po konsultacji ze sprzedajacym zamowilem w piatek model k1006A, jak go odbiore i zamontuje to podziele sie dodatkowymi informacjami na ile podobny jest wymiarami itp...
[ Dodano: 27-04-2005, 21:47 ]Własnie wymieniłem filtr przeciwpyłkowy.
Moje obserwacje:
Filtr filtron k1006A jest wymiarowo identyczny z ori 1H0 819 644, co do wykonania na jego korzysc przemawiaja dodatkowe aluminiowe wzmocnienia na koncach filtra ktore trzymaja go lepiej do kupy i latwiej go wlozyc w ramke. Skutecznosci filtrowanai nie jestem w stanie sprawdzic, ale na oko wyglada ze powinien co najmniej rownie dobrze dzialac jak nie lepiej, a za cene ori mozna miec chyba 2...
Sama wymiana przebiegla bezproblemowo i kazdy sobie z tym poradzi, warto tylko zwrocic uwage aby dobrze wszystko ulozyc i wcisnac na zatrzaski, poniewaz poprzeni filtr panowie z ASO tak pieknie wlozyli, ze guma uszczelniajaca z gornej pokrywy z jednej strony zawinela sie do srodka, przez co w filtrze znalazly sie wszelkiej masci liscie, smieci i uwaga - mysie bobki!!! Te ostatnie to dla mnie najwieksza zagadka, widac poprzedni wlasciciel musial robic dluzsze przestoje