quli napisał(a):dobra...
wypowiadam sie jako osoba która posiada 20vt, vr6 i arl-a i nie ma opcji zeby vr objechał sprogramowanego arl i tyle...
jeśli postawicie z rolki arl-a ośkę i vr-a 4x4 to arl zje takie 2.8 bez problemu. w przypadku gdy oba auta sa 4x4 przewaga arl-a maleje aczkoliwiek dalej arl jest z przodu.
to taka dyskusja jak kiedys były na temat stary 2.8 vr6 174km vs abf 2.0 16v 150km... bajki w nieskończoność a prawda jest i była zawsze taka ze abf jest szybszy...
vr to poezja dzwieku i niesamowity potencjał... ale seria nie robi dobrze i tyle...
Widocznie masz słabego Vr... a jakie masz oznaczenie silnika?
Natomiast sprawa Vr 174km (znany z m.in. z Golfa III) to rzeczywiście temat wałkowany na wielu forach. ABF potrafi wygrać z VR6 ale jest to spowodowane marnym stanem większości silników VR6 2.8 174KM.... Albo inaczej - auto wyjeżdżając z fabryki już nie trzymało serii. W Łodzi jest Golf III, którego właściciel to zawodowy mechanik (zapaleniec motoryzacyjny), wywalił tonę monet w VR6 174KM, wykonał kompletny remont silnika, a po dotarciu pokazało 172KM. I to nie jest przypadek jednostkowy. Wystarczy poczytać trochę po forach. Ganiałem się również z golfem III Vr6 i mimo katalogowych niewielkich różnic byłem zdecydowanie z przodu.
seb_jag ARL napisał(a): Tomek, może jednak rzeczywiście masz coś podłubane w swoim, tylko o tym nie wiesz?
Tak, mam podletenk LPG

Kolego quli, a skąd Ty jesteś? Bo jeśli masz ARLa ~190KM to chętnie mogę go skonfrontować z moim.... ewentualnie Twojego Vr z moim. Tyle w temacie.