Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Meku napisał(a):Witam, mam problem i nie wiem jak się do tego zabrać wracam z zakupów próbuje odtworzyć drzwi normalnie z pilota ale pilot nie reaguje, otworzyłem drzwi z kluczyka po czym włączył się alarm
qaz napisał(a):w bagażniku nie świeci
barto128 napisał(a):Witam.
Mam Leona z 2000 roku i w związku z tym chciałbym wiedzieć czy ma on w ogóle jakiś fabryczny alarm? Pilota niestety nie posiadam i zam/otw go wyłącznie z kluczyka. Zainteresowało mnie to ponieważ wyczytałem ostatnio że zarówno alarm powinien uzbrajać się z kluczyka jak i powinien sygnalizować kierunkami bądź dźwiękiem zamykanie/otwieranie nawet poprzez kluczykWiem że da się te opcje ustawić VAG-iem i ostatnio to próbowałem zrobić jednak nadal nie działa
Czy ktoś ma pomysł o co tu chodzi?
barto128 napisał(a):@bzyniu28
Ustawiałem w 46 - Moduł komfortu, 10 - Adaptacja, Kanały 08 i 09 ustawiłem wartości na 1 w 06 i 07 także wartości na 1 i mimo wszystko kiedy sprawdzałem otwierając i zamykając drzwi kluczykiem brak jakiejkolwiek sygnalizacjiNie wiem tylko czy jest konieczne wcześniejsze logowanie do modułu komfortu przed adaptacją?
Wszystko robiłem Polskim VAG-iem 2.5 oraz 4.9, nie wiem dlaczego to nie działa...
markus312 napisał(a):Spróbuj ponownie zaprogramować, jeśli to nie zadziała uszkodzona płytka pilota.
saszi napisał(a):markus312 napisał(a):Spróbuj ponownie zaprogramować, jeśli to nie zadziała uszkodzona płytka pilota.
czyli powinienem przytrzymac przycisk otwierania na wlaczanym zaplonie czy Vagiem?
tatian napisał(a):Tak ja miałem. Żywot tego pilota powoli się kończy. Jedyne rozwiązanie to kupno innego/nowego itp.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości