Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Najechanie na przezkodę

Porady odnośnie napraw blacharskich, malowania itp.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Najechanie na przezkodę

Postprzez Janusz720718 » 12 listopada 2014, 07:40

Jechałem motocyklem w centrum miasta. Po wejściu w zakręt najechałem na kostkę brukową która leżała na jezdni. wywróciłem się. Mi osobiście nic się nie stało natomiast w motorze zbiłem owiewkę i kierunkowskaz. Wezwałem policję gdzie sprawdzono mój stan trzeźwości i odnotowano interwencję. Czy mogę liczyć na wypłatę odszkodowania z OC.
nie posiadam AC. :wink:
Janusz720718
Stella
Stella

Auto: ford galaxy
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Najechanie na przezkodę

Postprzez -arti- » 12 listopada 2014, 08:14

Janusz720718 napisał(a):Jechałem motocyklem w centrum miasta. Po wejściu w zakręt najechałem na kostkę brukową która leżała na jezdni. wywróciłem się. Mi osobiście nic się nie stało natomiast w motorze zbiłem owiewkę i kierunkowskaz. Wezwałem policję gdzie sprawdzono mój stan trzeźwości i odnotowano interwencję. Czy mogę liczyć na wypłatę odszkodowania z OC.
nie posiadam AC. :wink:

Musisz znaleźć właściciela/administratora drogi. Jak zrobiłeś zdjęcia miejsca zdarzenia oraz masz świadków - to jesteś trochę do przodu.

Ale żeby pokrzywdzonemu nie było za łatwo to należy:
-złożyć stosowne dokumenty i zacząć się z nim/nimi procesować czyli założyć sprawę z powództwa cywilnego a walka będzie długa i okrutna.
-sprawa do wygrania z przekory. Ale koszty i czas ?????
-zwrot kasy z polisy OC sprawcy nie wchodzi w grę bo co - sprawcą jest kostka chodnikowa - no chyba, że jest ubezpieczona :wink: .

Niestety "Polska Rzeczywistość" - tyle już lat demokracji a nasze Państwo nadal głęboko w du.......e.!!!!
-arti-
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: LEON TDI
Silnik: BLS 1.9

Re: Najechanie na przezkodę

Postprzez Tom-Tdi » 12 listopada 2014, 22:47

-arti- napisał(a):-zwrot kasy z polisy OC sprawcy nie wchodzi w grę bo co - sprawcą jest kostka chodnikowa - no chyba, że jest ubezpieczona :wink: .

kostka nie, ale zarządca drogi jak najbardziej :wink: