Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Przednie światła przeciwmgielne z funkcją doświetlania zakrętów
nie ma funkcj doświetlania zakrętów z lampami full Led, jest w instrukcj obsługi takim malutkim druczkiem na dole
a zegary świecą zawsze tak samo ?joel napisał(a):Ja też jeżdzę na światłach w trybie Auto. Mam takie pytanie... czy włączają Wam się gdzieś jakie światła, macie zapalone w danej chwili? Zauważam,że włączają się światła mijania,ale żadna ikonka/wskaźnik się nie zapala ( albo ja nie widzę).
szczepan napisał(a): a zegary świecą zawsze tak samo ?
Stackburn napisał(a):Aktywawać można ale czy też w wersji full led....
joker_fr napisał(a):Powiem tak, uczestniczę w wątku dot. kodowania prawego lusterka... czysty cyrk. Moduł jest wg specyfikacji funkcja ta dostępna jest w standardzie ale niestety u nikogo nie działa bez względu na wersję. Doświetlenie zakrętów nawet w punto za 35 tyś juz jest... tutaj trzeba czarować.
Jak to możliwe że ten w zasadzie topowy model Seata w chwili obecnej wszystko ma ale 99% bajerów za które słono zapłaciliśmy trzeba albo aktywować licząc na dobrą wolę ASO i spryt oraz chęci osób tam pracujacych albo udawać że coś mamy tylko jeszcze nie wiemy jak to włączyć. Piany dostaję na samą myśl ile jeszcze funkcji tego samochodu przyjdzie mi dochodzić metodą prób i błędów.
Przykład: Light Assist działa prawidłowo tylko wtedy gdy przed uruchomieniem zapłonu pozycja włącznika to 0. Jak będzie AUTO to zawsze włączą się mijania nawet gdy słońce będzie chciało nam wypalić oczy. Kur...
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
SebastianW napisał(a):że halogeny nie są homologowane do doświetlania zakrętów
joker_fr napisał(a):ylko dlaczego skoro jest taka możliwość i nie jest to coś EXTRA fabryka nie koduje tego w standardzie? Podobnie funkcja obniżenia się prawego lusterka przy cofaniu. Nie rozumiem takiego celowego upośledzenia możliwości samochodu.
miroA3 napisał(a):kupcie sobie VCDS jak najnowszy, i bawcie sie sami
pozdr
zgodzę się z Tobą bo to norma nie tylko w przypadku samochodów ale dlaczego nie kodują czegoś co jest dostępne w standardzie lub w wersji za którą dopłacilem? Który VCDS kupić żeby obsłużyć 5f? Jaki to koszt?miroA3 napisał(a):SebastianW napisał(a):że halogeny nie są homologowane do doświetlania zakrętów
to juz insza inszosc, ale tego nie ma 99% lamp
podobnie jak wykorzystywania halogenow jako DRL, a to robia..joker_fr napisał(a):ylko dlaczego skoro jest taka możliwość i nie jest to coś EXTRA fabryka nie koduje tego w standardzie? Podobnie funkcja obniżenia się prawego lusterka przy cofaniu. Nie rozumiem takiego celowego upośledzenia możliwości samochodu.
nie musisz rozumiec, taka jest polityka VAG od zawsze, za kazda rzecz trzeba doplacac.
w standardzie wszystko dostaje sie w Kia.
tak bylo jest i bedzie,
mam malo doswiadczenia z seatem, ale duzo z audi, ktora jest marka premium, a najtansze a3 kosztuje wiecej niz wypasiony leon
i co, to samo
nie doplacisz, nie masz wyswietlania temp zewnetrzenej na zegarach,
a wystarczy wejsc w kodowanie i zaznaczyc jednego fistaszka
nie doplacisz, nie masz podgrzewanych lusterek, a instalacja jest bo byc musi, sterownik drzwi to obsluguje, ba wklady lusterek maja maty, no ale klient nie zaplacil, wiec nie zostaje zakodowane
nie zaplacisz, nie masz podswietlanych drzwi, ainstalacja jest, znowu wystarczy dwa fistaszki zaznaczyc
wiec nie ma co narzekac na seata, tak samo jest w skodzie czy VW,
tak samo jest ze wspomnianym przez Ciebie obnizaniem lusterka, do czego Ci dalem juz wczoraj linki, o zakodowaniu tego w golfie 5/6 i niektorych leonach 1p
tak samo bylo ze skladaniem lusterek itd itp, przyklady mozna mnozyc
ale nie o tym temat,
kupcie sobie VCDS jak najnowszy, i bawcie sie sami
pozdr
joker_fr napisał(a):ale dlaczego nie kodują czegoś co jest dostępne w standardzie lub w wersji za którą dopłacilem?
joker_fr napisał(a):Który VCDS kupić żeby obsłużyć 5f? Jaki to koszt?
SebastianW napisał(a):Przynajmniej mamy LEDy jak w autach za > 150k
miroA3 napisał(a):joker_fr napisał(a):ale dlaczego nie kodują czegoś co jest dostępne w standardzie lub w wersji za którą dopłacilem?
tu masz racje, jesli jest dostepne w specyfikacji, lub za to sie zaplaci, to psi obowiazek ASO zeby dzialalojoker_fr napisał(a):Który VCDS kupić żeby obsłużyć 5f? Jaki to koszt?
5f produkowane jest juz ponad rok, mysle ze nawet VCDS 11.6 widzi wszystkie sterowniki
nowe klony to 12.10 np z e-service, koszt jakies 150zl
oryginal 12.12 z adako 1700zl
ok. Kupię kabel za 150zl a skąd mam pobrać soft?miroA3 napisał(a):na allegro klona nie kupisz, bo to nielegalne
albo z chin, albo popularny u nas e-service
http://www.e-service.info.pl/ skontaktowac sie, dopytac
koniecznie napisz co ci uruchomili i czy zrobili to gratis czy odpłatnie. Jak odpłatnie to jaką wersje samochodu masz żebym wiedział czego się spodziewać i jak rozmawiać z serwisem. Co to za ASO?sajcom napisał(a):witam
w poniedziałek będę w ASO, maja mi włączyć doświetlanie przy full led, obniżanie prawego lusterka przy cofaniu, coming home i welcome mode /tryb powitalny zegarów/ dam znać co zrobią, PS może jeszcze da się jeszcze coś z ich kopa włączyć to mi to uruchomią
joker_fr napisał(a):Obecnie jestem na etapie poszukiwań najnowszego klona
joker_fr napisał(a):koniecznie napisz co ci uruchomili i czy zrobili to gratis czy odpłatnie. Jak odpłatnie to jaką wersje samochodu masz żebym wiedział czego się spodziewać i jak rozmawiać z serwisem. Co to za ASO?sajcom napisał(a):witam
w poniedziałek będę w ASO, maja mi włączyć doświetlanie przy full led, obniżanie prawego lusterka przy cofaniu, coming home i welcome mode /tryb powitalny zegarów/ dam znać co zrobią, PS może jeszcze da się jeszcze coś z ich kopa włączyć to mi to uruchomią
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
wodzik napisał(a): AUTO MOTO i SPORT w ub. roku i niestety LEONowe światła wypadły średnio
ogolnie dyskusja, ze lampy wypadly w tescie slabo... to tylko teoria gazetowa.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość