Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jaki kompresor do gniazda 12V

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jaki kompresor do gniazda 12V

Postprzez Basior » 30 stycznia 2015, 10:49

Taki dzięki któremu będę mogła dopompować sobie koło na trasie gdyby przytrafiła się potrzeba... NIe mam koła zapasowego i chciałabym się jakoś zabezpieczyć.
Basior
Stella
Stella

Auto: seat toledo
Silnik: benzyna 1.8

Reklama

Re: Jaki kompresor do gniazda 12V

Postprzez zdenek » 30 stycznia 2015, 16:30

Staraj się nie kupować tych kompresorów z hiperkarketów. Mam z nimi kiepskie doświadczenia. Najczęściej jest to bezpośredni import z chin. Zwykle jest tak, że głośno chodzą a nic nie pompują.
Są jakieś widełki cenowe? Bo na motointegrator masz taki zestaw naprawczy - tzn kompresor, linkę holowniczą, pas do mocowania i jeszcze kilka przydatnych rzeczy. Taki pakiet za 350 zł. Sam kompresor np Dragon Winch to koszt 120 zł. Chłopaki na innym forum chwalili się, że pompowali tym koło w busie :)
zdenek
Stella +
Stella +

Auto: LEON 1.9 TDI
Silnik: BKC 1.9

Re: Jaki kompresor do gniazda 12V

Postprzez swierg » 2 lutego 2015, 22:38

Polecam oryginał o nr 8P0 012 615 A - mały, zgrabny i wydajny. Mam u siebie w Leonie od nowości, jako element zestawu naprawczego zamiast koła zapasowego i jestem zadowolony. Na szczęście nie musiałem używać na drodze po złapaniu kapcia, ale od kiedy klęknął mi kompresor w garażu, używam tej małej sprężarki do dopompowania kół, sprawdzenia ciśnienia itd i sprawdza się bardzo dobrze.
swierg
Sport
Sport

Auto: Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Powrót do Opony, Felgi, itp.