Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

jak zaprogramować pilota

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

jak zaprogramować pilota

Postprzez bojarz » 6 listopada 2005, 18:32

Witam wszystkich
Kupiłem niedawno seata Toledo II z zepsutym pilotem centralnego zamka (uszkodzony układ w pilocie) mam Pytanie czy można samemu zaprogramować kupionego pilota(jeszcze nie programowanego) i jak to zrobić.
Drugie pytanie czy wkłady do pilota od Skody(są dwa razy tańsze) pasuja do Seata
bojarz

Reklama

Re: jak zaprogramować pilota

Postprzez colin23 » 6 listopada 2005, 19:24

Takie cos znalazłem w necie. Jeśli inaczej jest w seatach to mnie poprawcie:

- Dowolny kluczyk samochodu włożyć w wyłącznik zapłonu i włączyć zapłon

- Dodatkowym kluczykiem zamknąć drzwi kierowcy lub pasażera. Wyjąć kluczyk (celowe jest zamknięcie za pomocą tego kluczyka, którego kod ma zostać zapamiętany)

- Kluczyk, którego kod ma zostać wprowadzony do urządzenia sterującego skierować na czujnik podczerwieni i krótko nacisnąć na przycisk nadawania jeden do czterech razy. W celu wprowadzenia danych do pierwszej komórki nacisnąć przycisk jeden raz, do drógiej - dwa razy itd. Nadawanie kolejnych impulsów nie może odbywać się szybciej niz co jedną sekunde. Każdy impuls jest potwierdzany sygnałem dźwiąkowym alarmu.

- Po przerwie 5 sekund od ostatniego nadania impulsu ponownie nacisnąć na chwile przycisk nadawania. Samochód zostanie odblokowany i przebieg programowania pamięci jest zakończony.

Zakonczenie procesu programowania musi nastąpić w przeciągu 30 sekund od zamknięcia samochodu (punkt 2). W przeciwnym przypadku należy proces powtózyć przez ponowne zamknięcie drzwi kierowcy lub pasażera obok kierowcy.

Uwaga
Opisany proces należy przeprowadzić dla każdego kluczyka. Jeżeli nie wiemy, która komórka pamięci jest wolna ( na przykład przy kluczyku zapasowym), to należy ponownie wprowadzieć do urządzenia sterującego kody wszystkich kluczyków.
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Re: jak zaprogramować pilota

Postprzez nixu » 7 listopada 2005, 10:23

Wg. tego co pisali mi kiedys:

1. Wlozyc ori kluczyk do stacyjki zalaczyc cewke.
2. Wsadzic kluczyk kodowany do zamka drzwi kierowcy.
3. Przekrecic w strone zamkniecia i !! przytrzymac w tej pozycji !!
4. Przycisnac 2x ktorys przycisk w kodowanym w odstepie 1-dno sekundowym.
5. Wyjac kluczyk.
6. Wylaczyc cewke.

Ja kodowalem przez bagaznik bo nie mam zamka w drzwiach kierowcy, tez dalo rade.
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne