Mam pytanko do osób posiadających nowego Leona w wersji FR. Czy działa Wam funkcja obniżania lusterka pasażera przy parkowaniu?
W instrukcji na str. 87 napisane jest, że w Easy Connect w menu ustawień lusterek wstecznych i wycieraczek powinna być opcja włączenia i wyłączenia tej funkcji. U mnie niestety jej nie ma i nie mam pojęcia jak ją włączyć. Dodam, że w cenniku ta opcja jest jako standard wyposażenia. Oczywiście pytałem dealera i nie wie. Wysłałem też pytanie do VG Polska i do dnia dzisiejszego nie są w stanie ustalić jak tą funkcję aktywować - zadali pytanie producentowi. Dostałem od VG taką procedurę która nie działa:
Funkcje kodujemy na włączonym zapłonie:
1) włączamy zapłon
2) włączamy wsteczny
3) ustawiamy pokrętło ustawiania lusterek w położeniu R
4) ustawiamy lusterko w takim położeniu w jakim ma ono znajdować się przy włączeniu biegu wstecznego
5) włączamy bieg jałowy (luz)
6) wyłączamy zapłon
Czy u Was jest dostępna w menu pozycja włączania i wyłączania tej funkcji? Czy komuś udało się ją uruchomić?
Drugą funkcją którą nie wiedziałem jak włączyć jest Coming Home. Na str. 120 instrukcji jest napisane, że w menu radia i na 121 str. jest cała procedura włączenia automatycznego tej funkcji. ja nie posiadam automatu świateł więc trzeba ją włączać ręcznie. Niestety wzmianki jak to zrobić w instrukcji nie ma ale dostałem odpowiedź jak to zrobić z VG Polska.
Dla osób które nie wiedzą jak ją włączyć - należy przy wyłączonym zapłonie "mrugnąć" długimi światłami
Ciekawe ile jeszcze tajemnic kryje moje nowe autko