Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wodzik napisał(a):nie musisz akceptować, poza tym każda pliszka swój ogonek chwali.
wodzik napisał(a):zakładam, że przez 7 lat nie regenerowałeś, ani nie wymieniałeś lamp?
wodzik napisał(a):Xenony z biegiem czasu tracą (słabną) swoje właściwości świetlne (co widać już po 3 latach).
A Ty tak o tych ledach w seacie to teoretyzujesz czy wypowiadasz się na podstawie doświadczeń. Proponuję jednak posłuchać opinii posiadaczy leonów z oświetleniem ful led.wodzik napisał(a):A jakiej gazecie, były te peany na cześć LEDów?
Jak nie ma porównania to można pisać, co się chce... tak przy okazji, to nie jest zwolennikiem innych producentów, ale póki mnie LEDy nie przekonają "naocznie" to pozostanę sceptyczny.
SebastianW napisał(a):
Jak zamawiałem auto to było doświetlanie w ofercie, na dzień dzisiejszy w konfiguratorze już nie ma, pewnie się zorientowali, że jest wałek i poprawili. No cóżPrzynajmniej mamy LEDy jak w autach za > 150k
jakubc napisał(a):Ja nie jestem przekonany do tego pomysłu. Ledy świecą niezwykle szeroko, a wydaje mi się, że efekt wizualny doświetlania będzie nieciekawy. Różnica barw jest tak znacząca, że wygląda to jakby doświetlać zakręt świeczkami. No i do tego trzeba się liczyć, że jakiś nadmiernie upierdliwy policjant może zabrać dowód.
dude88pl napisał(a): w tym oni sami w swoich nowych radiowozach
miroA3 napisał(a):albo wlaczenie kierunku powoduje zaswiecenie halogenu, albo skret kierownica
SebastianW napisał(a):Ja sobie już temat odpuściłem, a jak jadę po lesie to włączam przeciwmgielne i styka
Leon2014 napisał(a):Wczoraj odebrałem swojego z salonu i pomimo tego że kod wyposażenia o doświetlaniu jest na wlepie to w rzeczywistości nike jest to aktywowane, widziałem kilka 5F z tym doświetlaniem i jakoś mi się to nie widzi, Full Led wystarczy. Mam wersję Style i czy ktoś próbował włączyć podświetlane boczki w drzwiach? tak jak jest to w FR? czy w ogóle da się to aktywować w Style?
Miszka napisał(a):Jestem szczęśliwym posiadaczem nowego Leona ST.
Mam pełne oświetlenie LED z przodu i z tyłu i mam doświetlanie zakrętów.
Wszystko działa jak trzeba.
opst napisał(a):@Miszka
Wot ciekawostka - wg konfiguratora UK FullLED kasuje doświetlanie.
a z innej beczki - działa u Ciebie obniżanie prawego lusterka na wstecznym ?
maison napisał(a):Miszka napisał(a):Jestem szczęśliwym posiadaczem nowego Leona ST.
Mam pełne oświetlenie LED z przodu i z tyłu i mam doświetlanie zakrętów.
Wszystko działa jak trzeba.
To pokażnam tego ST w dziale " Show us your car", będziesz pierwszy z kombi na forum![]()
Sorry za OT.
mmot napisał(a):Zapytałem w ASO o to doświetlanie zakrętów przed odbiorem auta (wersja FR):
"Przy pełnym oświetleniu LED nie ma doświetlania zakrętów, po prostu nie jest potrzebne.
Światło led jest równomiernie rozproszone po całej jezdni, również po bokach pojazdu."
W jakim serwisie i czy oficjalnie (wpis do książki). Pytam bo w Katowicach twierdzą, że VW kategorycznie zabrania uaktywnienie tej funkcji - pełne ledhost21 napisał(a):Witam.
Wizyta w serwisie przy okazji wymiany oleju. Prośba o włączenie doświetlania ( pełne led-y) oraz aktywowanie skoku wskazówek przy przekręceniu kluczyków została wysłuchana i wdrożona w życie.
Jak Panowie chcą to potrafią.
szczepan napisał(a):W jakim serwisie i czy oficjalnie (wpis do książki). Pytam bo w Katowicach twierdzą, że VW kategorycznie zabrania uaktywnienie tej funkcji - pełne led
Też to mam. Zwracam uwagę, że spryskiwaczy reflektorów, które są w zderzaku zapewne ASO nie wykona i są w VIN odnotowane. Zresztą wcześniej to było wyposażenie które nie stanowiło dodatkowego pakietu zwanego zimowym.Vampire1984 napisał(a):Jak nie będziesz miał nic wpisane to powiesz, że tak fabryka dała:D Mi przykładowo dała pakiet zimowy bez podgrzewanych siedzeń(brak przycisków na konsoli, choć może tak owe podgrzewanie jest zainstalowane:P, a spryskiwacze są oraz podgrzewane lusterka).
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości