Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pkonrad napisał(a):Przy Twoim motorze przy najbliższej wymianie polecam wybrać rozmiar 205/50R17
Gomez napisał(a):Chodzi Ci o kwestię dynamiki ?
Ojciec napisał(a):Pirelli Sottozero 2 lub Continental ContiWinterContact TS850
Którą z tych dwóch wybrać ewentualnie co w podobnej cenie mogę kupić ?
pkonrad napisał(a):Gomez napisał(a):Chodzi Ci o kwestię dynamiki ?
Tak, 1.6 102KM to jest jedna z najsłabszych jednostek dostępnych w Leonie 1P, a opona o szerokości 225 dodatkowo jeszcze spowalnia ten samochód. No i spalanie na takim szerokim kapciu będzie wyższe. Według mnie, jeśli chcesz zostać przy 17" feldze a według mnie warto, bo na mniejszych 1P wygląda słabo, to najsensowniejszym wyborem będzie opona 205/50R17.
DawidLeonMsDesign napisał(a):ja polecam polskie Dębica Frigo 2 . Naprawdę dobra opona zimowa polecam:)
Borek napisał(a):Często się czyta właśnie takie opinie o naszej Dębicy - jak mieszkasz na wiochach czy w górach gdzie zimą faktycznie jest tego śniegu to najlepszy wybór. Oczywiście zdolności śniegowe są okupione trochę gorszymi wynikami w szybkiej jeździe po suchym i mokrym
grzybek napisał(a):jednak na zime szukalbym czegos z opon kierunkowych , wszyscy producenci ida w tym kierunku wiec chyba cos w tym jest?
gregoriuss napisał(a):jakas propozycja????
grzybek napisał(a):a jakies wymagania ? ja proponuje Michelina
grzybek napisał(a):nie chcesz rady - nie trzeba
grzybek napisał(a):odpusc sobie wszelkiego rodzaju Bridgestony gdyz sa robione obecnie w slabych fabrykach (Indonezja) i Nokiany (Rosja) i ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia choc "niezalezne" testy i tak wypiorą rankingami mózgi obywateli !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości