Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KAI napisał(a):szczeslaw ja bym jednak wątek zrobił i Cię zachęcam. Sam zanim odebrałem to czytałem wszystkie.
Wcale ich za dużo nie maA z tych co są - praktycznie każdy czymś się różni jednak.
Co do PTHW - rozumiem, że w Terra Moto byliście też?
Bo ja tam kupiłem. Ale rabat dostałem mniejszy niż trzcina...
KAI napisał(a):Konsesus jest taki że ~8/9% rabatu jest do osiągnięcia nawet bez grup zawodowych czy innych preferencji i warto popytać w innych salonach, niezależnie od tego jaką się ofertę dostało, bo nigdy nic nie wiadomo.
szczeslaw napisał(a):Jak ostatnio z ciekawości porównałem sobie, jaką ratę musiałbym płacić biorąc kredyt obecnie, to wyszło mi ponad 25% różnicy! Strasznie podrożały kredyty na Seata...
W salonie mi powiedzieli, że dopłacał SEATszczeslaw napisał(a):Co do dopłacania, to nikt do niczego nie dopłacał. Założeniem VW Bank od początku było zwiększenie sprzedaży samochodów, poprzez oferowanie atrakcyjnych kredytów. Niestety w Polsce te kredyty (o ile nie trafi się na taką promocję, jak była dla Seata) nie są w cale atrakcyjne.
pinkibass napisał(a):Ja kupowałem auto w kwietniu.
Kredyt przy zakupie na max 36 rat i wpłacie chyba powyżej 45% objęty był wlasnie promocja na oprocentowanie 0%.
Suma wszystkich obowiązkowych opłat wynosiła 2000 pln - czyli ok. 3% wartości auta.
Z tego co pamietam tez dealer informował, że promocja wygasa z końcem kwietnia.
To była oferta nie do przebicia przez żadna markę na polskim rynku i to z dużym zapasem.
KAI napisał(a):Tak - oprocentowanie odsetek było 0%.W salonie mi powiedzieli, że dopłacał SEATszczeslaw napisał(a):Co do dopłacania, to nikt do niczego nie dopłacał. Założeniem VW Bank od początku było zwiększenie sprzedaży samochodów, poprzez oferowanie atrakcyjnych kredytów. Niestety w Polsce te kredyty (o ile nie trafi się na taką promocję, jak była dla Seata) nie są w cale atrakcyjne.
Pakiet Praktyczny (światła/deszcz)
pinkibass napisał(a):chyba trzeba zakupić pełnowymiarowe koło zapasowe, bo wnęka w dojazdówce jest zbyt mała).
ACextreme napisał(a):Ok, na dniach będę zamawiał Leona, więc może jeszcze jakieś sugestie z Waszej strony wpadną. Poniżej mój obecny wybór.
Leon FR 5d 1.4 150KM lub 1.8 180KM - będę jeździł nimi jeden po drugim i zobaczę czy warto dopłacić do mocniejszego.
Dodatki:
Pakiet Comfort + (parkowanie/ACC/zimowy)
Lakier Custom
Pakiet Praktyczny (światła/deszcz)
Alarm
Fotele Alcantara
Elektryczny fotel kierowcy
Navi system 5.8" + Kolorowy wyświetlacz między zegarami
Audio Seat Sound
Szklany dach + diodowe oświetlenie wnętrza
Pakiet schowków
Pakiet dynamiczny (jeśli 1.- Zawieszenie DCC
+ akcesoria:
Ładniejszy kluczyk
Listwy progowe podświetlane (jeśli będzie się dało)
Nakładki na pedały
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość