Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ibiza 1.2 12V klimatyzacja źle działa

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ibiza 1.2 12V klimatyzacja źle działa

Postprzez johny_karol » 27 listopada 2014, 12:56

Panowie wiem że to forum leona ale mam tez ibizke z 2002 r 1.2 12V i zaj... problem z ogrzewaniem cały czas grzeje od czasu do czasu jak sie przekreci na zimne powietrze to sie załancza ale przeważnie grzeje. Mam info że to silniczek od klapek powietrza ciepło zimno ale nie wiem gdzie on jest i jak sie tam dostać moze ktoś z was wie coś na ten temat . Pozdro all i dziekuje z góry za pomoc

-- 27 listopada 2014, 13:56 --

dodam ze nie mam climatronica tylko manualna klime prosze o nie kasowanie tego posta ,na forum ibizy nie znalazłem zadnej odpowiedzi na ten temat xd
johny_karol
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: AKL 1.6

Reklama

Re: Ibiza 1.2 12V

Postprzez adasbb » 27 listopada 2014, 17:32

Podłączałeś się pod komputer, jest komunikacja z systemem klimatyzacji? Jeśli tak to jakie błędy? U mojego ojca w Skodzie też jest coś ala klimatronic manualny (nie wiem jak to się fachowo nazywa) i również ma kłopot z ogrzewaniem. Padł silniczek od sterowania klapką ciepło/zimno V68. W skodzie jego wymiana to porażka, cała deska rozdzielcza do rozbiórki.

-- 27 listopada 2014, 17:32 --

Jeśli masz taki sam błąd, to tu masz info co i jak http://www.klubseatibiza.pl/forum/elekt ... 24375.html :D
adasbb
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Re: Ibiza 1.2 12V

Postprzez Axee » 27 listopada 2014, 22:53

johny_karol napisał(a):dodam ze nie mam climatronica tylko manualna klime
adasbb napisał(a):Podłączałeś się pod komputer, jest komunikacja z systemem klimatyzacji?
adasbb tam nie ma diagnozy ... johny_karol tam rowniez nie ma silniczka od regulacji klapy temperatury. Tam sa ciegna na linkach, od panelu do nagrzewnicy, najczesciej urywa sie pancerz/mocowanie pancerza linki przy panelu i nie zmienia funkcji cieplo-zimno. Proponuje sciagnac srodkowy panel i dostac sie do linek ...
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Ibiza 1.2 12V klimatyzacja źle działa

Postprzez adasbb » 28 listopada 2014, 17:54

To była tylko sugestia, bo objaw podobny do tego, jaki wystąpił w aucie mojego ojca :)
adasbb
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Re: Ibiza 1.2 12V klimatyzacja źle działa

Postprzez johny_karol » 11 grudnia 2014, 12:41

kolego jeszcze sie z tym nie uporałem nie mam czasu sie za to zabrac ale wiem napewno że linek tam nie ma , linka jest tylko jedna od regulacji nawiewu na szybę ,nogi
johny_karol
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: AKL 1.6

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne