Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bzyniu28 napisał(a):Ja ze wszystkich części to największy problem miałem ze znalezieniem tej tulejki 35mm, ale w końcu rozwiązałem to trochę inaczej.
ufo22222 napisał(a):a ja kupiłem nakrętki długie m6
brakuje tylko siłowników i sprężyn reszta w domu i mogę zacząć rzeźbę
ufo22222 napisał(a):jak będą siłowniki to zacznę rzeźbić i się pochwale
a w silniczku od klapki paliwa 1 to + a 2 to masa?
ufo22222 napisał(a):a ta sprężyna i opaski plastikowe to co bo ja nie mam takiego patentu
ufo22222 napisał(a):yhymm a cięgno masz te oryginalne od pociągania spustu klapki?
ale ta sprężyna nie ma nic wspólnego z automatycznym otwieraniem klapy?
ufo22222 napisał(a):dzięx kabel już jest na swoim miejscuteraz jeszcze zamontować siłownik zamka i siłowniki
a modułu nie trzeba programować by działało otwieranie klapy?
ufo22222 napisał(a):jak znajdę na chacie jakiś przekaźnik to myślę że jutro już będzie latać zamek
ufo22222 napisał(a):dziex ale bądź w pogotowiu!![]()
dodatkowo zrobię podwójne pozycje jak już mam plastiki rozebrane
erni11 napisał(a):wyłącza alarm i odblokowuje klapę
ufo22222 napisał(a):na wkręt do klapy i linka stalowa
a siłowniki od fabii są w drodze
-- 8 października 2013, o 20:30 --
TimonFR nawet pozycje ogarnąłem
_carlos- napisał(a):tem numer przycisku otwierania klapy:
3B0 959 831 A 01C
to jest z seata czy iinej grupy?
_carlos- napisał(a):Czy przypadkiem 3B0 959 831 01C jest z podświetleniem koloru zielonego?
_carlos- napisał(a):Czy wtyczka jest ta sama co do przycisku klapki wlewu paliwa?
erni11 napisał(a):Witam Mam pytanko czy ten komplecik silownikow i sprężyny do klapy przegina wam klapę? Bo jak zaloze te silowniki to odstaje mi klapa z jednej strony
ufo22222 napisał(a):klapa pieje
TimonFR napisał(a):ufo22222 napisał(a):yhymm a cięgno masz te oryginalne od pociągania spustu klapki?
Robisz w ramieniu zamka otwór mały i za pomocą cienkiego drucika lub opaski plastikowej łączysz ramię z siłownikiem na podstawie testów dobierasz długość żeby otwierała się klapa na zamkniętym samochodzie i na otwartym bo jak będzie za długie to na otwartym może nie otwierać u mnie tak byłoi wtedy jak znamy długość robimy cięgno z linki lub drutu jak kto woli to ori trochę ciężko dopasować
ufo22222 napisał(a):że odstaje od nadwozia 5 milimetrów
_carlos- napisał(a):TimonFR napisał(a):ufo22222 napisał(a):yhymm a cięgno masz te oryginalne od pociągania spustu klapki?
Robisz w ramieniu zamka otwór mały i za pomocą cienkiego drucika lub opaski plastikowej łączysz ramię z siłownikiem na podstawie testów dobierasz długość żeby otwierała się klapa na zamkniętym samochodzie i na otwartym bo jak będzie za długie to na otwartym może nie otwierać u mnie tak byłoi wtedy jak znamy długość robimy cięgno z linki lub drutu jak kto woli to ori trochę ciężko dopasować
Wrzuć jakieś zdjęcie mocowania siłownika do zamka.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości