Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Hej
Jakie zabezpieczenia antykradzieżowe polecacie lub macie w swoich leonach? Polegacie tylko na fabrycznych autoalarmach?
Vampire1984 napisał(a):A blokady skrzyni biegow i/lub kolumny kierownicy?
havran napisał(a):...Ja w swoim leonie mam sekretny przełącznik w sekretnym miejscu, który uniemożliwia odpalenie samochodu nawet po rozkodowaniu immobilisera. W ibizie też taki miałem i raz uratowało to moją ibizę przed sprzątnięciem...
havran napisał(a):Zedera nikt ze znajomych nie ma bo pewnie jest strasznue drogi.
daniel28 napisał(a):Nie ma takiego , bo w ostateczności jest zawsze laweta
daniel28 napisał(a):Są urządzenia do zagłuszenia gps więc słabo. Mam dwie propozycje. Pierwsza to ukrycie oryginalneg złącza komputera gdzieś pod deską, w oryginalne miejsce instalujemy swoje gniazdo z prostym układem wspomagany transformatorem który w chwili wpięcia uszkodzi kompa lub urządzenie złodzieja
bob napisał(a):Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma spostrzeżeniami dotyczącymi alarmów używanymi w koncernie VAG. Konkretnie: byłem szczęśliwym posiadaczem A4.
Pelikson napisał(a):jakąś blokadę mechaniczną widoczną gołym okiem to powinno wystarczyć
Najczęściej z polskich ulic znikają Volkswagen Golf oraz Volkswagen Passat. Tuż za marką Volkswagen podatne na kradzieży są auta z czterema kółkami w logo – niemieckie Audi. Tutaj wyraźnie dominują trzy modele: kolejno A4, A6 i A3. Na szóstą pozycję pod względem konkretnych modeli i na trzecią pod względem konkretnych marek wskoczył Seat i jeden z najbardziej popularnych modeli w Polsce – Leon. W ubiegłym roku skradziono ich w Polsce 272. Za hiszpańskim autem uplasował się kolejny czyli Volkswagen Touran. Miejsca 8, 9 i 10 zarezerwowano kolejno dla Hondy Civic, Forda Mondeo i Toyoty Corolli. W kontekście statystyk kradzieży konkretnych modeli obowiązuje jasna zasada – kradzione jest to, co najpopularniejsze. Owszem można ukraść ekskluzywnego Jaguara Type E z 1961, ale dla przestępcy liczy się szybki zysk, dlatego lepszą okazją będzie łup Golfa IV. Chyba, że kradzież jest realizowana pod konkretne zamówienie nabywcy.
kornat napisał(a):Pelikson napisał(a):jakąś blokadę mechaniczną widoczną gołym okiem to powinno wystarczyć
Jeżeli jest dobry magik to go takie coś nie wystraszy.
Pelikson napisał(a):Wiadomo, że wszystko można ominąć / złamać ale kiedy potencjalny złodziej podchodzi pod szybe i widzi metalowe żelastwo przymocowane do kierownicy czy pedałów to już wie, że nie zajmie mu odjechanie 2min tylko 5 a to już nie jest tak kolorowe![]()
kubasek11 napisał(a):A kto to ukradnie.
Nie dość że brzydkie, DSG się sypie, boczki trzeszczą, deska twarda, materiały gorsze niż w Skodzie (ponoć) o VW już nie wspominając. (pewnie o czymś zapomniałem)
Jak ukradną to będzie okazja zmienić.
kornat napisał(a):Moim zdaniem to lepiej jak zabezpieczanie nie jest widoczne, bo złodziej nie będzie przygotowany na dodatkowe utrudnienia i gorszy złodziej może spanikować i zostawi auto.
Np. alarm bez widocznej diody LED wywali zamek otworzy drzwi a tu zonk, alarm się włączył
Osobiście rozważam montaż monitoringu GPS
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości