Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

efekt odpięcia aku po zamknięciu auta?!

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

efekt odpięcia aku po zamknięciu auta?!

Postprzez mattgroup » 14 sierpnia 2014, 10:49

witam,
od jakiegoś czasu mojego leona trapi następująca przypadłość (szukałem na forum ale nic nie znalazłem): od czasu do czasu po zamknieciu i otwarciu czy to po całej nocy czy raz się zdarzyło, że po 30 min. stania resetuje się licznik dzienny + godzina czyli tak jakby ktoś odpiął aku, aku naładowane wszystko ok, od ostatniego takiego numeru minął z miesiąc, aż do wczoraj kiedy po nocy, rano w ogóle nie zareagował na otwarcie czy nawet zamknięcie, tak jakby totalnie bez prądu był, otworzyłem kluczykiem, po przekręceniu stacyjki - czarno, zero życia, otworzyłem maskę, aku naładowane (z kontrolki), coś się pokręciłem przy aucie, naciskam jeszcze raz pilot otwarcia, awaryjne mrugnęły zamki się otworzyły, komp na desce się zaświecił, auto pali, zamyka się otwiera wszystko ok ..... jakieś pomysły?

pozdr. matt
mattgroup
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Re: efekt odpięcia aku po zamknięciu auta?!

Postprzez Tracer2 » 14 sierpnia 2014, 13:02

Czyszczenie klem i dokręcenie punktów masowych. Co to za aku ? Ile ma lat?
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez swierg » 14 sierpnia 2014, 13:17

mattgroup, taki objaw miałem w poprzednim aucie, jak po wizycie w warsztacie klema akumulatora nie była dokręcona tylko luźno nałożona na bolec.
swierg
Sport
Sport

Auto: Leon 1P

Postprzez mattgroup » 15 sierpnia 2014, 11:56

aku centry, świeży 1,5 roku ma, zielona kontrolka się świeci czyli naładowany ok, klemy wyglądają też ok, nie zaśniedziałe, dokręcone.... ale faktycznie spróbuje je przeczyścić papierem ściernym i masę też .... tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie alarm takie jaja robi (meta system)
mattgroup
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez bmq_Saguaro » 2 września 2014, 10:48

mattgroup napisał(a):witam,
od jakiegoś czasu mojego leona trapi następująca przypadłość (szukałem na forum ale nic nie znalazłem): od czasu do czasu po zamknieciu i otwarciu czy to po całej nocy czy raz się zdarzyło, że po 30 min. stania resetuje się licznik dzienny + godzina czyli tak jakby ktoś odpiął aku, aku naładowane wszystko ok, od ostatniego takiego numeru minął z miesiąc, aż do wczoraj kiedy po nocy, rano w ogóle nie zareagował na otwarcie czy nawet zamknięcie, tak jakby totalnie bez prądu był, otworzyłem kluczykiem, po przekręceniu stacyjki - czarno, zero życia, otworzyłem maskę, aku naładowane (z kontrolki), coś się pokręciłem przy aucie, naciskam jeszcze raz pilot otwarcia, awaryjne mrugnęły zamki się otworzyły, komp na desce się zaświecił, auto pali, zamyka się otwiera wszystko ok ..... jakieś pomysły?

pozdr. matt

Witam
Mam ten sam problem dziś jeździłem autem zatrzymałem się na 30 minut wracam i nie mogę otworzyć auta z pilota zero reakcji więc otworzyłem grotem kluczyk do stacyjki i nic... zero reakcji jakby akumulator padł!!! po jakimś czasie załapał klucz otworzyły się drzwi samochód normalnie zapalił tylko komputer się zrestartował jak po wyjęciu akumulatora.
bmq_Saguaro
Stella +
Stella +

Auto: seat leon 2

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne