Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
saddam napisał(a): Polecam dodatkowo zaopatrzyć się w odmrażacze do szyb w sprayu, np. Einszett Eistau czy Sonax. Z grubszym lodem słabo sobie radzą ale poza tym są OK.
seb_jag ARL napisał(a):co do maty, to odradzam - może i szron się nie osadzi, ale później będziesz ją odrywał od szyby + ciekawe co zrobisz z mokrą, oblodzoną matą?jak wrzucisz taką do bagażnika to mały basen gotowy
Peter007 napisał(a):seb_jag ARL napisał(a):co do maty, to odradzam - może i szron się nie osadzi, ale później będziesz ją odrywał od szyby + ciekawe co zrobisz z mokrą, oblodzoną matą?jak wrzucisz taką do bagażnika to mały basen gotowy
Chyba nie miałeś do czynienia z czymś takim. Te rzeczy nie przymarzają, bo są zrobione z materiałów, które nie chłoną wilgoci, więc niby co i jak ma przymarznąć. Jedyne co trzeba zrobić po jej zdjęciu to najzwyczajniej machnąć nią ze dwa razy żeby otrzepać ze śniegu. Używam od ładnych kilku lat i ani mi nigdy nie przymarzła ani żadnego basenu nie miałem.
seb_jag ARL napisał(a):Peter007 napisał(a):seb_jag ARL napisał(a):co do maty, to odradzam - może i szron się nie osadzi, ale później będziesz ją odrywał od szyby + ciekawe co zrobisz z mokrą, oblodzoną matą?jak wrzucisz taką do bagażnika to mały basen gotowy
Chyba nie miałeś do czynienia z czymś takim. Te rzeczy nie przymarzają, bo są zrobione z materiałów, które nie chłoną wilgoci, więc niby co i jak ma przymarznąć. Jedyne co trzeba zrobić po jej zdjęciu to najzwyczajniej machnąć nią ze dwa razy żeby otrzepać ze śniegu. Używam od ładnych kilku lat i ani mi nigdy nie przymarzła ani żadnego basenu nie miałem.
tak, i jak otrzepiesz ze śniegu to cudownym trafem mata zostaje sucha jak pieprzmiałem kiedyś taką matę i po paru dniach się jej pozbyłem. jak spadnie dużo śniegu, a później to się zmrozi, to i tak sklei matę do szyby. poza tym te maty często są obszyte materiałowym paskiem - on też nie chłonie wilgoci?
Peter007 napisał(a):I z tych kilku kropel, które ewentualnie zostaną na macie masz basen? No nieźle. I taki pasek materiału przymarzł Ci że musiałeś się mocować? To też dobre. W takim razie musisz też pamiętać, że po użyciu skrobaczki najpierw ją wysusz, zanim włożysz do samochodu, bo cudownym trafem nie będzie sucha jak pieprz i basen Ci się zrobi
Listek napisał(a):Niewidzialna wycieraczka na zimę ? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to chyba ma mieć zastosowanie na deszcz, żeby woda spływała sama po szybie, a jak spadnie śnieg, to coś mi się wydaje, że na szybie po przejechaniu wycieraczkami może zrobić się niezła breja.
ona tworzy powłokę na szybie, nie przylega tak brud/woda/śnieg itp.Listek napisał(a):Niewidzialna wycieraczka na zimę ? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to chyba ma mieć zastosowanie na deszcz, żeby woda spływała sama po szybie, a jak spadnie śnieg, to coś mi się wydaje, że na szybie po przejechaniu wycieraczkami może zrobić się niezła breja.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości