Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bmelon napisał(a):Czyli fajna i przydatna funkcja. Czy kolega też tak ocenia?
kamatosek napisał(a):Mam ten system i jest to zbędny bajer.
stara technologia VW
Zobaczcie w Golfie 7 albo nowym Audi A3 System Dynamic Light Assist
Tam działa to płynnie i nie zero jedynkowo tylko sa strefy przygaszania itd
Jednym slowem jedziesz caly czas na swiatlach drogowych i nikogo nie oslepiasz
W leonie to działa ale tylko na odludziu gdzie spokojnie manualnie przelaczasz swiatla na drogowe i jest Looz
dzunior85 napisał(a):Ktoś wie jak je wyłączyć podczas jazdy?
Oficjalny, nie jest wygodny, działaartospaj napisał(a):Nie wiem czy to oficjalny sposób, nie jest wygodny ale działa
Jeszcze mniej wygodnie, bo trzeba oderwać rękę od kierownicy. Ja już wolę poruszyć palcami dźwigienkę kierunkowskazówmarekwar napisał(a): czyli pokrętło skrajnie w prawo.
Pokrętło od świateł jest dalej niż dźwignia zmiany biegów... To jest jednak kompletnie nieistotne. Wysiadam z auta odrywając ręce od kierownicy. Robię śniadanie nie trzymając rąk na kierownicy.Myje auto nie trzymając rąk na kierownicy. Robię wiele rzeczy odrywając ręce od kierownicy, jednak tu mówimy o czynności, którą można wykonać na dwa sposoby: BEZ odrywania reki od kierownicy i z odrywaniem. Ja wybieram wariant "bez odrywania", bo to mi bardziej pasuje. Wariant z pokrętłem to nie dośc, ze odrywanie reki od kierownicy to jeszcze odrywanie pleców od fotela... po co? "Wolę bez"marekwar napisał(a):To jak zmieniasz biegi nie odrywając żadnej ręki od kierownicy?
Nie. Pociągasz do siebie, kiedy automat zmieni światła na drogowe. Gdy masz swiatła mijania - pociągnięcie do siebie spowoduje jedynie mrugnięcie "długimi" (drogowymi).mczelny2401 napisał(a):A co do świateł to pociągasz manetkę do siebie jak automat zmieni na światła mijania
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości