Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
erol napisał(a):Ktoś poradzi
Mam u siebie kodowanie 19970. Po założeniu 312/256 chciałem zmienić na 19973 ale niestety nie przyjume mi kodowania.
Przed zmiana kodowania loguję się:
login (11): 40168 bo 09557 nie przyjmuje
Pozniej probuję kodowanie (07): 19973, 19972, 19469... i miałem sprawdzić jak się będą zachowywały hamulce.
Niestey po kodowaniu zawszsze mam 19970.
bartek_wm napisał(a):Przemko, nie trzeba
erol napisał(a):Nie, trzeba ale na mokrym i śliskim wydaje mi się, że ABS za szybko łapie....
erol napisał(a):ani mi anie WGI ani Staszkowi 20VT nie udało dokonać się zmiany
bartek_wm napisał(a):kamil_n, no comments
Przemko napisał(a):erol, a z jakiej wartosci na jaka kodowałeś??
Ricku napisał(a):a czy felgi stalowe 16-stki (na zime) wejdą na tarcze 312?
Ricku napisał(a):a czy felgi stalowe 16-stki (na zime) wejdą na tarcze 312?
katolik7 napisał(a):Witam, zrobiłem swap z 280 na 312 oraz 232 na 256 w leonie asv. MOje pytanie jest takie czy trzeba coś kodować w pompie abs? czy coś innego? różnica w hamowaniu jest i to znaczna ale auto nie do końca blokuje koła. dodam że felgi 245/55/17. może jakiś sensor siły hamowania czy coś w tym stylu trzeba przekodować? sam system abs mk60. dziękuje z góry
Fahoo napisał(a):tylko ze tarcza 312 wolniej sie obraca patrząc na offset i przez co daje lepsze hamowanie bo tak szybko sie nie nagrzewa
Kamil90 napisał(a):Myślałem, że chodzi o skuteczniejsze odprowadzanie ciepła przez większą powierzchnię tarczy.
piotrassenior napisał(a):Odgrzeje temacior... czy ktoś po swapie 288 > 312 & 232 > 256 móglby podrzucić opinii czy zmiana jest faktycznie tak odczuwalna i warte jest to zachodu?
Drugie pytanko...czy trzeba coś kodować przy takiej zmianie? zdania są podzielone, niektórzy mówią że nie trzeba, inni że ABS za szybko łapie, inni że czuć jak tył bierze szybciej od przodu (wchodząc w łuk itp.),
Rozważam właśnie zmianę (pacjent ARL 185/400) i myślę czy warte to takiej inwestycji...
Z góry wielkie dzięki!
siwy77 napisał(a):http://allegro.pl/audi-a6-c5-c4-a4-b5-g ... 94532.html
Czy takie będą dobre Jaki jest rozstaw mocowań w leonie ARL
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość