Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rodzyn889 napisał(a):Ciężki temat, niech podstawią Ci auto porównawcze lub zastępcze. Do 6tego miesiąca użytkowania auta to ASO musi Ci udowodnić, że nie ma żadnej usterki - błędów nie musi być, np. my mieliśmy takie przypadki, że climatronik był zakodowany na inny rynek, mianowicie na RPA i wtedy jak było ustawione na 22st. zamiast dawać ciepło to waliło zimnem jakby było 17st ustawione - wystarczyło przekodować ustawienia climatronika i problem rozwiąny.
Ważne żebyś miał taki sam samochód i porównanie, ze w tamtym działa a u Ciebie nie i mają obowiązek walczyć do momentu usunięcia usterki. Mogą też korzystać z zapytania technicznego do importera i może im pomogą z problemem oni mogli się z tym nie spotkać ale może inne aso w PLu już tak.
W KOŃCU PO TO JEST GWARANCJA, a jak nie to zmień ASO.
SebastianW napisał(a):Wczoraj sprawdzałem, podkręciłem u siebie na 21, u żony na 19. Ustawiłem nawiew na przód, A/C Off. Było wyraźnie cieplej po mojej stronie. Inna sprawa, że 1.4 trzeba przejechać z 5 km, żeby zaczęło grzać. Na postoju może stać i 15 minut z odpalonym silnikiem i nie nagrzewa się tak szybko jak na przykład Rav4 2.0 benz z 2003 roku, trzeba kawałek przejechać.
kamatosek napisał(a):Zmień ASO na inne
szczepan napisał(a):A tak z ciekawości to jaki masz silnik i w jakim ASO byłeś. Dane te mogą być pomocne dla innych. Z faktu że masz FR i byłeś w ASO nic nie wynika.
kfiatek73 napisał(a):Nie nakrzyczcie na Mnie za to pytanie ale nie chcę zakładać nowego wątku po jedną odpowiedź. Jakim olejem zalewają fabrycznie silniki 1,4 TSI? ( marka i klasa lepkości )
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości