Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czas oczekiwania na nowego Leona

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Czas oczekiwania na nowego Leona

Postprzez Wojtaz666 » 11 grudnia 2014, 21:19

Fajnie jakby jakieś zbiorowe pismo wystosować do nich, aby się zajęli w końcu VGP... sorki za offtop.
Wojtaz666
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez Misiek3city » 11 grudnia 2014, 22:03

Jak już będę miał konkretną odpowiedź, a znaczyć to będzie że jednak można coś załatwić przez centralę,
to mogę i napisać takiego maila w imieniu forum. Pozbieramy wszystkie usterki (trzecie światło, problemy z samopoziomowaniem ledów, trzaski itp itd.) plus parę opinii o "naszym wspaniałym" VGP i się wyśle ;)
Misiek3city
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST FR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez opst » 11 grudnia 2014, 22:42

@Misiek3City jakby powiedzieć. .. tez pisałem na International customer care. Tez po 2 dniach dostałem odpowiedź jak to nie są bardzo przejęci. Oraz informację ze przekazują temat do VGP. I na tym się skończyło. Maila z "laurką" dla VGP olali (pewnie dlatego, że do pytałem się o niewygodny temat nieopuszczającego się lusterka...
opst (na wygnaniu w 3City)
opst
Stella +
Stella +

Auto: leon 1.4.fr

Postprzez Vampire1984 » 12 grudnia 2014, 06:28

Spróbować nie zaszkodzi:)
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez michal99 » 12 grudnia 2014, 16:06

Koledzy, jak by coś to przyłączam się do wszelkiej walki z VGP :)
michal99
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez raflo83 » 12 grudnia 2014, 20:47

wracając do tematu, to u mnie 5,5 tygodnia od momentu zamówienia do dostawy do Dealera.
Był: Seat Leon Cupra 1P
Jest: Seat Leon Cupra 5F viewtopic.php?f=91&t=50354
raflo83
TopSport
TopSport

Auto: Cupra 5F
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez karambazielona » 13 grudnia 2014, 09:50

Od zamówienia na poczgaku grudnia Leona ST dostałem info ze za około 14 dni podadza mi informacje kiedy zostanie wyprodukowany. Tez tyle czekaliście?
karambazielona
Stella +
Stella +

Silnik: CAXC 1.4

Postprzez raflo83 » 13 grudnia 2014, 11:22

karambazielona napisał(a):Od zamówienia na poczgaku grudnia Leona ST dostałem info ze za około 14 dni podadza mi informacje kiedy zostanie wyprodukowany. Tez tyle czekaliście?
u mnie od razu wiedziałem, kiedy jest planowana data produkcji, jednak nie było to potwierdzone w 100%. Dopiero po 1,5 tygodnia Dealer mi potwierdził
raflo83
TopSport
TopSport

Postprzez XGrzesX » 17 grudnia 2014, 09:03

Wczoraj odebrałem od dealera dokumenty samochodu potrzebne do rejestracji. Zamówiłem Leona 5 drzwiowego w wersji hatchback.
To na co zwróciłem uwagę to to, że na fakturze w danych pojazdu jest podany model samochodu "Leon" a w typie nadwozia podane jest "AC Kombi". W dokumencie dotyczącym homologacji też podane jest nadwozie typu "Kombi". Ktoś wie czemu podane jest nadwozie "kombi". Czy nasz hatchback z jakichś powodów i według jakichś norm traktowany jest jak "kombi" ?
XGrzesX
Stella +
Stella +

Auto: Leon III

Postprzez Vampire1984 » 17 grudnia 2014, 09:09

O wpisie w dowodzie już tutaj było poszukaj bo nie pamiętam tematu.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez raflo83 » 17 grudnia 2014, 09:20

Tez mam kombi wpisane, a na pewno odbieram hatchback
raflo83
TopSport
TopSport

Postprzez XGrzesX » 17 grudnia 2014, 11:36

W pierwszym momencie jak zobaczyłem "kombi" wystraszyłem się, że zamówiono nie ten rodzaj nadwozia co chciałem. Dealer nie wie czemu w papierach jest "kombi" ale potwierdza, że do odbioru będzie hatchback. Dziwne to trochę....
Nie będę miał z tym potem jakichś problemów ?
XGrzesX
Stella +
Stella +

Auto: Leon III

Postprzez Vampire1984 » 17 grudnia 2014, 11:38

Nie
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez pinkibass » 17 grudnia 2014, 12:43

Chyba ktoś usunął tamten temat/posty na temat wpisu w homologacji.

W każdym razie - nie ma się co martwić - w VAG takie są oznaczenia modeli - z pamięci:
3D to hatchback,
5D to kombi,
kombi to variant - i takie są wpisy na homologacji- dla zmylenia przeciwnika chyba :)
Aż dziwne, że sprzedawca tego nie wie :)
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez szczepan » 17 grudnia 2014, 17:58

W dowodzie rejestracyjnym i tak się tego nie pisze.
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE

Postprzez asasello » 29 grudnia 2014, 12:47

Zamówiłem mojego Leona pod koniec października miał być do odbioru w nowym roku.
Dzisiaj telefon od dealera i :shock: :!: ze względu na to, że zamówiłem pakiet comfort+ auto się nie wyprodukowało, bo jak wyjaśniła miła pani: "SEAT tego pakietu na koniec roku już nie produkował"! Mogę zamówić jeszcze raz auto, które będzie najwcześniej w marcu, ale też bez tego pakietu tzn. wszystkie składowe muszę zamawiać osobno!
Co najciekawsze inne salony nic nie wiedzą o problemie z dostępnością pakietu comfort+.

Będzie :bije: , bo na mój gust to sprzedali mojego FR komuś po znajomości...
asasello
Stella
Stella

Auto: FR

Postprzez Misiek3city » 29 grudnia 2014, 12:59

No i mojej historii ciąg dalszy...
po paru dniach oczekiwania na obiecany kontakt znudziło mi się czekanie i postanowiłem zadziałać.
Zadzwoniłem do Pani Katarzyny Mielnickiej z VGP (Kierownik od spraw floty czy jakoś tak - dane dostępne w broszurce flotowej na stronie www),
i wyjaśniłem krótko na czym polega mój problem. Pani Katarzyna obiecała pomóc i ... zaczeło się.
Następnego dnia miałem już odpowiedź że auto stoi w poznaniu, jaki ma numer, że już jest praktycznie w transporcie do bydgoszczy
skąd zostanie przewiezione pod wskazany przeze mnie adres.
Wszystko fajnie tylko ja wcale nie prosilem o ponowną zmianę dostawcy... ale coż.
Końcem końców auto stoi w bydgoszczy, ja czekam aż bank mi klepnie aneks do umowy (kolejny), a z bydgoszczy z Reiski wydzwania chłop
bo mu się cena nie zgadza na zamówieniu...
Normalnie mam dosyć tego całego zamieszania. Turbo Kamero nadchodzę...
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez KAI » 29 grudnia 2014, 18:25

Wszelkie opóźnienia powinny dawać prawo do odstąpienia od umowy.
W przypadku opóźnień umowę trzeba aneksować i wskazywać kolejny termin. Niezależnie od powodu opóźnienia.
Jeżeli rozmiar opóźnienia przekroczy akceptowalny dla kupującego wymiar – wówczas ma on prawo wycofać się z umowy i otrzymać zwrot zadatku.

Kupujący nie poniesie żadnych kosztów składowania - kazałem usunąć zapisy.
W przypadku gdy z winy Kupującego nie dojdzie do odbioru w ciągu 14 dni Sprzedawca zachowuje zadatek, a umowę można uznać za niebyłą.

Lokalizacja, w której jesteśmy gotowi odebrać pojazd - kazałem dodać.

Na pewno żadnych zapisów, które po stronie kupującego stwarzają ryzyko z tytułu:
- zmian cen,
- opóźnień w dostawie,
- uszkodzeń powstałych w transporcie,
- niezgodności pojazdu ze specyfikacją producenta.

Poniżej wklejam treść umowy, którą ja podpisałem z dealerem.

UMOWA SPRZEDAŻY SAMOCHODU

Sporządzona pomiędzy Klientem wskazanym w Zamówieniu / Kalkulacji / z dnia 2014- , zwanym dalej w w umowie Kupującym
a XXXXX , zwaną dalej w umowie Sprzedawcą, treści następującej:

I. Przedmiot
1. Umowa niniejsza określa warunki sprzedaży samochodu opisanego szczegółowo w powołanym powyżej Zamówieniu i zostaje zwarta, jeżeli Sprzedawca potwierdzi pisemnie przyjęcie Zamówienia na warunkach określonych w tym Zamówieniu.
2. Sprzedawca oświadcza, iż samochód będący przedmiotem sprzedaży jest wolny od praw osób trzecich, z zastrzeżeniem warunku określonego w pkt. V niniejszej umowy.
3. Sprzedawca oświadcza, że przedmiot umowy jest fabrycznie nowy, bez żadnych napraw blacharskich i lakierniczych oraz nie uległ żadnym uszkodzeniom w transporcie od producenta do punktu odbioru. Przedmiot umowy nie funkcjonował też jako auto testowe i posiada przebieg nie większy niż 50 km. W przypadku braku zgodności pojazdu z umową lub specyfikacją producenta Kupujący ma prawo do odstąpienia od umowy i zwrotu wpłaconego zadatku w podwójnej wysokości.

II. Cena
1. Kupujący obowiązany jest uiścić cenę zamówionego samochodu obowiązującą w dniu dokonywania zapłaty. Jeżeli w okresie pomiędzy datą złożenia Zamówienia a uzgodnionym terminem zapłaty cena samochodu, określona w zamówieniu, ulegnie podwyższeniu wskutek zmian zmiany wysokości obowiązujących podatków lub innych opłat wynikającej z obowiązujących przepisów prawa, Sprzedający jest uprawniony do odpowiedniego dostosowania ceny sprzedaży do obowiązujących regulacji prawnych. W takim wypadku Kupującemu przysługuje prawo do odstąpienia od umowy.
2. Jeżeli w okresie, wymienionym w ust. 2 dojdzie do podwyższenia ceny przez Producenta, co skutkować będzie zwiększeniem ceny określonej w zamówieniu Kupujący może odstąpić od umowy składając pisemne oświadczenie w ciągu 7 dni (słownie: siedmiu) od otrzymania powiadomienia od Sprzedawcy o podwyższeniu ceny. W takim przypadku zadatek wpłacony przy złożeniu zamówienia podlega zwrotowi.
3. Uzgodnione składniki wyposażenia dodatkowego, akcesoria oraz zlecone przez klienta usługi dodatkowe kalkulowane są oddzielnie i ewentualna zmiana cen nie stanowi zmiany ceny samochodu skalkulowanej w zamówieniu.

III. Płatność
1. Cena zakupu samochodu oraz cena za wyposażenie lub usługi dodatkowe płatne są na podstawie faktury, której odbiór Kupujący potwierdza własnoręcznym podpisem, w terminie i wysokości określonej na fakturze przelewem na rachunek bankowy Sprzedawcy wskazany w Zamówieniu lub fakturze albo w kasie Sprzedawcy. Za dzień dokonania zapłaty przyjmuje się dzień uznania rachunku bankowego Sprzedawcy lub dzień wpływu pełnej ceny zakupu do kasy Sprzedawcy.
2. W przypadku gdy zakup samochody jest finansowany lub współfinansowany ze środków kredytu bankowego za dzień zapłaty uznaje się datę otrzymania przez Sprzedawcę pełnej ceny zakupu pojazdu , zgodnie z faktura o której mowa w ust. 1.
3. W dniu przyjęcia zamówienia, Kupujący wpłaca na rzecz Sprzedawcy zadatek w wysokości określonej w Zamówieniu.
O ile Strony nie określą inaczej termin realizacji zamówienia rozpoczyna się od daty wpływu zadatku, zgodnie z postanowieniem ust. 1 niniejszego punktu.
4. Zadatek wpłacony przez Kupującego nie podlega oprocentowaniu i zostaje zaliczony na poczet zapłaty ceny zakupu samochodu w dacie uzgodnionego terminu zapłaty.
5. W przypadku odstąpienia przez Kupującego od wykonania zobowiązań wynikających z niniejszej umowy w szczególności odmowy odbioru zamówionego pojazdu lub nie dokonania zapłaty ceny w uzgodnionym terminie, zadatek nie podlega zwrotowi i przeznaczony jest w całości na pokrycie kosztów poniesionych przez Sprzedawcę w związku z realizacją zamówienia.
Wyjątek stanowi sytuacja opisana w punkcie I. ustępie 3.
6. W przypadku, gdy Kupujący pozostawia samochód używany do rozliczenia, warunki sprzedaży i zaliczenia wartości uzyskanej ze sprzedaży (lub wartości odkupu samochodu przez Sprzedającego) określone zostaną w odrębnej umowie.
IV Dostawa
1. Termin dostawy zamówionego samochodu wynosi nie więcej niż trzy miesiące od daty podpisania zamówienia przez Sprzedawcę i uiszczenia zadatku przez Kupującego. Przewidywany termin dostarczenia samochodu jest ustalany z Kupującym przy podpisaniu zamówienia.
2. W przypadku gdy dostarczenie zamówionego samochodu w terminie ustalonym w ust. 1 jest niemożliwe z powodu działania siły wyższej lub z innych przyczyn niezależnych od Sprzedawcy, które utrudniają w sposób przejściowy realizację dostawy samochodu o zamówionej specyfikacji w tym terminie, Sprzedawca zobowiązuje się niezwłocznie zawiadomić o tym Kupującego podając najbliższy możliwy termin realizacji. W takim wypadku Kupujący ma prawo odstąpić od umowy oraz otrzymać zwrot wpłaconego zadatku.
3. Jeżeli dostawa samochodu o zamówionej charakterystyce jest niemożliwa z przyczyn niezależnych i niezawinionych przez Sprzedawcę, Sprzedawca zobowiązuje się zaoferować Kupującemu pojazd o parametrach i wyposażeniu możliwie najbliższych charakterystyce zamówionego samochodu w granicach uzgodnionej ceny. W przypadku braku zgody Klienta, Sprzedawca ma prawo rozwiązać umowę, zwracając Kupującemu wpłacony zadatek. Dalej idące roszczenia Kupującego są wyłączone.
4. Kupujący jest zobowiązany do odbioru zamówionego samochodu w ciągu 14 dni od daty otrzymania powiadomienia o gotowości do odbioru, drogą pisemną lub za pośrednictwem telefonu lub poczty elektronicznej Kupującego wskazanych w Zamówieniu.
5. O ile strony nie uzgodnią innego terminu, nieodebranie samochodu w określonym powyżej terminie oznacza odstąpienie Kupującego z niniejszej umowy. W taki wypadku Sprzedawca ma prawo do zatrzymania zadatku, chyba że brak odbioru wynika
z braku zgodności z niniejszą umową lub specyfikacją producenta.
6. Odbiór samochodu nastąpi we XXX (nazwa miasta), po uprzednim uiszczeniu pełnej ceny za pojazd i zamówione dodatki, zgodnie ze standardami sprzedaży samochodów marki SEAT.
7. Z chwilą wydania samochodu Kupującemu, na Kupującego przechodzą korzyści i obciążenia związane z pojazdem oraz niebezpieczeństwo przypadkowej utraty lub uszkodzenia samochodu.

V. Zastrzeżenie własności
1. Nowy samochód będący przedmiotem zamówienia pozostaje na mocy niniejszej umowy własnością Sprzedawcy do momentu uregulowania przez Kupującego pełnej ceny zakupu i /lub innych zobowiązań wynikających z umowy.
2. Zastrzeżenie własności samochodu może zostać zawarte na fakturze wystawionej przez Sprzedawcę Kupującemu i będzie skuteczne także wówczas, gdy Kupujący upoważni Sprzedawcę do wystawienia faktury bez podpisu odbiorcy.
3. Zastrzeżenie własności samochodu wygasa bez konieczności składania oświadczenia ze strony Sprzedawcy z chwilą dokonania zapłaty przez Kupującego pełnej ceny zakupu i/lub wykonania innych zobowiązań wynikających z niniejszej umowy.

VI Gwarancja
1. Sprzedawca udziela Kupującemu nowy samochód gwarancji jakości liczonej od daty wystawienia faktury za pojazd na warunkach określonych w karcie gwarancyjnej, przekazywanej Kupującemu w dacie wydania Samochodu.
2. Poprzez zmianę własności pojazdu uprawnienie z tytułu gwarancji pozostają nienaruszone.

VII. Rozstrzyganie sporów
Wszelkie spory mogące wynikać z transakcji sprzedaży samochodu będą w pierwszej kolejności rozstrzygane w drodze mediacji Stron, a gdy osiągnięcie porozumienia w takim trybie nie będzie możliwe, Strony poddadzą rozstrzygnięcie sporów Sądowi powszechnemu właściwemu miejscowo dla siedziby Sprzedawcy.

VIII Postanowienia inne
Umowę niniejszą sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze Stron.
Pracownik Sprzedawcy podpisujący Zamówienie jest upoważniony do podpisania niniejszej umowy w imieniu Sprzedawcy.

Oczywiście wersja pierwotna od dealera była zupełnie inna...
A zadatek chcieli kilka tys. zł - wpłaciłem 1000 zł.
KAI
KAI
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Misiek3city » 30 grudnia 2014, 18:01

Kai zaliczka wplacona do KMJ-u juz dawno została zwrócona ;)
Cały problem polega na tym że ja CHCĘ to auto w końcu dostać, tyle że albo nie ma kompletnie żadnych informacji,
albo ktoś uszcześliwia mnie na siłę.
KMJ w którym zamówiłem auto stracił autoryzację - zmiana dostawcy zamówienie pozostało to samo - Plichta w którym miałem odebrać auto przed swietami po raz kolejny przekłada termin otwarcia salonu i nie jest w stanie nawet poinformować o przesunięciu terminu - moja interwencja w VGP, plus za szybką odpowiedź - minus za kolejną zmianę dostawcy - no to dostałem Reiski-ego z Bydgoszczy.
Do 12.01 jeżeli nie odbiorę auta pozwę VGP za wszelkie poniesione koszty plus koszt rozwiązanej umowy leasingowej.
To są normalnie jaja... i o wszystkim muszę sam się dowiadywać, bo nikt nie raczy nawet zadzwonić.
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez KAI » 30 grudnia 2014, 18:19

Misiek3city ale Ty masz jechać po auto do Bydgoszczy? Aura nieciekawa jest.
Jak kupowałem poprzednie auto z salonu we Wrocławiu to najbliższa data dostawy interesującej mnie konfiguracji była dla salonu z W-wy.
Zadzwonili, dogadali się i zamiast do W-wy przyjechało do nich na plac.
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Misiek3city » 30 grudnia 2014, 21:52

Często robię trasę Gdańsk Bydgoszcz i wolę odebrać auto od nich niż z lawety pod domem.
Problemem jest to że salon w Bydgoszczy jest najbliższym dealerem Seata na pomorzu.
Plichta niby się otwiera tylko nie wiadomo kiedy...
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 30 grudnia 2014, 22:44

A ja to Wam powiem tak: auta są fajne, nie ma co gadać. No ale skoro firmie nie zależy, olałbym i kupił coś innego. Ja swojego akurat kupiłem z zasobów dealera. Wszedłem do salonu, stoi, wsiadłem, mówię biorę i tyle. Sprzedaż nowych aut niby słabo stoi więc zdrowy rozsądek nakazywałby aby traktować dobrze i szybciutko każdego chętnego a tymczasem dziwi mnie takie podejście niektórych dealerów z tego co czytam po forum :)
michal99
Sport
Sport

Postprzez asasello » 31 grudnia 2014, 00:08

Byłem dzisiaj w salonie.
Poprosiłem o wyjaśnienia, potargowałem się i... dogadałem. Zrezygnowałem z paru zbędnych dla mnie bajerów, które były w "pakiecie" i po negocjacjach dostałem mocniejszy silnik w cenie słabszego. Auto do odbioru 5 stycznia. :-D
P.S. W innych salonach stoją nowiutkie Leony w mojej konfiguracji dostępne od zaraz (poza silnikiem i kolorem).
asasello
Stella
Stella

Postprzez Vampire1984 » 31 grudnia 2014, 08:40

A co za wyposażenie miałeś przed i po dogadywaniu się?
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Misiek3city » 31 grudnia 2014, 11:07

Powiem wam że "kąśliwe" komentarze na oficjalnym profilu Seat Polska na FB czasami się opłacają ;) :D
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez typerfn2 » 1 stycznia 2015, 13:38

Ja zamówiłem pod koniec grudnia ma być marzec/kwiecień ;) może szybciej
typerfn2
Signo
Signo

Auto: Civic
Silnik: benzyna 2.0

Postprzez Misiek3city » 1 stycznia 2015, 14:37

No i po całej walce...
Auto odbieram w Trójmieście 9/01, zaproponowano mi całkiem niezłą rekompensatę, jednak dział PR na FB działa całkiem prężnie :)
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez Wojtaz666 » 1 stycznia 2015, 15:06

Misiek3city napisał(a):No i po całej walce...
Auto odbieram w Trójmieście 9/01, zaproponowano mi całkiem niezłą rekompensatę, jednak dział PR na FB działa całkiem prężnie :)

A możesz coś więcej opowiedzieć? :)
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez Misiek3city » 1 stycznia 2015, 21:12

Pod jednym z postów informujących o wyprzedaży 2014 było hasło "a czy Ty już wybrałeś?", skomentowałem to zgodnie z prawdą,
czyli że "wybrałem, zamówiłem w lipcu i nadal czekam..." . Poprosili o opisanie sytuacji w wiadomosci prywatnej.
Opisalem swoje przeboje od momentu zamówienia auta (łącznie z dwukrotną zmianą dostawcy).
Napisali że przekazują całą historię do odpowiedniego działu. Po czym następnego dnia info na fb że mają dla mnie propozycję rozwiązania sprawy, i że auto będzie gotowe do odbioru 9.01 . Po godzinie telefon z VGP od Pani Dyrektor ds. Floty i propozycja dot. dostawy auta do gdańska
do plichty, plus propozycja rekompensaty za zaistniala propozycje ;) O rekompensacie powiem nieco wiecej jak odbiore auto ;)
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez asasello » 2 stycznia 2015, 21:06

Vampire1984 napisał(a):A co za wyposażenie miałeś przed i po dogadywaniu się?

Jako, że zależało mi na szybkim odbiorze Leona to nie mogłem czekać do marca.
Zrezygnowałem z: przednich czujników pakowania, aktywnego tempomatu (nie wykorzystam), pakietu zima (nie muszę dupska grzać a i długich tras nie robię to spryskiwacze reflektorów mnie nie zbawią). Felgi 18'' 30/2, czyli te z reklam, też u mnie nie zawitają...
Został: pakiet praktyczny, tylne czujniki parkowania, alarm i silnik 150 KM :mrgreen:
Tylko felg mi szkoda.
asasello
Stella
Stella

Postprzez KAI » 3 stycznia 2015, 12:39

Felgi najmniejszy problem - najłatwiej dokupić / zmienić :)
Przednie czujniki, grzane fotele - fajne, ale nie krytyczne. Aktywny tempomat - ja tego nie lubię ;)
Gratulacje :)

Panowie, gdzie są foty i Wasze wątki?
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Misiek3city » 9 stycznia 2015, 21:51

Kai jak odbiorę to się pochwalę ;) 6 długich dni...

-- 9 stycznia 2015, 22:51 --

Odebrany.. w koncu po dlugich 6 miesiacach :mrgreen: Zrobione pierwsze 100 km ... normalnie jest bosko :D Nic nie trzeszczy, piszczy, przecieka.
I strach pomyslec co te auto bedzie wyprawialo po dotarciu ;) Normalnie ciesze sie jak dziecko :D
Jutro porobie jakies foty i zaloze temat ;)
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez Ocelot » 10 stycznia 2015, 03:20

Misiek3city napisał(a):Kai jak odbiorę to się pochwalę ;) 6 długich dni...

-- 9 stycznia 2015, 22:51 --

Odebrany.. w koncu po dlugich 6 miesiacach :mrgreen: Zrobione pierwsze 100 km ... normalnie jest bosko :D Nic nie trzeszczy, piszczy, przecieka.
I strach pomyslec co te auto bedzie wyprawialo po dotarciu ;) Normalnie ciesze sie jak dziecko :D
Jutro porobie jakies foty i zaloze temat ;)

Czekamy. :D Ja swojego odbieram za 3 miesiące to pewnie ciężko będzie mi się z nim rozstawać na noc. :-P
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR

Postprzez typerfn2 » 10 stycznia 2015, 15:16

Ja juz nie mogę spać :(
typerfn2
Signo
Signo

Postprzez Misiek3city » 10 stycznia 2015, 16:35

typerfn2 napisał(a):Ja juz nie mogę spać :(

Jak odbierzesz wcale lepiej nie będzie ;)
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez typerfn2 » 10 stycznia 2015, 17:50

Ocelot a na jaka wersje dokładnie czekasz?
typerfn2
Signo
Signo

Postprzez Ocelot » 10 stycznia 2015, 19:51

Czekam na autko skonfigurowane idealnie pod moje potrzeby i możliwości finansowe. :-) Zamówione zaledwie kilka dni temu.

Seat Leon ST FR 1.4 TSI 125 km
+
- Pakiet Dynamiczny (DCC + progresywne wspomaganie),
- Pakiet Praktyczny,
- Lakier metalik Nevada White,
- Media System Plus,
- Czujniki parkowania OPS,
- Pakiet oświetlenia wnętrza LED,
- Alarm.
Ocelot
Sport
Sport

Postprzez KAI » 10 stycznia 2015, 20:45

:) a jaką cenę Ci dali?
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Ocelot » 12 stycznia 2015, 14:08

Katalogowo wyszło 91 691 zł, ja płacę 82 949 zł, tak więc rabat 9,5% z czego jestem bardzo zadowolony. :)
Ocelot
Sport
Sport

Postprzez Misiek3city » 12 stycznia 2015, 14:10

Ładnie :) Ja się do tej pory zastanawiam kto się pomylił że za auto skonfigurowane na 130 tys. na fakturze mam 105 tys. razem z zimówkami :D
Misiek3city
Signo
Signo

Postprzez Ocelot » 12 stycznia 2015, 14:22

Podejrzewam, że za autko z wyprzedaży rocznika dostałbym większy rabat, ale zza granicy wracam dopiero w marcu dlatego zdecydowałem się na nowy rocznik.
Ocelot
Sport
Sport

Postprzez Poli241 » 12 stycznia 2015, 15:55

Witam.

Ja swojego Leonka kupowalem w Belgii. Wyjsciowa cena to 31000, a po wszystkich upustach zaplacilem 20000.

Pozdrawiam
Poli241
Stella
Stella

Auto: SEAT Leon ST FR

Postprzez typerfn2 » 12 stycznia 2015, 17:27

44 tys zł upustu?
typerfn2
Signo
Signo

Postprzez Wojtaz666 » 12 stycznia 2015, 17:41

Kolega w euro podał zapewne :).
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez typerfn2 » 12 stycznia 2015, 18:09

11k euro ~ 44k zł
typerfn2
Signo
Signo

Postprzez Wojtaz666 » 12 stycznia 2015, 18:58

To całkiem syty upust :D.
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez typerfn2 » 12 stycznia 2015, 19:28

Dziwnie syty
typerfn2
Signo
Signo

Postprzez Poli241 » 12 stycznia 2015, 21:12

Trafilem akurat na calkiem niezle upusty na pakietach. A zapomnialem dodac ze dodatkowo bez VAT. Szkoda bylo nie skorzystac.
Poli241
Stella
Stella

Postprzez Wojtaz666 » 12 stycznia 2015, 21:19

Czyżby w Belgii mieli inną politykę rabatową?
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez Poli241 » 12 stycznia 2015, 21:22

Rraczej nie. Z tego co sie dowiedzialem to maksymalny rabat to 12.5% i jest to rabat dawany przez Seat a nie dealera i taki tez wynegocjowalem.
Poli241
Stella
Stella

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne