Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Postprzez Vampire1984 » 16 stycznia 2015, 16:08

@Zix wybacz, faktycznie machnęło mi się:)
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez szczeslaw » 16 stycznia 2015, 18:56

Co do zawieszenia, to nie jest tak, że to tylko Seat. W Golfie i A3 można dokupić zawieszenie sportowe, które identyczne z tym w FR. I z tego co wiem, całkiem sporo osób je dokupuje.
Profile jazdy mają sens przy braku DCC i słabszych silnikach. Pozwalają utwardzić wspomaganie kierownicy, co mnie osobiście bardzo odpowiada.
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM

Postprzez KAI » 16 stycznia 2015, 20:19

Zix napisał(a):
KAI napisał(a):Robię spor tras i fotele FR są mniej wygodne niż standardowe (ale porównuję z innymi autami).

Mniej wygodne niż te w Style? Miałem wcześniej w A4 Recaro z dużą ilością regulacji, ale te w Leonie są wygodniejsze, nie bolą mnie już plecy po dłuższych trasach, a tam się to zdarzało.

Porównuję z innymi autami. W Style nie siedziałem. W FR po około 2-3h jazdy boli mnie zawsze prawy pośladek.
W żadnym innym aucie z fotelami standardowymi tak nie było.
Zix napisał(a):
KAI napisał(a):Skórę w fotelach FR trzeba też smarować żeby po pewnym czasie nie popękała od użytkowania.

Skąd takie informacje?? Komuś popękała?? Od razu bym reklamował...

Zawsze trzeba smarować jak się ma skórę. Ja ważę koło 100 kg - ten fotel pracuje, a skóra razem z nim.
Samochodowego fotela jeszcze do popękania swoją masą nie doprowadziłem (pewnie dlatego, że to moje pierwsze fotele z eko),
ale taki w mieszkaniu owszem - udało mi się zniszczyć.
KAI
KAI
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Zix » 16 stycznia 2015, 23:37

Trochę skórzanych foteli w życiu wysiedziałem w niejednym samochodzie i nigdzie skóra nie była pęknięta. Skóra się wygniata i zmienia z czasem, ale jest też bardzo mocna. Mamy w firmie niektóre samochody z przebiegiem po300tkm, z czarną skórą, fotele nigdy nie smarowane i wyglądają bardzo dobrze. Pewnie, że warto smarować, ale nie wierzę, że pękną jak nie będziesz tego robił.
Leon ST FR TDI 184 DSG viewtopic.php?f=91&t=45699
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 184
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez KAI » 16 stycznia 2015, 23:55

Zix napisał(a):Pewnie, że warto smarować, ale nie wierzę, że pękną jak nie będziesz tego robił.

To dlaczego warto smarować? ;) Pamiętaj, że to jest ekoskóra.
Ja smaruję regularnie, ale tylko dlatego, że się boję pęknięcia...
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Ocelot » 17 stycznia 2015, 02:34

rossi napisał(a):Panowie czy w przypadku Leona FR z belką z tyłu warto brać sobie DCC?
Wiem że z wielowachaczem ma to sens,a jak to wygląda z belką?
Ma ktoś DCC u siebie z belką?

Odbieram swojego za 3 miechy z taką konfiguracją, wtedy na pewno opiszę wrażenia z jazdy. ;)
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez SauronRzeznik » 17 stycznia 2015, 12:21

KAI napisał(a):To dlaczego warto smarować? ;) Pamiętaj, że to jest ekoskóra.

No właśnie, przecież to w Leonie to koło prawdziwej skóry nie leżało - a znacznie bliżej plastiku. Zaletą powinna być właśnie wyższa trwałość.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR

Postprzez KAI » 17 stycznia 2015, 13:48

SauronRzeznik napisał(a):No właśnie, przecież to w Leonie to koło prawdziwej skóry nie leżało - a znacznie bliżej plastiku. Zaletą powinna być właśnie wyższa trwałość.
Chętnie posłucham opinii osób, które eksploatowały auta z eko w środku. Bo jak się wpisze w google to zdania można znaleźć różne - że eko jest bardziej trwała... albo że właśnie mniej... Ja fotel z ekoskóry w mieszkaniu wykończyłem w 2 lata - więc dla mnie ta eko w Leonie FR była minusem, który zaakceptowałem z założeniem, że będę o nią naprawdę dbał.

-- 17 stycznia 2015, 14:47 --

A tak trochę z innej beczki - jakie są różnice zawieszenia w X-PERIENCE w stosunku do standard i FR (prześwit)?
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez zelon » 17 stycznia 2015, 16:33

Mialem kiedys w sluzbowym A3 skore i przez prawie 100kkm sie tylko troche porozciagala. Okrutne bylo to, ze jak wsiadalem zima to zanim sie nagrzaly siedzenia (byly podgrzewane), nawet przy lagodnej jezdzie zjezdzalem z fotela. Latem z kolei, jak sie przyssalem to przy wysiadaniu towarzyszyl mi dzwiek jak przy odwijaniu tasmy klejacej. O niebo lepiej bylo w przypadku wentylowanej skory w lagunie.
zelon
Stella
Stella

Auto: kredens
Silnik: diesel inny

Postprzez KAI » 17 stycznia 2015, 16:37

Tylko nie mieszajmy skóry z eko (bo to jest w standardzie FR).
Zix, zelon piszecie o eko czy o naturalnej?
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Zix » 17 stycznia 2015, 19:07

Ja piszę o naturalnej bo taką mam na fotelach (przynajmniej na oparciach z przodu, z tylu pomieszana jest z "Eko)".
Pisałem, że warto smarować bo mniej się może wygniecie i dłużej nie będzie wyślizgana, ale ja to osobiście olewam.
Tym bardziej nie rozumiem po co smarować syntetyczną tkaninę? Nie sądzę, że jej to pomoże w czymkolwiek.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez KAI » 17 stycznia 2015, 23:03

Ekspertem nie jestem, ale pytałem na innych forach i ludzie jednak piszą żeby smarować.
Tutaj np. też: http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/t ... znych.html
Fajnie jak by się jednak wypowiedział też ktoś z tego forum kto użytkował dłużej - właśnie eko, a nie naturalną.
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez zelon » 18 stycznia 2015, 03:54

Nie mam pojecia jaka to byla skora. Audi bylo 2003 a laguna 2006 wersja gt (czarno-czerwone wnetrze). W leonie najbardziej mi odpowiada podstawowa tapicerka z cupry. Alcantara jest dosc szorstka a do tego trwala. Te boki z ekoskory najwyzej sie lekko przetra od wsiadania i wysiadania ale srodek powinien dlugo zostac taki sam jak po odebraniu z salonu.
zelon
Stella
Stella

Auto: kredens
Silnik: diesel inny

Postprzez bmelon » 18 stycznia 2015, 12:37

KAI napisał(a):
Zix napisał(a):Pewnie, że warto smarować, ale nie wierzę, że pękną jak nie będziesz tego robił.

To dlaczego warto smarować? ;) Pamiętaj, że to jest ekoskóra.
Ja smaruję regularnie, ale tylko dlatego, że się boję pęknięcia...

A czego kolega używa do smarowania Eko skóry. Takie pytanie mam alkantarę czy ta skóra po po bokach gładka to Eko skora?
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Wojtaz666 » 18 stycznia 2015, 12:37

W Cr-v z 2004 miałem po bokach eko, auto jest do dzisiaj w rodzinie i nie ma żadnych pęknięć, a nie była smarowana itd. Miejscami jest pomięta, ale pęknięć ni ma.
Wojtaz666
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR

Postprzez KAI » 18 stycznia 2015, 14:10

bmelon napisał(a):A czego kolega używa do smarowania Eko skóry. Takie pytanie mam alkantarę czy ta skóra po po bokach gładka to Eko skora?

W salonie SEAT kupiłem jakiś firmowy środek - powiedzieli, że do eko też jest dobry.
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez Leo2015 » 21 stycznia 2015, 09:59

W Seat Drive Profile jest możliwość wyboru siły wspomagania. Można ustawić wspomaganie np. w "ustawieniach Użytkownika" w dwóch trybach: Sport lub Normal. Napiszcie, o ile utwardza się (tak procentowo) wspomaganie w trybie Sport w stosunku do trybu Normal - dla silnika 1.4.
Leo2015
Stella
Stella

Auto: Astra H

Postprzez Vampire1984 » 21 stycznia 2015, 10:04

Powiem ze ja czuje ale wielkiej różnicy nie ma. Przykro mi ale procentowo jest mi to ciężko stwierdzić i ocenić na oko czy na dłonie:)
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez pinkibass » 21 stycznia 2015, 10:23

Vampire1984 napisał(a):Powiem ze ja czuje ale wielkiej różnicy nie ma. Przykro mi ale procentowo jest mi to ciężko stwierdzić i ocenić na oko czy na dłonie:)

Sorry Vampire1984, ale znowu muszę się nie zgodzić :)
Oczywiście to są wszystko subiektywne odczucia, ale moim zdaniem różnica jest znaczna.
Kierownica chodzi sporo sztywniej - na tyle, że w mieście wolę używać trybu normal, ale w trasie jest o wiele przyjemniej.

Procentowo ciężko to wyrazić, dla mnie 40-50%
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Vampire1984 » 21 stycznia 2015, 10:28

Nie no nic nie szkodzi, tak jak piszesz u jednego będzie to duza różnica u innego mala:D. Przez ponad pol roku w mieście miałem tylko ECO, a trasa Sport, teraz zawsze tryb Sport:).
P.S. Wolałbym silniejsze wspomaganie+mniejsza liczba obrotów na kierownicy
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Zix » 21 stycznia 2015, 10:38

Moim zdaniem różnica jest dość spora między normal, a sport. Nie lubię jeździć na normal, w zakręcie jest zdecydowanie z miękko.

Vampire1984 napisał(a):Wolałbym silniejsze wspomaganie+mniejsza liczba obrotów na kierownicy

To drugie jest dostępne z pakietem dynamicznym. ;)
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez szczeslaw » 21 stycznia 2015, 18:54

Vampire1984, skoro jeździsz obecnie tylko na sport, to wyjaśnia czemu nie widzisz takiej różnicy - człowiek się przyzwyczaja, a różnicę łatwiej w tym wypadku wyczuć przechodząc z normal na sport, niż w drugą stronę ;)
Pojeździj innymi samochodami. Dzisiaj znowu pojeździłem służbowym Aurisem i jak za każdym razem kiedy nim jeżdżę, jak wsiadłem do Leona jadąc do domu, kierownica jakoś tak wyjątkowo ciężko mi chodziła nawet w trybie normal ;)
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez mar » 21 stycznia 2015, 20:35

Ja generalnie po mieście jeżdżę w trybie eco i zmiana na tryb sport jest dla mnie odczuwalna. Oczywiście jest to subiektywne odczucie, ale jeśli chodzi o wspomaganie i jazdę po mieście to dla mnie dużo wygodniejszy jest tryb eco.
mar
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Xperience

Postprzez Zix » 22 stycznia 2015, 08:09

Co do trybu ECO jeszcze - ostatnio jeden bak przejeździłem na tym trybie właśnie i spalanie mam identyczne jak na normal. Poza zamuleniem gazu mam w DSG jeszcze tryb żeglowania tj. gdy puszczę gaz skrzynia się wysprzęgla i jadę jakby na luzie. Oszczędność paliwa jest tylko pozorna, jak hamuję biegami to też nic nie pali, ale przynajmniej nie leci bezwładnie w zakręcie. Reasumując - nie polecam trybu ECO.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez szczeslaw » 22 stycznia 2015, 09:57

Zix, masz racje, ze oszczednosc jest pozorna. Zastanawiam sie, po co ten tryb. Jak hamujesz biegami, to nic nie pali (odciety doplyw paliwa, silniki kreci sie sila rozpedu samochodu), za to po wysprzegleniu silnik spala jakies paliwo. Malo bo malo, ale spala, bo musi podtrzymac obroty biegu jalowego.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez Zix » 22 stycznia 2015, 10:09

Jedyny plus tego wysprzęglenia dostrzegam przy dojeżdżaniu do zjazdów z autostrady, gdzie zrzucenie biegu na niższy, tudzież puszczenie nogi z gazu na 6 biegu, za bardzo mi redukuje prędkość. Podczas tego "żeglowania" (gdzieś w katalogu był chyba taki termin użyty) można jeszcze spory kawał drogi przejechać.
Niemniej jednak moje ostanie testy tego trybu upewniają mnie w przekonaniu, że już go nie będę używał. ;)
Tryb ECO może być dobry jak ktoś nie potrafi operować gazem, dla mnie kompletnie niepotrzebny.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez Ocelot » 24 stycznia 2015, 04:52

Pytanka do użytkowników:
Czy Seat Drive Profile i DCC są ze sobą połączone?
Czy jeżeli wybiorę np. tryb sportowy, to automatycznie zawieszenie DCC wtedy też się utwardzi?
Czy można w jakikolwiek sposób we wnętrzu (bądź na zewnątrz) poznać, że auto ma DCC bez wchodzenia w ustawienia komputera? Rozumiem, że w komputerze na pewno będzie informacja, że samochód posiada DCC?
Ocelot
Sport
Sport

Postprzez Zix » 24 stycznia 2015, 08:07

Profile Seat Drive są połączone z DCC. W trybach normal/sport/Eco są to odpowiednio ustawienia DCC norma/sport/comfort. Jest jeszcze tryb indywidualny, w którym można ustawić sobie wszystko dowolnie (DCC, wspomaganie, silnik, itd.).
Na zewnątrz, ani w środku nie widać, że auto ma DCC, chyba, że wejdziesz pod auto.;) Po włączeniu komputera w trybach Seat Drive na pewno jest wymienione DCC jeśli jest na pokładzie.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez Oracle » 24 stycznia 2015, 10:45

Ocelot napisał(a):Rozumiem, że w komputerze na pewno będzie informacja, że samochód posiada DCC?

Po naciśnięciu przycisku wyboru trybu jazdy (MODE) jest wtedy napisane: "SEAT Drive Profile z DCC". No i potem (głębiej) oczywiście w polach informacyjnych o poszczególnych trybach/ustawieniach profilu jest opcja DCC.

http://zapodaj.net/0d45d29c39852.jpg.html
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez tomekpt » 6 lutego 2015, 12:30

Cześć,

Mam pytanie do osób użytkujących auto. Zastanawiam się na wyborem między dwoma egzemplarzami FR z identycznym silnikiem ale innym wyposażeniem opcjonalnym. Jeden ma media system plus, alarm i pakiet schowków, drugi natomiast pakiet zimowy, czujniki OPS i aktywny tempomat. Które z tych aut byście wybrali bazując na Waszych dotychczasowych doświadczeniach?
Dzięki za odpowiedź.
tomekpt
Stella
Stella

Auto: brak

Postprzez kamatosek » 6 lutego 2015, 14:05

Cześć,

W moim FR mam wszystkie wymienione przez Ciebie dodatki i bez minuty zastanawiania bralbym

"pakiet zimowy, czujniki OPS i aktywny tempomat"
kamatosek
Signo
Signo

Auto: Seat Leon III 1.8 FR
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Pelikson » 6 lutego 2015, 14:40

U siebie nie mam pakietu zimowego i powiedzmy że jakoś mi to nie przeszkadza aczkolwiek jak masz możliwość wziąć tą opcje to bierz :)
Dodałbym jeszcze jeśli $ Ci pozwoli oprócz OPS i ACC, Automatyczną regulację świateł ( długie / krótkie ) - genialne rozwiązanie. Dajesz sobie w nocy światła na automat i jeśli nie ma nic z naprzeciwka i nie jedziesz w oświetlonym terenie zabudowanym światełka same przerzucają Ci się na długie. Nadjeżdża coś lub wjeżdżasz do zabudowanego - zmieniają się na krótkie. Działa to naprawde super, jestem chyba najbardziej zadowolony z tego dodatku :mrgreen: Tylko nie wiem czy można to dokupić bez Line Assist, które też działa fajnie ale nie lubię na tym śmigać bo daje głupie wrażenie nie kontrolowania nad autem. Jak jedziesz autostradą spokojnie 110-120 kmh to jeszcze ujdzie ten system.
Pelikson
Sport
Sport

Auto: inne

Postprzez Jos » 6 lutego 2015, 16:14

Ja bym bral drugi! Mam pakiet zimowy i jest to swietna sprawa w taka pogode jak teraz, grzane fotele, ale i dysze spryskiwacza i z tego co sie doczytalem gdzies (nie pamietam gdzie) to podgrzewany zbiornik plynu do spryskiwacza. Czujnik przy kombi to rzecz niezbedna ale i przy krotkich przydatna opcja a te ops sa dodatkowo praktyczne bo pokazuja odleglosc. Aktywny tempomat , kumpel ma w golfie i mowi ze super. Jezeli w tej samej cene sa te auta, to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac, ten drugi pakiet jest wart min kilka tys wiecej. A te schowki to kilka plastikow w bagazniku mozna dokupic pozniej.
Jos
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR

Postprzez KAI » 7 lutego 2015, 13:24

A wersja FR właśnie się doczekała konkurenta:
http://www.motofakty.pl/artykul/peugeot ... olski.html

silnik 1.6 205 KM od 0 do 100 km.h w 7,5 sekundy
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez szczeslaw » 7 lutego 2015, 23:37

KAI, wydaje mi się, że to jednak żadna konkurencja. Nie wiem jak to się prowadzi, ale zwykły 308 ma tak mocne wspomaganie, że w ogóle nie czuć samochodu. Nie podejrzewam, żeby tu było lepiej. Przyspieszenie troszeczkę lepsze od 1.8, przynajmniej na papierze, ale znowu cena... toć to kosztuje niewiele mniej niż Cupra, a tu już nawet nie ma co porównywać.
I to sterowanie wszystkim za pomocą dotykowego wyświetlacza - zupełnie nie przypadło mi to do gustu. Po prostu niewygodne.
Jedyny plus, to że może plastiki w środku nie będą trzeszczeć ;)
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 8 lutego 2015, 17:10

Myślę ze w tej klasie cenowej nic nie dorasta do piet Cupry. Jechałem w Gdyniii na Morskiej Cupra 280 M6 i to po prostu...ah szkoda slow :-D. Wrażenia opisze w wątku cupra
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez KAI » 8 lutego 2015, 19:05

Tak. Wszystko racja, ale gusta są różne i jeden będzie wolał stylizację Leona, a drugi właśnie Peugeota. To samo z prestiżem marki.
A spalanie w 1.6 też może być nieco niższe od 1.8 (nie widziałem na razie specyfikacji), nie wspominając o 2.0 TSI.
Diabeł będzie tkwił w szczegółach i preferencjach. Ja nowego 308 nie widziałem na żywo.
Ale chętnie przy okazji wejdę do salonu, obejrzę i sobie wsiądę.

P.S. Znajoma ostatnio kupiła Kia Ceed w kombi w cenie podobnej co moje FR. Silnik 115 KM chyba.
Za to obiektywnie systemy, elektronika, funkcjonalność - na korzyść Kia. Mi się szczególnie podoba ich podgrzewana kierownica ;)
Więc nie każdy będzie zainteresowany osiągami Cupra.
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez 83Dario » 8 lutego 2015, 21:05

Mam takie pytanie pakiet zimowy kiedy jest uruchamiany w aucie tzn podgrzewane dysze i zbiornik na płyn?? automatycznie od temperatury na zewnątrz czy jest jakiś włącznik na panelu??
83Dario
Sport
Sport

Auto: FR

Postprzez Pelikson » 8 lutego 2015, 21:27

Automatycznie.
Pelikson
Sport
Sport

Auto: inne

Postprzez Jos » 8 lutego 2015, 22:13

Ztcw to razem z podgrzewaniem lusterek w galce od regulacji w lewym podlokietniku.
Jos
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR

Postprzez Libidinously » 16 lutego 2015, 02:00

Witam Kolegow i mozliwe, ze Kolezanki rowniez. W tym roku planuje zakup Leona ST i mam dylemat. Czy wersja Style doposazona w pakiet Sport (kola 17, czujniki park, ciemne szyby) czy FR? Niby wychodzi prawie to samo (dokladam do fr czujniki z tylu i mam w tych samych pieniadzach nawet troche wiecej bo glosniki, siedzenia, profile jazdy...), ale zalezy mi na komforcie i tego utwardzanego zawiasu w FR troche sie obawiam. Niby na jezdzie probnej plomby nie wypadly ale tak w codziennej jezdzie moze to i jest roznica? Mial ktos okazje potestowac obie wersje dluzej? Dla max komfortu rozwazalem jeszcze Style na 16ach ale te baloniaste opony troche sie gryza z agresywna linia auta... Sam nie wiem, co radzicie?
Libidinously
Stella
Stella

Auto: Leon ST Copa

Postprzez Zix » 16 lutego 2015, 08:26

Najlepiej FR z DCC, ale jak nie ma takiej opcji to radzę się przejechać najpierw obiema wersjami. Kwestia gustu, ale jak dla mnie (tu muszę zaznaczyć, że wersją z belką z tyłu jechałem tylko raz i krótko, trochę więcej 1.8 z wielowahaczem bez DCC) to seryjne zawieszenie w FR wcale nie jest takie znowu twarde.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez Libidinously » 16 lutego 2015, 09:05

Niestety DCC bede musial sobie odpuscic. Aha, nie wspomnialem: silnik 1.4 wiec belka z tylu.
Libidinously
Stella
Stella

Postprzez Zix » 16 lutego 2015, 09:10

Uważasz, że zawieszenie jest za twarde bo już jeździłeś tym autem czy tylko czytałeś o tym? Zdania są podzielone, dla jednego jest jest twarde, a kto inny będzie jeszcze chciał twardsze sprężyny założyć.
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 16 lutego 2015, 13:46

Jeżeli cenisz komfort coś ala francuzy bierz style, jeśli masz trochę w sobie żyłki dynamiczności to w FRce zawieszenie Ci przypasuje. Da mnie nawet w Cuprze w trybie Cupra było w porządku:)
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Ocelot » 16 lutego 2015, 14:09

Dlaczego odpuszczasz DCC? Ze względu na cenę?

Ja właśnie czekam na swojego zamówionego 1.4 belka + DCC. :-)
Ocelot
Sport
Sport

Postprzez Zix » 16 lutego 2015, 15:11

Vampire1984 napisał(a):FRka zawiasy będą świetne. Da mnie nawet w Cuprze w trybie Cupra było w porządku:

Ty coś przypadkiem nie pisałeś kiedyś, że strasznie twarde zawieszenie jest w FR, i że z tego powodu koła pozamieniałeś na mniejsze? 8)
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 16 lutego 2015, 15:33

Zix napisał(a):Ty coś przypadkiem nie pisałeś kiedyś

Tak?pokaz:D
Tak zmieniałem z 17 letnich na 15 zimówki na okres zimowy:D
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Libidinously » 16 lutego 2015, 15:59

DCC odpuscilbym glownie przez cene, chyba ze uwazacie, ze zdecydowanie warto (przy belce). FR jezdzilem 20 min, ale glownie po trasie szybkiego ruchu wiec bylo bajecznie. Nie mialem okazji smignac po jakich kocich lbach czy plytach, co by powiedzialo cala prawde. Musze brac pod uwage swiezo narodzonego syna i zone, ktorzy na poczatku beda jezdzic z tylu. obocnie w Fabii troche ich wytrzasa:) Gdyby nie sytuacja rodzinna bralbym FR w ciemno.
Libidinously
Stella
Stella

Postprzez Vampire1984 » 16 lutego 2015, 16:06

W Twojej sytuacji ogólnej ja brałbym jednak wersje Style
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne