Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
od tego zawsze proponuję zacząć. Od najtańszego a niejednokrotnie pomaga.Krasza napisał(a):Wymieniłem 2 żarówki na nówki (mimo, że były ok) i pojawiły się światła
wojtekk napisał(a):Niewiem poco kupowac nowy czujnik stopu. W bardzo prosty sposob samemu idzie go naprawic,trzeba go rozebrac i styki wszystkie poprzeczyszczac po czym umiejetnie zlozyc, sprawdzone na paru "uszkodzonych" czujnikach.
Gawloss napisał(a):wymiana jest banalna kup czujnik nastepnie potrzebny ci jest tylko srubokret plaski do ustawienia czujnika poluz sie na plecach glowe mniej tam gdzie dywanik i dostrzezesz tam czyjnik zdemontuj wtyczke przekrec czujnikiem chyba w lewo i ci wyjdze
na forum chyba byl ten link podawany http://forums.vwvortex.com/zerothread?c ... id=1158315
adra napisał(a):Witam chce nawiązać do tematu bo u mnie jest dziwna historia. Najpierw zaczeła mi migac kontrolka od świec żarowych. Poczytałem na necie no i fakt nie miałem świateł stopu. Wymieniłem czujnik światła są ale kontrolka dalej mryga;/ Błąd na komuterze skasowałem ( miałem tez kontrolke od poduszek powietrznych też błąd usunołem) i po przejechaniu 15kilometrów znów mi zaczeła mrygac kontrolka od swiec. Światła działają ale zauważyłem że jak czasem go zgasze to stop się świeci wsiadam do auta nacisne mocniej hamulec ( samochód zgaszony w garażu) i stoi się wyłancza.( zaiste ten czujnik tez jest nie halo bo założył mi go koleś który handluje leonami i ma pełno używanych części) ale co gorsza od 2 dni gdy ruszam samochodem na biegu 1 bądz 2 i chce dodać gazu nagle samochód stoi w miejscu... nie że się wlecze nie ma siły czy turbina nie działa poprostu dodaje gaz puszczam sprzęgło a tu cisza tak jakbym ciągle miał wciśnięte sprzęgło... dodaje pare razy gaz i puszczam i się zbiera a na biegu nr 3,4 i 5 już jedzie normalnie. Nie zawsze się tak dzieje ale przeważnie jak ruszam... a kontrolka od świec mryga cały czas... czy to przyadek że jedno i drugie zaczeła się w ciagu 2 dni? czy to ma jakiś związek ta mrygająca świeca z tym co wam opisałem???
wyjmij i rozbierz zestaw wskaźników do gołej płyty PCB, oczyścić z nalotow , wysusz i powinno działać, prawdopodobnie w zegarach skroplila się para lub była wilgoć.dolek656 napisał(a):A ja mam taka historię z kontrolką świec żarowych. Mianowicie kiedy wchodze do samochodu i nie mam kluczyka w stacyjce kontrola tli sie. Natomiast jak uruchomie silnik normalnie jest ok. Światła stopu mam więc to raczej nie czujnik stopu
Tomeon87 napisał(a):To teraz ja. Mruga kontrolka od świec. Zaczyna w czasie jazdy (ale też nie zawsze) lub gdy już parkuje auto pod praca (o dziwo zawsze w tym samym miejscu - jeśli już zacznie mrugać). Wydaje mi się, że to sie dzieje zawsze jak już złapie 90 stopni. Stopy wszystkie działają i gasną normalnie. Oprócz tego żadnych innych objawów, cały czas jedzie pracuje i przyspiesza normalnie mimo, że kontrolka zaczyna mrugać. Odpala przy -9 od strzała. Może ktoś miał podobnie?
Leon_TS_ARL napisał(a):Kupiony czujnik oryginał czy zamiennik ?
Czytałeś cały wątek ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości