Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez vnet2 » 10 maja 2014, 12:04
Witam wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem używanego Leona II z 2006 roku. Moje pytanie to z jaką siłą musicie trzasnąć klapą bagażnika aby on się dokładnie zamkną. U mnie sytuacja wygląda tak że jak puszcze klapę tak swobodnie to się tylko tak jak bym zatrzaśnie, ale nie jest domknięty do końca ponieważ podczas jazdy słychać stukot nie domkniętej klapy. Aby zamknąć do końca bagażnik muszę użyć większej siły ale boję się że w pewnym momencie pęknie mi szyba. Czy tez tak macie? Czy może klapa zamyka się u was bez większego nakładu siły?
Będę wdzięczny za podpowiedz w tej sprawie.
-
vnet2
- Stella

-
- Auto: Seat Leon II
- Silnik: benzyna 1.6 16V
przez krystian_j » 10 maja 2014, 12:38
Zależy czy masz nowe sprężyny czy stare. U mnie nie trzeba trzaskać klapą, puszczona pod własnym ciężarem się zamyka. Czasami muszę poprawić ale tylko czasami.
-

krystian_j
- Stella +

-
- Auto: Leon FR [1P]
- Silnik: BMN 2.0
przez caligator » 10 maja 2014, 12:40
Bez wiekszego nadkladu sily... Auto bylo bite z tylu? Moze jest zle spasowane? A moze po prostu mechanizm zamykania w klapie trzeba bedzie wymienic - z tym nie powinno byc problemu ani duzego kosztu...
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
BYŁ: Cupra MY08 360HP/450Nm
JEST: Skoda Octavia RS MY17 230HP/350Nm
-

caligator
- Sport

-
- Auto: BWJ 2.0
- Silnik: BWJ 2.0
-
przez vnet2 » 11 maja 2014, 00:26
Dzięki za odpowiedz. Poprzedni właściciel wszystkie zawiasy np w drzwiach posmarował jakimś specyfikiem typu smar, taki białawy, z tego co pamiętam na zamkach też to jest więc może to również być przyczyna. Co do bicia, to raczej z tyłu akurat nie było bite

-
vnet2
- Stella

-
- Auto: Seat Leon II
- Silnik: benzyna 1.6 16V
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne