Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
peper napisał(a):Ok dzięki za podp. tak jak pisałem chwilo odcięty jestem od vcds'a w garażu w razie "W" w ropie leżą dwie pompki, albo faktycznie wiązka.... ale gdyby wiązka to chyba nie miało by znaczenia czy ciepły czy zimny... a jak zimny ma większa dawkę chodzi elegancko.... gdy złapie temp już kuleje...
pozdr
-arti- napisał(a): olej - tutaj nie żałujemy na olej z odpowiednią normą dla DPF-u czyli VW 505.00/507.00 -dobrej lub nawet bardzo dobrej jakości i wymiana co 10 tyś. obliga i wałek oraz panewki nie wspominając o szklankach powinny jeszcze długo pracować. Z doświadczenia nie polecam ani CASTROLA a MOBILA tym bardziej.
manRze napisał(a):ja mam podobnie tylko ze na zimnym silniku trzesie silnikiem a po paru minutach wszystko ok na cieplym tez wporzatku czy to moze byc wtryskiwacz?
manRze napisał(a):przy porannym odpaleniu dym jest bialo szary:) zapach paliwa.
świeczki ok sprawdzone kabelkiem podpiętym pod akumulator chyba ze faktycznie powoli nie nagrzewają tylko teraz 20 stopni świece chyba nie działają.
rozdzad wymieniany przy 165 tys teraz mam blisko 200 takze wszystko bylo wporzatku.
manRze napisał(a):Kąt wałka mam ustawiony na 0 co ciekawe mialem na -4
Myśle ze znajde czas w tym tygodniu zeby cos ogarnąć ten samochód:)
manRze napisał(a):o,4 na rozgrzanym
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość