Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
chlorek napisał(a):Kombinujecie z tymi aku. Kupcie po prostu Kagera, jest tani a dobry. Czy kupisz Bosch czy inny drogi tak samo po 2-3 latach będzie do kosza się nadawał
.
mlynek napisał(a):Tak też miałem na starym aku nawet przy plusowych temperaturach. Niestety dziś przy -4*C na moim nowym aku również się zaświeciły.
Listek napisał(a):Przy założeniu, że do 1M z silnikiem 1,6 16V (BCB) parametry akumulatora to 62Ah, 242/175/195 - który model Kagera będzie odpowiedni ?
markus312 napisał(a):
Kager 70-0112
grzesiekwrc napisał(a):Panowie, czy ma ktoś z was Ładowarkę Ctek? Chodzi o coś takiego:
http://allegro.pl/ladowarka-prostownik- ... 70762.html
Cena dość spora, ciekawe czy faktycznie jest dużo lepszy od zwykłego "marketowego" porstownika
Alzak napisał(a):Witam,
Jako ze moj samochod po paro dniowym postoju cos ciezko kreci wydaje mi sie ze domaga sie nowego aku, no i tu pojawia sie pytanie co kupic ?
W samochodzie mam teraz
Exide
1J0 915 105 AF
12V 72Ah 380A DIn
640A EN/SAE
Co kupic na wymiane bo kompletnie nie mam pojecia ?
Znalazlem kilka akumulatorow ale na ktory sie zdecydowac :
E44 Varta Silver 77Ah 780A CCA Cena 68 fuli
Exide Premium 77Ah 760A CCA Cena 68 fuli
Bosch S4 096 74Ah 680A CCA Cena 77 fuli
Yuasa YBX3096 75Ah 650A CCA Cena 60 fuli
transit_master napisał(a):W UK jest gwara 4 lata? Jak tak to nawet bym się nie zastanawiałNie wiem czy najlepsza...Na razie śmiga.
Listek napisał(a):Przy założeniu, że cena Kagera jest taka sama dla wymiarów wysokości 175 i 190, sprawować się będą one tak samo czy warto wziąć niższy lub wyższy ? (Do 1M BCB 1,6 16V z tego co widzę, wysokość to 195mm).
Przy okazji - macie jakieś sprawdzone źródło do zakupienia akumulatora tej firmy ?
kurex napisał(a):Mam Bosh-a S4
mlynek napisał(a):kurex napisał(a):Mam Bosh-a S4
A ja mam miesięczną "Sakurę" za 199zł, odpala w te niewielkie mrozy i też czasem zapalają się kontrolki ABS i TCS, więc moim skromnym zdaniem, jeśli odpala - to olewam sie na te kontrolki. Zastanawia mnie tylko, czy czasami te kontrolki nie mogą też świadczyć o tym (poza słabym aku), że rozrusznik z racji wieku już niedomaga i pobiera za dużo prądu? Przy kupnie tego aku i rozruchu z podłączonym miernikiem do klem, napięcie spadało poniżej 10 Voltów, a to chyba za duzy spadek?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość