Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Skrzypol napisał(a):Powiem szczerze, Leon nie bardzo podoba mi się wizualnie, tzn. tył ma bardzo ładny, ale przód nie jest w moim typie. Dlatego właśnie chciałbym rekompensaty w mechanice.
Co do spalania, licze się ze znacznie większym zużyciem, ale skoro już nauczyłem się jeździć eko w Cordobie, przynajmniej postaram się przenieść to na codzienną jazdę i może nie będzie tragicznie
Jeżeli benzynka okaże się równie bezawaryjna, to chyba będę musiał przyzwyczaić się do zielonego pistoletu na stacji paliw.
Skrzypol napisał(a):A od jakiego rocznika znika problem z nagarem w TFSI? Wszędzie wspomina się o początkowych rocznikach, ale nikt nie precyzuje, pierwszy rok produkcji, a może dłużej?
Dushnik napisał(a):TFSI bedzie w mojej opinii jedynym slusznym wyjsciem i przy takim przebiegu i czesciej normalnej, nie sportowej jezdzie bedziesz tankowal go 98 oktanami raz na 3-4 tygodnie czyli okolo 280-350zł miesiecznie.
Skrzypol napisał(a):Gdybym jednak miał skusić się na Leona 1, a nie 2, to jaki silnik jest rozsądnym kompromisem pomiędzy mocą a ceną? Słowo Cupra działa na cenę samochodu jak AMG dla Merca czy "R" dla Hondy, a z natury unikam przerostu formy nad treścią.
Ewentualnie, 1.8T 20v czy może inna wersja?
gryczu napisał(a):Skrzypol napisał(a):Gdybym jednak miał skusić się na Leona 1, a nie 2, to jaki silnik jest rozsądnym kompromisem pomiędzy mocą a ceną? Słowo Cupra działa na cenę samochodu jak AMG dla Merca czy "R" dla Hondy, a z natury unikam przerostu formy nad treścią.
Ewentualnie, 1.8T 20v czy może inna wersja?
Jak zdecydujesz się na benzynę to znajdź sobie 2.0 TFSI FR 200 ps, po programie jeździ tak samo jak seryjna cupra a koszt auta jest mniejszyJeżeli nie planujesz większych modyfikacji to będzie to kompromis - cupra jest bardziej rozwojowa, ale droższa.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość