Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czujnik temperatury

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czujnik temperatury

Postprzez Yawel » 28 października 2005, 16:44

witam. Może to błacha sprawa, ale nie bardzo wiem gdzie znajduje się czujnik temperatury powietrza na zewnątrz. Albo znim coś nie tak albo źle jest zamontowany :roll:, choć zbytnio się tym nie przejmuję to jednak lubię jak wszystko działa jak należy. Jak pojeżdzę i silnik juz nagrzeje się to czujnik pokazuje mi temp. na dworze coraz wyższą, np, teram mamy 12stopni w dzień a jak się lekko nagrzej silnik to i temp powietrza na zawnątrza wzrasta i potrafi nawet w te chłodne dni osiągnąć 23, 25stopni, może wy mi doradzicie jak do niego się dostać abym mógł zdiagnozowac czujnik.
Zauważyłem nawet że jak gdzieś rozgrzanym autkiem zaparkuję, i potem odpalę to temp jest nawet jeszcze wyższa, czyli gdzieś na ten czujnik emanuje ciepło... ale skąd?
Yawel
Stella +
Stella +

Auto: Leon Cupra R

Reklama

Re: Czujnik temperatury

Postprzez debowe » 28 października 2005, 18:43

Czujnik wydaje mi sie ze jest patrzac sprzodu na auto to po prawej stronie pod halogenem w tym zaglebieniu jest miejsce(otwor) na termomet.Jesli zle mysle to prosze mnie poprawic :wink:
debowe
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: LEON FR
Silnik: ARL 1.9

Postprzez bacardi » 28 października 2005, 19:26

dokladnie tak jak napisal debowe, ponizej wrzucam ilustracje aby nie bylo pomylek. W TSie jest w tym samym miejscu pod kratka, a w cuprzeR pewnie tez, ale tu nie dam sobie glowy uciac :] Byc moze czujnik Ci wyskoczyl z zaczepu (np. czujnik z zwyklej wersji nie do konca ladnie siedzi w zderzaku TS), a moze po prostu trzeba go wymienic (na allegro chodzil chyba za pare groszy)
Załączniki
czujnik_temp.JPG
czujnik_temp.JPG (3.26 KiB) Przeglądane 901 razy
TS bodykit, Eibach PRO KIT + KYB AGX, Toora T670 on board Obrazek
bacardi
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon BCB+

Postprzez Tonny S » 28 października 2005, 20:47

Yawel napisał(a):ten czujnik emanuje ciepło... ale skąd?

Z silnika to na 100%

debowe napisał(a):jest patrzac sprzodu na auto to po prawej stronie pod halogenem w tym zaglebieniu jest miejsce(otwor) na termomet
Dokladnie tak + zdjecie Bacardi

bacardi napisał(a):Byc moze czujnik Ci wyskoczyl z zaczepu (np. czujnik z zwyklej wersji nie do konca ladnie siedzi w zderzaku TS)
Pasuje bez problemu a Yawel ma ori R-ke

Albo wypadl albo sie x......
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Yawel » 29 października 2005, 16:25

dzieki za podpowiedź, spojrzę, w tym miejscu tez jest duża kratka i halogen, wieć tam powinien byc, to jeśli go nie ma z przodu to napewno gdzieś musi sobie dyndać :-D , gdzieś w komorze silnika hm, ok
Yawel
Stella +
Stella +

Auto: Leon Cupra R

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne