Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Karolek90 napisał(a):Opony maja takie same parametry, poza kierunkiem bieżnika
rezulteo opony napisał(a):Witamy,
Żeby zobaczyć ile wiatru - a dokładnie jakie ciśnienie powinno być w Waszych oponach wystarczy kliknąć pod link: ciśnienie w oponach do Seata. Po wybarniu jakiego Leona macie będzie lista rozmiarów, a po lewej stronie na dole od niej pojawi się tabela z ciśnieniami z obciążenie i bez. A czy wiecie jakie powinno być ciśnienie w zimie? Wystarczy kliknąć w link pytania i wszystko będzie jasne. Aby być na bieżąco oczywiście zapraszamy do polubienia naszego super ciekawego profilu na Facebooku i Twitterze. Linki są w stopce
Ekipa rezulteo
raflo83 napisał(a):Hej,
w jakim stopniu opona Continental Wintercontact TS810 będzie się różniła od TS830? Widzę całkiem dobrą ofertę na nowe opony TS810. Potrzebuję opony do mocngeo FWD, jazda glównie autostrada i lokalne drogi.
zdenek napisał(a):Jeżeli szukasz opon w rozmiarze 195/65R15
raflo83 napisał(a):do mocngeo FWD
jendrek1975 napisał(a):Niedawno jeden z forumowiczów sprzedawał opony 195/65/55/15 bo kupił i mu obcierały o nadkola,oczywiście do 1P,
Witam. Podepnę się pod temat, żeby nie zaśmiecać forum. Samemu szukam opon zimowym do Leona 1P FR, alternatywy dla obecnych (225/45/R17), ale 16 żeby choć minimalnie poprawić komfort (zwłaszcza na bocznych drogą) a dodatkowo przydałby się drugi komplet by samemu później zmieniać koła.
W okolicy znalazłem 205/60/R16 (Nokiany) na ciekawych alumach. Biorąc pod uwagę szerokości opon, osadzenie to po przeliczaniu wszystkiego opony będą wyższe o 9mm, ale za to przesunięte o 3cm do zewnątrz (osadzenie przy zimówkach wynosi 35) więc aż tak ciasno w nadkolu chyba nie powinno być.
Niestety nie przymierzałem ich jeszcze jak by ona siedziały w aucie.
Czy taka zamiana jest akceptowalna, czy jednak w ogóle jest odradzana? Bo na początku tematu było o tym wspomniane ale tylko teoretycznie (jakie felgi - jak głęboko siedzą w nadkolu itp).
bubolak napisał(a):Fajna promocja, szkoda, że tak późno. Ja kupiłem swoje Dunlopy w październiku i nie wyobrażam sobie jeździć do teraz na letnich
Komplet Promowanych Opon musi być zakupiony przez Uczestników u Partnerów Akcji
RedBool napisał(a):Miesiac temu zakupilem Michelin Alpin 5 i z cala odpowiedzialnoscia moge polecic te opony, w zeszly weekend zrobilem trase Dania-Polska 1300km temperatura 1-5 stopni deszcz lal praktycznie cala droge ruch pojazdow w Polsce znikomy, predkosc 80- 150 km/h, opony trzymaja auto jak przyklejone zaden zakret nie straszny, tu na Mazurach mam drogi wiecej niz tragiczne i auto rowniez bardzo dobrze sie prowadzi . POLECAM !
RedBool napisał(a):Miesiac temu zakupilem Michelin Alpin 5 i z cala odpowiedzialnoscia moge polecic te opony, w zeszly weekend zrobilem trase Dania-Polska 1300km temperatura 1-5 stopni deszcz lal praktycznie cala droge ruch pojazdow w Polsce znikomy, predkosc 80- 150 km/h, opony trzymaja auto jak przyklejone zaden zakret nie straszny, tu na Mazurach mam drogi wiecej niz tragiczne i auto rowniez bardzo dobrze sie prowadzi . POLECAM !
MrLeonik napisał(a):UG 9 zamówione
rezulteo opony napisał(a):MrLeonik napisał(a):UG 9 zamówione
Witamy,
To czekamy w takim razie na odczucia z jazdy
Pozdrowienia,
Rezulteo
grzybek napisał(a):dziwne bo ta kierunkowa opona jest duzo lepsza na mokrym niz na błocie chocby z racji swej budowy
-- 29 sty 2015, o 22:02 --
dziwne bo ta kierunkowa opona jest duzo lepsza na mokrym niz na błocie chocby z racji swej budowy
Gomez napisał(a):Ja mam UltraGrip 9 w rozmiarze 195/65/R15 na zime w leosiu pierwszym. Jedne z pionierskich opon zimowych w dobrej cenie, polecam od siebie jak najbardziej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości