Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Akurat z Toba bob się nie zgodzie, jest głośniej(prędkości powyżej 120) niż w hondzie accord z sygnaturki która ma 50k przebiegu, nówki z salonu-mazda 3 2.0, hyundai i40, kia ceed, civic, focus z 2014 r. Fakt nie jechałem najnowsza czy poprzednia A3ka wiec ciężko mi porównać ale na pewno będzie lepiej pod tym względem tak jak pisze szczeslaw to marka premium.
Bierz cenę podstawy obydwu samochodów, Leon podstawowy zaczyna się od 50 z groszem, A3ka niecałe 90 wiec 40 kola jest roznicy
Marcin_1p napisał(a):Obecnie DawidLeonMsDesign jest na etapie wygłuszania swojego bolidu, więc jest na bieżąco z materiałami, cenami itp.
Spójrz w jego temat i podpytaj ewentualnie...
Swoją drogą myślałem, że trochę bardziej popracują nad wyciszeniem...
A przynajmniej na tyle, żeby nie było jak w 1P...
pinkibass napisał(a):Tutaj: viewtopic.php?f=33&t=42766&start=200
KAI napisał(a):bob nie wiem jak Ty to A3 konfigurujesz.
Wchodzę w A3 sportback-ambiente-1.8TSI - 121 tys. zł bez opcji
KAI napisał(a):A w podpisie profilu masz 1.8 turbo
Vampire1984 napisał(a):Ale słuchaj jak napisałem wyżej to podstawowy leon zaczyna się od 50 a podstawowa audica od 90. I w jednej i w drugiej podstawie masz takie samo wyciszenie/wygłuszenie wiec 40 tys różnicy z czegoś wynika.
Ja mam wersje SC i tez FR na 17tkach letnich Bridgestone ER300 to zadne ktorym jechalem nie dorownywal mu pod wzgledem wyciszenia powyzej ba nawet w niektorych przypadkach 100/h, ale jak porównujesz do b8ki to leon wyjdzie gorzej w każdym porównaniu.
KAI napisał(a):bob jak chcesz porównać całe samochody to nie możesz porównać tylko jednej cechy.
W sumie widzę, że Vampire1984 już to pisał nawet wcześniej.
Nowego Passata też masz za niecałe 91k PLN - i klasa D. Wyciszenie na pewno ma lepsze niż Leon
lycone napisał(a):W Leonie naprawdę nie jest źle, ale porównując np. do Passata 2014 od ojca to jest jednak sporo głośniej. Mi jednak w ogóle to nie przeszkadza, a w dalekie trasy i tak biorę Passata
Wysłane z mojego Note 3
KAI napisał(a):bob a ja Ci się dziwię. Dałeś za auto mniej to nie może być tak samo dobre
A wyciszenie można znaleźć - np. tutaj:
http://www.autocentrum.pl/nasze-pomiary/glosnosc/
Audi A3 1.4 39,5; 70,0; 66,2 (postój, 0-90km/h, 130km/h)
Leon 1.8 ST 41,9; 76,2; 70,6
Leon 1.4 SC 39,3; 73,9; 66,6
No jest różnica nie ma co się oszukiwać.
Widać, że 1.8 w Leonie jest też dużo głośniejszy od 1.4.
bob napisał(a):No niestety , ale to przekracza moje możliwości i umiejętności. Tak naprawdę o zacząłbym od drzwi.
pinkibass napisał(a):Tutaj: viewtopic.php?f=33&t=42766&start=200
bob napisał(a):lycone napisał(a):W Leonie naprawdę nie jest źle, ale porównując np. do Passata 2014 od ojca to jest jednak sporo głośniej. Mi jednak w ogóle to nie przeszkadza, a w dalekie trasy i tak biorę Passata
Wysłane z mojego Note 3
Passat Astra i Leon no no , dobrze mieć wybór
-- 17 grudnia 2014, 23:23 --
Uwaga do Admina dlaczego na forum jest godzina 23 coś tam skoro jest 22 oś tam
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości