Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sebool2006 napisał(a):Ciekawie się prezentuje felga na leonie wie ktoś co to za model ?
morales666 napisał(a):Witam. Chce kupic alu-felgi do mojego seata i chodzi mi tylko o 15'. Moze polecicie cos co sie w miare ladnie prezentuje na tak malym profilu. tylko nie piszcie o zmianie na wieksze bo to nie wchodzi w gre. Dzieki
Borek napisał(a):Ten na zdjęciu to są VW SantaMonica i one mają 17"
Wiem, o tym, ale pytam jaką mają średnice bo nie jest nigdzie dokładne napisane.dymek5551 napisał(a):Jesli 57,1 to ok bo taki ma leon.
srebrnyUfo napisał(a):kozacko mi się widzijeszcze jakiś ładny zacisk w kolor tylko jaki?
czaszy napisał(a):R18 Et35 9.5j wyjdzie to do Leona na glebie?
Mr Lucky 13 napisał(a):Koledze weszło 4x9,5J do MKIV, ale przednie amory trzeba było delikatnie przyszlifować i dać 10 mm dystansu
RafcioGTC napisał(a):Mr Lucky 13 napisał(a):Koledze weszło 4x9,5J do MKIV, ale przednie amory trzeba było delikatnie przyszlifować i dać 10 mm dystansu
Te 3SDMy na Czerwonej Czwórce ? Jeżeli tak to faktycznie weszły dla golfiarzy , nie dla przeciętnego posiadacza Leona.
gogol361 napisał(a):Koledzy zmieszczę do tyłu 18x9.75 ET20 a na przód 18x8.75 et30![]()
?
lysaglaca napisał(a):czy bede musial zmieniac tez sprezyny jesli wrzuce 17?
lysaglaca napisał(a):czy zwieszenie nie bedzie cierpialo na tej wiekszej fedze bo profil opony przeciez sie zmeni
piotrassenior napisał(a):Zmienił tylko opony z 225/45/17 na 215/45/17
saddam napisał(a):Czyli zmniejszył wysokość profilu opony o dokładnie 4,5mm i tym samym średnicę koła o 9mm.
Zyskał marginalnie na mniejszym spalaniu, lepszych osiągach i jeździe w koleinach.
Stracił na wyglądzie (wypełnienie nadkola) i komforcie jazdy po nierównościach poprzecznych i dziurach (o ile można pisać o komforcie jazdy w dziurach).
enka napisał(a):ja pare dni temu przesiadłem się z 16" 205/55 na 17" 225/45 w ASV i stwierdzam, że zmiana koła nie zrobiła zbytnio wrażenia na Leonie, tzn przyspiesza nie mniej przyjemnie jak przed zmianą, komfort w jeździe jest porównywalny. wiadomo zależy od stanu zawieszenia, ale oprócz tego że jest ciut twardziej (plastiki bardziej słychać) to nie odczuwam pogorszenia, prowadzi się za to o niebo lepiej. co do aspektu wizualnego, zawias mam ori, nie obniżany, no cóż, koza jest ale wygląda fajnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości