co pamietam to cena silownika byla nawet przystepna 8)

Pzdr.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez stibi » 27 października 2005, 12:25

masz racje zgadzam sie. zcasem warto 10 zeta wiecj zaplacic. zobaczymy co zaproponuje coolibeer. dzieki za odp.

hi
stibi
Stella
Stella

Postprzez Grześ » 11 listopada 2005, 19:23

zdjecie przedstawia klape z or centralnym , mam dwa pytania
czy leon bez org centralnego w tylnej klapie posiada łacznik( w klamce czarny plastikowy z biała głowka) z siłownikiem ?
jak sie zdejmuje osłone tylnej klapy tak aby nic nie uszkodzic?
Załączniki
zamek klapy.jpg
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez nixu » 11 listopada 2005, 19:41

Nie, nie posiada jezeli nie mial ori centralki w klapie to nie posiada, ta wlasnie koncowke o ktora pytasz kupujesz na allegro, wymieniasz ja w klapie i zakladasz + zapinasz silownik, pozniej trzeba to podpiac pod alarm/centralny zamek samochodu.

Co do silownika to mam do sprzedania podobny, ale niewiem z jakiego pojazdu on jest ;)
Tutaj sa fotki tego silownika

Moze ktos bedzie wiedzial z czego to jest 8)

Co do sciagania plastiku to niestety nie pomoge.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez stibi » 14 listopada 2005, 19:56

Grześ,
skad masz to zdjecie? moze juz cos robiles w tej sprawie. mnie tez klapa nie chce sie otwierac z centralnym. mam zamiar to zmienic - tylko kiedy???

stibi
stibi
Stella
Stella

Postprzez Grześ » 17 listopada 2005, 14:46

zdjecie dostałem od kolesia z allegro ktory sprzedał mi centralny ale okazało sie ze u mnie w klapie jest central tylko ja o tym nie wiedzialm bo samochod kupywałem z 2 reki a poprzedni wlasciciel nie spieszyl sie zeby to naprawic ( ja przy kupnie tego nie zauwazyłem ) , u mnie zablokowal sie siłownik tak ze mam do sprzedania orginalny siłownik centralny zamek ( nie klamke )i do tego okablowanie

ps wiem juz jak zdjac osłone tylnej klapy jak ktos potrzebuje wiedziec to smiało
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 17 listopada 2005, 14:53

Grześ napisał(a):ps wiem juz jak zdjac osłone tylnej klapy jak ktos potrzebuje wiedziec to smiało

Jeśłi mówisz o tym plastiku od wewnętrzej strony to życzę jak najmniej pourywanych uchwytów.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez PiotrekS » 17 listopada 2005, 23:36

Grześ, no powiedz jak sie to robi bo kiedys chcialem zdjac ale odpuscilem bo cholernie mocno sie to trzyma
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez stibi » 18 listopada 2005, 09:32

Hi
tez jestem ciekaw jak sie zdejmuje plastik z klapy. Grzes chyba kupie od Ciebie silownik!
stibi
stibi
Stella
Stella

Postprzez Kozak » 18 listopada 2005, 11:11

W miejscu gdzie wkłada się rękę żeby np. zamknąć klape jest po jednym wkręcie , i to wszystko jeśli chodzi o rozkręcanie . Reszta trzyma się na ok. 10-ciu metalowych spinkach , trzeba z czuciem pocjągnąc za uchwyt w plastyku ewentualnie podwarzyć z jednej strony krawędz plastyku . trzeba uwarzać bo spinki są twarde natomiast mjejsce mocowania spinek lubi się wyrwać .

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Grześ » 18 listopada 2005, 20:48

Ciagniecie na chama nic nie da bo siedza twardo kalapa sie zgina a wpinki nie puszcza, trzeba wykrecic tylne klosze i z zewnetrznej strony po sciskac te wpinki szczypcami , potrzeba 2 rodzai szczypcy 1 cos w rodzaju zabki tylko sporo mniejsze to do zaciskow ktore mozna dostrzec gołym okiem po zdjeciu swiateł 2 małe kombinerki do scisniecia 2 w srodku ale trzeba miec szczupla reke i z drugiej strony to samo, plastik połączony jest tez z gorna obudowa klapy na wpinki odgina sie recznie no i gotowe Ta metoda gwarantuje 0 połamanych uchwytow jest moze troszke pracochłonniejsza ale skuteczna i zaoszczedzi nam zbednych wydatkow a aso

stibi, niestety sprzedaje wszystko w komplecie siłownik zamek i kable 120 orginał wszystko dziala bo sprawdzalem
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez SebaksHT » 22 kwietnia 2011, 15:22

sorry za odgrzanie kotleta, ale czy taka sama procedura obowiązuje w przypadku zamknietej klapy ?? Nie otwiera centralny, nie otwiera kluczyk, bede musiałchyba od śodka forsować :/
SebaksHT
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne