Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Naprawa spryskiwacza ( tylna wycieraczka )

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [ALL] Naprawa spryskiwacza ( tylna wycieraczka )

Postprzez alex_331 » 25 października 2013, 21:40

Dyszę mam ustawioną tak, że ona piska równo w połowie wycieraczki i to całkiem dobrze zgarnia. Tylko chciałem się dowiedzieć czy jest jakiś fajniejszy patent ;) Ale skoro nie ma to dziękuję za podpowiedzi ;)
alex_331
Sport
Sport

Auto: Leon I
Silnik: BCB 1.6

Reklama

Postprzez Farmi18 » 2 listopada 2013, 17:46

Dziś dokończyłem temat spryskiwacza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak będziecie rozwiercać ośkę, żeby ją udrożnić, to wierćcie od góry (od dyszy). W środku przy dyszy jest zwężenie ośki ok 15-20m. Na tym zwężeniu zapieka się rurka i ukręca się. Wiercąc od dyszy dość długą oryginalną rurkę. Ja wierciłem od drugiej strony i cała rurka poszła na wióry, a odzyskałem tylko nieprzydatne ok 5mm.

Do naprawy wykorzystałem antenę teleskopową i zwykłą lutownice. Nie miałem rurki oryginalnej (bo ją rozwierciłem), w którą włożył bym dysze spryskiwacza, twięc najważniejszym było znaleźć antenę teleskopową, która ma element o takiej średnicy jak miedziana rurka, która się ukeciła. Wtedy tez dysza spryskiwacza powinna wejść bez problemów. Na zakładkę przylutowałem element o większej średnicy i gotowe.

Jak miałbym rurkę oryginalną, zrobił bym coś na takiej zasadzie, wtedy dysza spryskiwacza siedziała by tak jak konstruktor przewidział, bo w moim przypadku siedzi troszkę delikatniej niż w oryginalnej rurce..

Obrazek

To że nie ma osi, za bardzo nie przeszkadza, ale nie mogłem wyosiować. Lutując, zedrzyjcie papierem, pilnikiem, osełką chrom ozdobny z rurki do podkładu miedzianego, bo cyna tego nie łapie.
Farmi18
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez Pako162 » 2 listopada 2013, 22:22

A mówiłem wiercić od strony dyszy :-P nie posłuchałeś :twisted: :twisted:
Pako162
Sport
Sport

Auto: Cupra 4
Silnik: AUE 2.8

Postprzez Farmi18 » 6 listopada 2013, 08:32

Nie posłuchałem z jednego powodu.....
Zanim napisałeś, żeby wiercić, a nie namaczać i próbować wyciągać, bo to nic nie da, to wcześniej już namaczałem i wkładając co kawałek w rurkę śrubę, próbowałem wybić, a.... nic poza ukraszaną rurką nie wypadało.

Pomyślałem, że zdezelowana jest ta rurka od tej strony i nie będzie przydatna i może coś odzyskam z drugiej.

Z tego powodu wierciłem NIE od dyszy.

WIERCIĆ OD DYSZY :)
Farmi18
Stella +
Stella +

Postprzez bzyniu28 » 10 listopada 2013, 09:09

Panowie a myślał ktoś nad tym patentem? Nie dało by się całego tego króćca podmienić na ten plastikowy, taki jak w tej aukcji
http://allegro.pl/audi-80-b4-100-c4-a6-c4-dysza-spryskiwacza-tylna-i3674915786.html
Jak myślicie? Spasuje to? Bo nie chciałbym kasy bez sensu wydawać.
bzyniu28
Sport
Sport

Auto: LEON 1M
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Pako162 » 10 listopada 2013, 10:11

Nie ma tutaj plastikowego pierścienia który trzyma rurkę w jednej pozycji w mechanizmie. Patrząc na tą rurkę z aukcji możliwe jest że po założeniu bd ona sie obracać w mniejszym lub większym stopniu razem z wężykiem. A w ogóle jaka dł. ma ta rurka?
Pako162
Sport
Sport

Postprzez bzyniu28 » 10 listopada 2013, 10:25

No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć jej wymiarów. Takie same zestawy są sprzedawane do Polo 6N.

-- 10 listopada 2013, 10:25 --

http://allegro.pl/dysza-spryskiwacz-tyl-vw-golf-3-iii-passat-b3-b4-i3640214147.html
Takie coś jest do np golfa 3 ale nie wiem czy ta rurka nie jest grubsza niż ta w leonie, muszę chyba ojcu Paska rozebrać bo ma B4, tam powinno być takie coś :D
bzyniu28
Sport
Sport

Postprzez oczkolek » 20 listopada 2013, 14:57

A może warto kupić Wam zestaw naprawczy od Audi zamiast męczyć się z dopasowaniem "rurek". Było wcześniej w tym wątku.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez bzyniu28 » 20 listopada 2013, 16:19

Kolego pytałem o zestaw naprawczy w najbliższym ASO to powiedzieli mi 220zł, za tę kasę to ja kupie cały mechanizm używany. Swoją drogą szkoda że do Leona nie sprzedają zestawów dysza plus ta rurka. Było by wzięcie na to.
bzyniu28
Sport
Sport

Postprzez Szymko » 22 listopada 2013, 18:48

Zauważyłem dzisiaj, że psikając tylnym spryskiwaczem przesuwa mi się strumień minimalnie w bok. Dosłownie z centymetr albo dwa.
Czy to znaczy, że rurka jest już kaput? Czy może jeszcze nie za późno i da się coś gdzieś psiknąć żeby uniknąć całych tych kombinacji z rozbieraniem mechanizmu spryskiwacza i wycieraczek?

-- Pt, 22 lis 2013, 18:48 --

Edit: płyn od spryskiwaczy na tylnej klapie jednoznacznie wskazuje, że na jakiekolwiek psikanie czymkolwiek i gdziekolwiek jest, jak to mawiają Niemcy "cu szpejt". Na razie olewam problem i najwyżej nie będę olewać tylnej szyby :mrgreen:
Szymko
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Postprzez sprajtz » 3 grudnia 2013, 16:46

Zauważyłem, że z tyłu nie posiada dyszy spryskiwacza. Teraz pytanie czy wystarczy kupić tylko dyszę, czy trzeba kupować jakiś zestaw w całości? Jeżeli tylko dyszę, to jak to wymienić ( jedynie wciskając )?
Obrazek
sprajtz
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9TDI

Postprzez Tuchola_BDG » 3 grudnia 2013, 20:43

Jeśli wiadomo, że problemem jest tylko brak dyszy to można kupić tylko ją, koszt to coś koło 30-40zł, mi osobiście nie udało się znaleźć zamiennika, bądź czegoś tańszego
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Auto: LEON 1M B+LPG

Postprzez sprajtz » 3 grudnia 2013, 20:49

Właśnie dokładnie nie wiem jaki jest problem. Wiem, że nie ma dyszy i płyn nie leci. Muszę rozłożyć chyba to i sprawdzić.
Obrazek
sprajtz
Signo
Signo

Postprzez Stunter » 3 grudnia 2013, 21:04

U mnie jest już do regeneracji rurka, na razie wszystko gra ale chodzi za wycieraczką ;) tak jak oglądam to nie wiem czy by się nie dało zastąpić tej rureczki, nierdzewną cienką ;) Mam taką w domu, tylko zmierzyć, jak będzie pasować to na lata, bo nie przyrdzewieje ;)
Stunter
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Szymko » 3 grudnia 2013, 22:32

Po swoim przykładzie wiem, że jak chodzi nawet minimalnie to nie wszystko gra. Mi też niby psika spryskiwacz, ale poza tym płyn leci do środka pokrywy. Sprawdź czy po użyciu tylnego spryskiwacza płyn nie wylatuje Ci przez zamek.
Szymko
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Postprzez Stunter » 3 grudnia 2013, 22:37

Kręci się, pryska mocno, przy zamku i w okolicach(srodku) nie widać płynu ani nie czuć;) Ale to nie znaczy że tak to zostanie ;)
Stunter
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez alex_331 » 5 grudnia 2013, 21:27

Jak wyciągnąć pompkę spryskiwaczy z tego zbiornika? Czy trzeba odkręcać zbiornik? Będę wdzięczny za odp
alex_331
Sport
Sport

Postprzez Pako162 » 7 grudnia 2013, 23:44

Raczej tak. Inaczej nie ma podejscia zeby chwycic pompke i wyjac.
Pako162
Sport
Sport

Postprzez alex_331 » 8 grudnia 2013, 17:37

Okay sprawa stała się nieaktualna. Dla potomnych - chwytasz, ciągniesz w górę i dziękuję ;) Może gorzej z uszczelki wychodzić, ale wychodzi. Tylko pamiętajcie, że płyn Wam ucieknie ;) To tyle w temacie :D Pompkę wymieniam na nową bo ta mi psika jednocześnie na tył i na przód :)
alex_331
Sport
Sport

Postprzez bzyniu28 » 20 grudnia 2013, 13:24

sprajtz napisał(a):Zauważyłem, że z tyłu nie posiada dyszy spryskiwacza. Teraz pytanie czy wystarczy kupić tylko dyszę, czy trzeba kupować jakiś zestaw w całości? Jeżeli tylko dyszę, to jak to wymienić ( jedynie wciskając )?

Jesli dysza została usunięta cała to wystarczy wetknąć nową, ale jeśli jest ułamana i część została wewnątrz mechanizmu to trzeba to będzie jakoś wyciągnąć i tu obawiam się że mogło by się skończyć rozbiórką.
bzyniu28
Sport
Sport

Postprzez alex_331 » 14 stycznia 2014, 22:06

Ludzie, spotkał i mnie ten k...... problem... Pytanie mam następujące, bo piszecie i piszecie, ale nikt nie podał jaką średnicę ma ta rurka co się ukręca? Najlepiej zastąpić to anteną teleskopową, wkładem od długopisu, poszukać jakiejś nierdzewki? Pomóżcie biednemu koledze co to chce mieć czystą szybę :D xD :buja:
alex_331
Sport
Sport

Postprzez dreadlook » 14 stycznia 2014, 22:21

alex_331 napisał(a): wkładem od długopisu

Ja robiłem tak w poprzednim Leonie i o ile wiem działa do dziś (ponad rok). Masz pewność, że wkład nie pęknie i nie zardzewieje. Jak rozbierzesz to będziesz widział jaka średnica. Musisz zmierzyć jaką długość ma mieć cała ta rurka, dociąć wkład (od długopisu żelowego od zwykłego za cienki wkład) i z jednej i drugiej strony wkładu włożyć po kawałku tej rurki, która się ułamała i zgrzać to (np. nad kuchenką) - ot cała filozofia :)
dreadlook
TopSport
TopSport

Silnik: ARL 1.9

Postprzez alex_331 » 15 stycznia 2014, 17:39

Ale powiem Wam że Wy macie niesamowite pomysły, naprawdę. Już w ETCE obejrzałem jak ten plastik klapy jest zamontowany i w sobotę będę brał się za robotę. Myślałem, nad jakimś innym rozwiązaniem, bo ten wkład to prowizorką śmierdzi, bo antena wydaje mi się że przegnije dość szybko, a taką nierdzewkę znaleźć to jak dobrą dziewczynę, można ale trudno xD No nic, podziękował za tłumaczenie :D :brawo:

-- 15 stycznia 2014, 18:39 --

Panowie, dzisiaj próbowałem ściągnąć ten plastik z klapy. Za nic nie mogłem wypchnąć chociaż jednej tej klamry mocującej :( Jakieś podpowiedzi jak to wycisnąć? Bo ja bez sprysków nie wytrzymam :(
alex_331
Sport
Sport

Postprzez dreadlook » 15 stycznia 2014, 19:31

alex_331 napisał(a):Panowie, dzisiaj próbowałem ściągnąć ten plastik z klapy. Za nic nie mogłem wypchnąć chociaż jednej tej klamry mocującej :( Jakieś podpowiedzi jak to wycisnąć? Bo ja bez sprysków nie wytrzymam :(

Gdzieś jest na forum gdzie znajdują się zatrzaski - poszukaj. Pamiętaj żeby nie robić tego na zimnych plastikach, bo wszystko połamiesz.
dreadlook
TopSport
TopSport

Postprzez alex_331 » 15 stycznia 2014, 19:58

dreadlook, sprawdziłem w ETCE gdzie są, do tego po wykręceniu lamp wszystko idealnie widać, tylko że za żadne skarby nie mogłem tego wypchnąć :( Ale muszę zaryzykować i spróbować to naprawić, niestety nie mam ogrzewanego garażu i pomysłu gdzie to robić, więc niestety na dworze będę się z tym certolił...
alex_331
Sport
Sport

Postprzez dreadlook » 15 stycznia 2014, 20:11

alex_331, Trzeba po prostu użyć siły. Na dworze za pewne połamiesz jakieś mocowania. Odkręć najpierw śrubki i szarpnij porządnie. Chociaż radzę wstawić auto na parę godzin do garażu (gdzieś w rodzinie na pewno masz garaż) i wtedy się z tym bawić :)
dreadlook
TopSport
TopSport

Postprzez alex_331 » 16 stycznia 2014, 19:03

Myślałem, żeby rozgrzać auto do maksymalnej temperatury. Właśnie próbuję do sąsiadów się wbić :D Dziękuję za pomoc, relację będę zdawał w weekend ;)

-- 16 stycznia 2014, 20:03 --

Niestety jeden uchwyt urwałem :( Ale mniejsza o to, bo dostałem się do silniczka. I co? Rurka w idealnym stanie, nigdzie rdzy nie było, wszystko czyste i zadbane :/ a dysza się kręciła w trakcie psikania. Co teraz mam zrobić?
alex_331
Sport
Sport

Postprzez sprajtz » 22 stycznia 2014, 18:07

Mam pytanie ale dotyczące przedniego spryskiwacza. Otóż prawy sprysk psiuka tylko jedną stroną, zapchał się, czy po prostu jest do wymiany?
Obrazek
sprajtz
Signo
Signo

Postprzez bzyniu28 » 23 stycznia 2014, 09:29

sprajtz napisał(a):Mam pytanie ale dotyczące przedniego spryskiwacza. Otóż prawy sprysk psiuka tylko jedną stroną, zapchał się, czy po prostu jest do wymiany?

Wyczyścić, jak nie przejdzie to myśleć o wymianie ;)
bzyniu28
Sport
Sport

Postprzez Listek » 6 marca 2014, 19:08

Koledzy, a co zrobić w sytuacji, gdy tylni spryskiwacz nie wypuszcza płynu, słychać jak idzie przez wężyki, ale prawdopodobnie gdzieś w klapie jest przerwany wężyk odprowadzający płyn do wycieraczki, bo płyn zbiera się w klapie, po jej podniesieniu widać jak ciurkiem sobie wycieka. Demontaż klapy czy jakiś prostszy sposób ?
Listek
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez Sebool2006 » 6 marca 2014, 20:18

zdejmij osłonę i szukaj gdzie się leje
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez bzyniu28 » 7 marca 2014, 08:54

Listek napisał(a):Koledzy, a co zrobić w sytuacji, gdy tylni spryskiwacz nie wypuszcza płynu, słychać jak idzie przez wężyki, ale prawdopodobnie gdzieś w klapie jest przerwany wężyk odprowadzający płyn do wycieraczki, bo płyn zbiera się w klapie, po jej podniesieniu widać jak ciurkiem sobie wycieka. Demontaż klapy czy jakiś prostszy sposób ?

Tak jak kolegaSebool2006, napisał. Zdemontuj osłonę plastikową klapy i szukaj ale podejrzewam że się uwalił ten króciec, czyli standard ;)
bzyniu28
Sport
Sport

Postprzez Listek » 8 marca 2014, 12:02

Mechanik już mi zdejmował tę plastikową osłonkę (ramię wycieraczki od Fabii 1) i wyglądało na to, że gdzieś jest problem z wężykiem w środku klapy (nie wiem, którędy on dokładnie przebiega) bo płyn prawdopodobnie się zbiera gdzieś tam i dlatego nie jest rozprowadzany na szybę.
Listek
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez alex_331 » 8 marca 2014, 14:17

Listek napisał(a):Mechanik już mi zdejmował tę plastikową osłonkę (ramię wycieraczki od Fabii 1) i wyglądało na to, że gdzieś jest problem z wężykiem w środku klapy (nie wiem, którędy on dokładnie przebiega) bo płyn prawdopodobnie się zbiera gdzieś tam i dlatego nie jest rozprowadzany na szybę.

Toteż koledzy i mówią, że trzeba ściągnąć osłonę klapy. Czyli ten plastik który jest na klapie w samochodzie :D Od razu mówię -> uważaj z tym, jest to mocno przyczepione, można łatwo to połamać. Jakieś piwko musisz mieć uszykowane w lodówce bo inaczej nie ma szans...
alex_331
Sport
Sport

Postprzez rah606 » 12 sierpnia 2014, 21:22

Panowie, ja mam taki problem, że nie mam tej tylniej końcówki spryskiwacza i cały płyn idzie w powietrze.
Gdzie mogę takie coś dostać? Reszta sprawna, brakuje końcówki, chyba ktoś się przykolegował, albo zgubiłem.
rah606
Stella +
Stella +

Auto: LEON SPORT

Postprzez Tuchola_BDG » 12 sierpnia 2014, 23:30

ASO, ewentualnie allegro, jak szukałem to ceny były podobne

nr 3B9955985A
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Postprzez rah606 » 13 sierpnia 2014, 09:10

Chodziło mi dokładnie o te końcówkę, sam plastik, znalazłem taką od Ibizy, ale nie wiem czy pasuje. Kod: 7M395543501C

Aktualnie mój spryskiwacz wygląda tak:
http://i58.tinypic.com/iooob4.jpg
rah606
Stella +
Stella +

Auto: LEON SPORT

Postprzez Tuchola_BDG » 13 sierpnia 2014, 11:44

rah606, no to teraz brakuje Ci dyszy, której numer już podałem oraz masz ułamaną zaślepkę, nr 1M6 955 435.

Pewnie komuś było szkoda 30zeta na nową to sobie przywłaszczył, mi tak "zniknął" bat od anteny :) Masz szczeście, że mam screena z ETKI jak szukałem dyszy dla siebie i akurat łapie oba elementy :)
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Postprzez markus312 » 31 grudnia 2014, 09:49

Panowie u mnie też wystąpił problem "dyszy wędrowniczki" a tym samym cieknącego silniczka, przeglądałem katalogi z częściami i jak wcześniej napisano występuje zestaw naprawczy 8L0998711 :

Obrazek

aczkolwiek jego cena oscyluje od 165 zł --> http://www.czesci-chojnice.e-xtra.pl/?ids=220&KOD=172 do nawet 225zł w ASO.

Udało mi się namierzyć cały silniczek z firmy BOSCH pod indeksem 0 390 201 592 i można go kupić już od 170zł.

Obrazek
Obrazek

Myślę że jest to najlepsze rozwiązanie problemu na kilka lat bez druciarstwa w miarę rozsądnych pieniądzach.
markus312
Sport
Sport

Auto: Leon 1M2

Postprzez bikebajk » 2 stycznia 2015, 23:16

Mysle ze druciarstwo bd skuteczne pod jednym warunkiem. To bd tez sie tyczyło zestawów naprawczych, trzeba raz na jakis czas przeczyscic przestrzeń dookoła dyszy. Mysle ze wd40 załatwi sprawe, wyciagnac dysze spryskiwacza prysnac i gotowe. :wink:
SuperCopa ;)
bikebajk
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I

Postprzez markus312 » 23 stycznia 2015, 13:25

Nowy silniczek zamontowany, teraz psika na środek szyby i nic się nie leje :-D

Koszt 179zł brutto.
markus312
Sport
Sport

Auto: Leon 1M2

Postprzez kebi » 6 lipca 2015, 13:47

Panowie , jak zdemontowac od gory oslone dyszy spryskiwacza ? Mianowicie , doszedlem do wniosku ze mam zapchana dysze , postanowilem to zrobic od gory tylko jak ?
kebi
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1m

Postprzez kanti » 13 marca 2016, 13:21

Witam, czy można dokupić tą rurkę mosiężną z plastikową końcówką która wchodzi w silniczek wycieraczki? Do tego wkłada się wężyk z płynem.

Obecnie ta rurka mi się ukręciła i płyn leci do klapy zamiast na szybę. Nie mogę tego znaleźć na allegro, ale może nazwę źle wpisuję...
kanti
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon Stella

Postprzez marcin7x5 » 13 marca 2016, 17:05

Samej rurki to nie znajdziesz. Możesz ja dorobić zgodnie z opisem na forum lub kupić cały zestaw naprawczy silnika wycieraczki tylnej.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez PaVLo » 11 stycznia 2017, 00:33

Powoli przymierzam się do naprawy tylnego spryskiwacza. Prawdopodobnie kupię cały silniczek, bo nie wiem czy uda się dostać zestaw naprawczy w ASO.

Na oku mam:
http://allegro.pl/silnik-wycieraczki-ty ... 96750.html
http://allegro.pl/silnik-wycieraczki-sk ... 22590.html

który wybrać ?, a może polecacie kupić coś innego ?.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez szpak162 » 14 stycznia 2018, 00:38

Cześć, u mnie pojawił się problem ułamanej dyszy ale póki co wycieraczka się kręci więc nie pryskam.
Kupiłem DYSZA SPRYSKIWACZA TYŁ ORYGINAŁ 3B9955985A za 48 zł ale okazało się, że jest to tylko sama krótka dysza bez rurki i teraz muszę dokupić jeszcze rurkę. Niestety nie mogę znaleźć numeru katalogowego.
W etce http://www.oemepc.com/seat/part_single/catalog/se/markt/E/modell/LE/year/2004/drive_standart/268/hg_ug/955/subcategory/955020/part_id/1403315/lang/e#sec_28znalazlem ze jest to niewymienialna część.

Znalazłem co prawda pod Golfem 3 coś co wyglada identycznie https://autoczescizielonki.pl/partscatalogue/22294-febi-bilstein-dysza-spryskiwacza,11-22294-0101-00303--22294~2FEB.aspxże jest ta rurka przechodząca przez silnik wycieraczki wraz z dyszą spryskiwacza za jedyne 18 zł. Czy ona będzie pasować do Leona 1M? Pomocy :)
szpak162
Stella
Stella

Postprzez Tracer2 » 14 stycznia 2018, 08:01

To z Golfa 3 wygląda jak do ucięcia i obsadzenia tej mosiężnej rurki. Chyba ta rurka występuje jako zestaw naprawczy w komplecie z kółkiem, ale koszt jest taki prawie jak kompletnego silniczka :shock:
Coś takiego ??
http://allegro.pl/dysza-wycieraczki-tyl ... 70381.html
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez oczkolek » 16 stycznia 2018, 14:53

Rurka sama nie występuje jako część
Można ją kupić
Tracer2 napisał(a):zestaw naprawczy w komplecie z kółkiem

Szukaj w tym wątku numeru zestawu naprawczego albo na forum
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Rado28 » 3 października 2018, 13:08

Witm
W moim Leonie mam taką przypadłość że tylna wycieraczka dziś działa a jutro nie zadziała i tak w koło na zmianę...
Pomoże ktoś podpowiedzią gdzie może być problem?
Silniczek? Gdzieś coś zasiedziałe czy coś innego?
Rado28
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M 2003r.

Postprzez marcin7x5 » 3 października 2018, 20:34

Zobacz czy nie gubisz masy w tylnej klapie.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat