Jeszcze nic nie zmieniałem, sorki za wprowadzenie w błąd. Na razie rozkminiam schemat elektryczny czujnika i lusterka. Muszę się dowiedzieć jak idą przewody do przełącznika i ewentualnie do wajchy od wycieraczek.
-- 6 lutego 2015, 19:03 --Jak mówiłem, tak zrobiłem

.
Ja i mat_cbr postanowiliśmy doposażyć swoje auta w czujniki deszczu/świateł. Mi udało się pierwszemu prawie wszystko zrobić, a mianowicie:
Zamontowałem czujnik deszczu/świateł oraz przełącznik z funkcją AUTO.
Na wstępie powiem że nie podpinałem jeszcze interfejsu, oraz nie robiłem żadnych adaptacji. Czekam na kabelek i wtedy wszystko zrobię.
Pierwsza sprawa - po zamontowaniu przełącznika, w trybie AUTO wywala błąd oświetlenia po jakichś 10 sekundach. Zapewne dlatego że jeszcze nie było nic robione w vcdesie.
Druga sprawa - bez adaptacji czujnik deszczu działa... tak jakby

. Po polaniu szyby, wycieraczki momentalnie reagują, ale nie wyłączają się, machają dopóki nie wyłączę ich manualnie. Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=tbYsfnmq4dkWszystko było podpinane pod gotową instalację że tak się wyrażę

.
Jak wcześniej wspominałem, została teraz mi adaptacja tego wszystkiego, czekam na kabelek - w następnym tygodniu pewnie go dostanę, postaram się jak najszybciej zrobić update tematu

.