Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ruda87 napisał(a):Witam
Posiadam leona 1,9 , 105 km, 2005 r tak jak w temacie ... za pierwszym razem gdy silnik jest zimny odpala za dotknięciem, kiedy tylko przejadę się rozgrzeje go , zaparkuje np pod sklepem zrobię zakupy i go odpalam to ma opory "długo ciągnie" zanim się rozrusza chociaż nadal pali za 1 razem. Miałam już swoje przejścia związane z astrą g i jej pompą którą regenerowałam i była odwrotna sytuacja na zimnym silniku był dramat aby ją ruszyć na rozgrzanym odpalała bez oporów.
Proszę o pomoc, wiem że jak pójdę do mechanika będą 2 dni drapać się po głowie i dumać, nawymieniają się uszczelek zaworków wciągną mnie w koszta i skończy się jak zawsze. Pozdrawiam Aneta
Robal_26 napisał(a):Ruda87, prawdopodobnie masz do poprawy dawkę rozruchowa na ciepłym silniku , podobną sytuacje miał braciak w G4 AJM wystarczyło dać do speca i po problemie .ok
manRze napisał(a):czy czujnik położenia wałka rozrządu można sprawdzić przez diagnostykę komputerową?
Kuba_Maly napisał(a):Mam podobny problem w moim leonie... czy możecie mi polecić jakiegoś fachowca w okolicach Katowic ew. Częstochowy który mógł by ogarnąć problem ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości