Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Niedziałająca lampka w podsufitce w tylnej części samochodu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Niedziałająca lampka w podsufitce w tylnej części samochodu

Postprzez irzi » 19 stycznia 2015, 17:31

Mam pytanie co może być przyczyną ponieważ od nie dawna posiadam leona.... sprawdziłem żarówki i są ok, oprawa też. Prąd nie dochodzi do wtyczki przy oprawie...
Z przodu lampka w podsufitce działa bez zarzutu... czy to może być wina bezpiecznika? bo nie znalazłem dokładnie który bezpiecznik odpowiada za oświetlenie wnętrza... i czy one działają na jednym czy są osobne... bo jeśli na jednym to bezpiecznik powinien być ok... sprawdziłem też przednią lampkę w podsufitce bo sadziłem że od niej idą kable do tyłu... ale z przodu wszystko mi wygląda na sprawne nie zauważyłem tam dodatkowego przewodu łączącego obie lampy...Gdzie mogę dalej szukać przyczyny...?
irzi
Stella
Stella

Auto: seat leon
Silnik: diesel inny

Reklama

Re: Niedziałająca lampka w podsufitce w tylnej części samoch

Postprzez peter85 » 20 stycznia 2015, 10:28

Za całe oświetlenie wnętrza (i bagażnika) odpowiada ten sam bezpiecznik więc nie tu leży problem, sprawdź czy wogóle dochodzi napięcie do lampy bo może gdzieś jest przerwa, jeżeli jest prąd to wina leży w samej lampie i jej by trzeba było się bliżej przyjrzeć.
peter85
Sport
Sport

Auto: leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Re: Niedziałająca lampka w podsufitce w tylnej części samoch

Postprzez irzi » 20 stycznia 2015, 15:04

sprawdzałem miernikiem kabel (wtyczkę ) który się wpina do oprawy lampy, i w kablu prądu nie ma. Nie wiem gdzie dokładnie dalej on idzie. Jak próbowałem zajrzeć pod podsufitkę to niby zmierza gdzieś do tylnej części auta. Na początku myślałem że jest połączony z lampą z przodu ale wygląda na to że to są osobne kable.... może ktoś posiada jakiś schemat elektryczny jak są prowadzone te kable...
irzi
Stella
Stella

Auto: seat leon
Silnik: diesel inny

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne