przez arkady » 8 czerwca 2013, 10:10
Nie wiem czy to właściwy temat, ale spróbujmy...
Praktycznie od chwili zakupu Leona zdarza się, że przestaje świecić lampka w drzwiach i "ginie" oświetlenie w podsufitce. Czasami zapala się i nagle gaśnie, innym razem nie zapala się, a za jakiś czas oświetlnie "wraca". Niedawno wymieniany był podnośnik szyby przedniej prawej i przestała świecić lampka w tychże drzwiach (nie świeciła nawet jak inne świeciły i nie aktywowała podsufitki przy otwarciu drzwi, żarówka i cała wkładka są ok, bo przekładałem w inne drzwi i tam działały) - poczytałem trochę forum, uzbroiłem alarm przy otwartych prawych przednich drzwiach (alarm zawył), rozbroiłem i... lampka się zaświeciła. Nie na długo, ale jednak. Dziś nie świeciła się żadna lampka... choć raz się zapaliła przy otwieraniu drzwi kierowcy. I tak w kółko - raz się świeca, częściej nie. Dodam, że:
- działa uzbrojenie\rozbrojenie alarmu z kluczyka
- mrugają kierunkowskazy przy powyższym
- działa brzęczyk świateł przy otwarciu drzwi
Nie działa jedynie (albo raczej wariuje) oświetlenie kabiny, bagażnika i lampki w drzwiach. Przeczytałem parę tematów, ale ciągle nie wiem, co może być najbardziej prawdopodobną przyczyną. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.
Pozdrawiam.