Silnik 140 km wersja ST Fr, zimowki 17".

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Misiek3city napisał(a):Leon ST FR 2.0 TDI 184 km - 1678 km spalanie 6,9 l/100.
grzelmo napisał(a):U mnie spalanie po 10000 delikatnie spadło.
Średnia z 16000km to 6.58l / 100km
Jos napisał(a):Cholera ja nie docierałem, ale też nie szaleje ostro. Może to docieranie jednak ma sensSrednia z autostrady, 2 dorosłych, 2 dzieciaków, auto zapakowane po sufit, przelotowa ok 140 kmh, spalanie 7,2. Moje minimum w pustym aucie, w ruchu mieszanym 5,9 ale 5,1
Mistrz!
Oracle napisał(a):Misiek3city napisał(a):Leon ST FR 2.0 TDI 184 km - 1678 km spalanie 6,9 l/100.
Panowie, jeżeli już piszecie, ile palą Wasze samochody, to napiszcie też jaka jest średnia prędkość przy tym spalaniu, w jakich warunkach ta jazda (cykl miejski, pozamiejski, mieszany), ile osób jeździło w tym samochodzie, co było włączone (np. klimatyzacja, podgrzewanie foteli), no i do jasnej cholery, wyraźnie piszcie jakiej pojemności silnika i mocy owo spalanie dotyczy.
W innym wypadku z tych Waszych danych nie można wyciągnąć żadnych wniosków - np. z tego, co widać z przytoczonego wyżej postu wynika, że 2.0 TDI 184 KM pali strasznie dużo.
Bardzo by się też przydały dokumentujące to spalanie fotki wyświetlacza.
Jos napisał(a): Moje minimum w pustym aucie, w ruchu mieszanym 5,9 ale 5,1Mistrz!
Mistrz? Ja bym napisał inaczej... bo takich mistrzów to mijam codziennie na pęczki.
Edit. Sorry nie doczytałem że większość drogi to trasa. To żaden nadzwyczajny wynik w takim razie.
Mój TDI przy przepisowej jeździe w trasie na tempomacie spala 4.5l / 100.
Jos napisał(a):No niezly wynik, a ile pali na autostradzie przy sredniej z navi 112?
Swoja droga na 12 godzin 24 minuty postoju?
Jos napisał(a):Misiek, 5.1 w benzynie to moim zdaniem mistrz, pokaz dlugookrosowe min 2tys km ze swojego diesla, ja w Mondeo wykrecilem na odcinku 100 km 3.9 l wiec mozna. Ale mam tez Fabie 1.9 105 Km ktora w miescie robi 7-7.5 gdzie Leos robi 8-8.5 wiec roznica miedzy nowa benzyna tsi a dieslem nie jest juz taka duza. Przy nieduzych przebiegach, diesel to imho nieoplacalna inwestycja.
83Dario napisał(a):nie wiem skąd wam Panowie wychodzą takie piękne wyniki w spalaniu, albo nie umiem jeździć po przesiadce z diesla albo z moim autem jest cos nie tak![]()
Mam 1.8TSI i na 1000km przejechane gdzie 80% miasto, a 20% trasa długookresowe spalanie mam 9,5l
w tygodniu jeździ nim żona na trybie ECO a tylko w weekend jak wracam jeżdżę na trybie SPORT (jak jadę sam) lub na KOMFORT jak z rodziną i poniżej 8l nie mogę jak na razie zejść na mieście w zimę i przy krótkich do 20-30km przebiegach dziennie.
Też mnie, niektóre zastanawiają.83Dario napisał(a):nie wiem skąd wam Panowie wychodzą takie piękne wyniki w spalaniu
Misiek3city napisał(a):Długookresowe spalanie mam cały czas na poziomie 6.8 - 7.0 l
Zix napisał(a):Też mnie, niektóre zastanawiają.83Dario napisał(a):nie wiem skąd wam Panowie wychodzą takie piękne wyniki w spalaniu
np.:Misiek3city napisał(a):Długookresowe spalanie mam cały czas na poziomie 6.8 - 7.0 l
Ja z takim samym silnikiem mam długookresowe ok 7,4 (ostatnie 5tys km) wg komputera, a wg motostat 7,8 (ale z ostatnich 7100km).
Na moje oko komputer zaniża średnie spalanie o jakieś 0,3-0,4 l/100 na całym baku.
Udaje mi się zrobić na trasie 6,0-6,3 l/100, ale to jest smutne jeżdżenie, normalnie na trasie (autostrada/DTŚ to wychodzi jakieś 6,7-7,0 czyli podobnie jak u kolegi Misiek3city.Przy normalnej jeździe (dynamicznej) trasa/miasto pali jakieś 7,6/100, najwięcej udało mi sie spalić 8,5 l/100.
Zix napisał(a):Tak, mam DSG i pewnie ciut więcej przez to pali, ale i tak uważam, że spalanie jest bardzo ok jak na moc i osiągi. Jak uważam to jest w okolicach 7l, jak nie uważam (czyli przeważnie) to wychodzi 8l, różnica jest niewielka. W ogóle to mam wrażenie, że mój silnik woli brutalne traktowanie od ecodrivingu.
pinkibass napisał(a):Podejrzewam Media System Plus - jak się przyjrzysz to nawet opcje w rogach mają inne
Webi napisał(a):Mode: sport, klima:wł
trasa: Gliwice(stanie w korku z 88 na DTŚ ok 5min) później A4 od doliny trzech stawów do S86 jak to standard po17-tej w piątek:-) .
PS. Nie pokazuje lepszych bo nikt mi nie uwierzy.
Webi napisał(a):Vampire1984 to nie przedszkole żeby pisać wszystko "drukowanymi literkami". Zainteresowani będą wiedzieć, że to nie spalanie LPG, którym czasem pomykam. Ale dobra po Twojemu"traktor" 2.0TDI 150KM(papierowe).
Vampire1984 napisał(a):Cos Ty taki drazliwy?:) Napisalem to przyjaznie a Ty juz naskakujesz przedszkolem i dobra po Twojemu:P
Webi napisał(a)::bukiet:
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości