Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Czym się objawiać może to pekanie sprzęgła? Może być to ze coś jest nie tak ze sprzęgłem ze klik metaliczny jest przy zmianie biegów 1-3 tak jak ja to mam i kilku tu o tym tez pisało
Dostałem informację od swojego dilera, że Seat Polska ponoć rozesłał informację do serwisów,...
trzcina napisał(a):Generalnie, bardzo dobrze wiedzieć że takie coś istnieje, natomiast nie widzę tutaj czegoś zdrożnego i czegoś co sugerowałoby że przy normalnej jeździe tarcza pęka. Co więcej dalej nie umiem zidentyfikować w jakim celu takie pismo zostało wysłane.
Czy są to powody których ASO mają używać jako wymówki do nie uznawania gwarancji? (dość trudne do udowodnienia dla nich) Czy są to przestrogi o tym co się może zdarzyć (ale wtedy po co to słać do nich a nie do użytkowników?). Nie wiem w jakim charakterze to pismo zostało wysłane, a to że 'nie można go opublikować' i czytamy tylko fragment, bez szerszego kontekstu na pewno w tym nie pomaga.
RedBool napisał(a):Trzeba było wcześniej się zastanowić nad DSG i teraz by nie było niepotrzebnego trzęsienia gaciami![]()
![]()
daniel28 napisał(a):Wszyscy ci, co kupili nowego 5F, testują producentowi produkt. To jest największa wada nowego modelu, ale do odważnych świat należy. Głowa do góry![]()
SauronRzeznik napisał(a):No niestety, to prawda. Na przyszłość kupię coś sprawdzonego, minimum 2 lata na rynku, a najlepiej tuż po lifcie.
SauronRzeznik napisał(a):Jakbym chciał dopłacić jeszcze 8 tysięcy, to jeździłbym Golfem.
SauronRzeznik napisał(a):daniel28 napisał(a):Wszyscy ci, co kupili nowego 5F, testują producentowi produkt. To jest największa wada nowego modelu, ale do odważnych świat należy. Głowa do góry![]()
No niestety, to prawda. Na przyszłość kupię coś sprawdzonego, minimum 2 lata na rynku, a najlepiej tuż po lifcie.
szczeslaw napisał(a):Jednak coś w tym musi być, bo gdyby chodziło tylko o samą technikę jazdy, to byłoby to bardzo dziwne. Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby producent instruował serwis, w jaki sposób należy użytkować samochód, CHYBA ŻE trzeba to robić w sposób specyficzny (czyt. coś jest zbyt delikatne, albo ogólnie inne niż w innych samochodach).
Wojti napisał(a):Hej,
Wracając do tematu pękniętego światła stop mam to samo w Leonie.
Jeydnie mam pęknięcie równo na wysokości spryskiwacza i w dół.
szczeslaw napisał(a):Jednak coś w tym musi być, bo gdyby chodziło tylko o samą technikę jazdy, to byłoby to bardzo dziwne. Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby producent instruował serwis, w jaki sposób należy użytkować samochód, CHYBA ŻE trzeba to robić w sposób specyficzny (czyt. coś jest zbyt delikatne, albo ogólnie inne niż w innych samochodach).
chlorek napisał(a):Oj mało słyszałeś hehehe. Subaru swojego czasu jak wprowadzało Diesle miało problem również ze sprzęgłem. Zwalało to na klientów że nie umieją jeździć itp. Nawet prowadzili naukę jazdy na swój koszt ale i tak 7tys na sprzęgło musiałeś wydać
.
Ogólnie tak to jest z autami gdzie wprowadzają zupełnie nową technologie jak dla koncernu VW oczywiście.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości