Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Lesoto napisał(a): bym się karetką nie martwił, bo TTTM
gajekjr11 napisał(a):że przy rozpędzaniu auto nie zwiększa szybkości płynnie delikatnie czuć szarpanie
rengifo napisał(a):Witam,
Odgrzebuję ten temat gdyż mam dziwne wycie z silnika, może to padająca turbina, nie mam pewności.
Tyle tylko, że ten dźwięk występuje od początku kiedy posiadam Leona, czyli jakieś 30tyś km, ale wydaje mi się że na początku nie był tak intensywny. Po za tym, nic się z autem nie dzieje, czasami zaświeci się kontrolka Check Engine ale nawet wtedy nic się dzieje i auto jedzie jak zdrowe, tylko świeci się kontrolka, która po kilku dniach gaśnie. CO jeszcze dziwne, wyje tak tylko do jakiś 40km/h później nie słychać już tego nawet przy mocnym przyśpieszaniu.
https://www.youtube.com/watch?v=qiOK51KkUSo
Turbina?
brucelee napisał(a):Od kilku miesięcy jeżdżę karetką nie Leonem. Turbawka gwiżdże, a to od momentu kiedy na trasie usłyszałem jakby kamyk uderzył z prawej strony w maskę (albo zbieg okoliczności) przy 180km/h. Auto raczej nie straciło na mocy, choć czasami jakby słabszy był i później wstawał.
Ostatnio doszedł nowy objaw, gwizd karetki na biegu jałowym. Szukać już nowego turbo, czy czekać aż się rozleci?
PS: Wąż od IC się poci, raz na jakiś czas kapnie, ale ogólnie ubytek oleju to od max do min, przez cały cykl (15kkm)
michu napisał(a):Ale skoro powiedzieli ze nie ma błędów to tu chyba jest ok? Nie mam niestety ani kabla ani programu..
Don't be the same, be better.
SzySza napisał(a):Ktoś może wiedzieć o co kaman ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości