Moderator: Moderator LC Team
elemenateur napisał(a):5W30 będzie znikać więcej. Nie ma w tym nic dziwnego. 5W40 ma gorsze parametry w zimie
elemenateur napisał(a):jak ode mnie to może trafiła Ci się butelka z kujawskim![]()
saddam napisał(a):U mnie w instrukcji jest napisane, że przy górnym zagięciu jest max stan.
Przy kropkowanym polu można dolać ~0,5l oleju.
Przy dolnym zagięciu trzeba dolać ~1,0l oleju.
saddam napisał(a):http://leonclub.pl/forum/downloads.php?view=detail&df_id=2
Slajd 93/136.
powiedzmy minute po zgaszeniu goracego na pewno będzie mniej niż przed odpaleniem zimnego po nocy.Kubazs napisał(a):I uwazacie ze na cieplym po wylaczeniu silnika bedzie tyle samo oleju pokazywalo na bagnecie co na zimnym?
borowa napisał(a):kurex, pytałeś o normy, ale w między czasie zniknął post, tak na szybko, tdi vp 505.00, tdi pd 505.01, tdi pd z dpf 507.00, moja stara asv'ka śmiga na motulu x-cess 5w40 od przebiegu ok 235kkm, co było lane wcześniej? Nie wiem i nie interesuje mnie to
PaVLo napisał(a):Motula silnik nie brał (dziwne co nie), przy Castrol już dwa razy dolewałem po około 200ml a przejechałem na nim prawie 10tys km.
tomcio81 napisał(a):każdy tdi bierzeno może 10 % posiada egzemplarze które gołym okiem nie wykazują ubytku na bagnecie
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości