Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
grzelmo napisał(a):Da się to zrobić bez VCDS/ODIS - dowiem się jak i opiszę w tym wątku
sna napisał(a):Ja muszę przytrzymać przycisk w pilocie (zamykający samochód) i wtedy dopiero się składają. Opcję automatycznego chowania lusterek mam zaznaczoną;) Na razie mi to nie przeszkadza
grzelmo napisał(a):Ja u siebie po przeglądzie miałem to samo.
Pomogła ponowna adaptacja, bo w menu wszystko pozaznaczane, nawet przywracałem ustawienia fabryczne i nic.
Da się to zrobić bez VCDS/ODIS - dowiem się jak i opiszę w tym wątku
grzelmo napisał(a):Przekręcony zapłon ----> szyba auto w dół, auto w górę, zapłon wyłączony. Przekręcony kluczyk na zapłon ----> szyba auto w dół, auto w górę i powinno hulać
tak samo z lusterkami - złożyć z pokrętła itd.
u mnie pomogło, kolega z serwisu potwierdził, bo sam mi to robił
Tom_O napisał(a):SZybę wystarczyło w górnej pozycji tylko jeszcze raz kliknąć tak jakby się chciało domknąć i też zaczeły działać.
Lewton napisał(a):kim jesteś? Skąd wiesz takie rzeczy?
grzelmo napisał(a):Lewton napisał(a):kim jesteś? Skąd wiesz takie rzeczy?
Mam 29lat, jestem żonaty, mam akwarium
Grzegorz_PROMOTO napisał(a):Koledzy, jak straci się opcja domykania i składania lusterek wystarczy ponownie nauczyć Wasze auto tego patentu. Przekręcamy kluczyk na zapłon i przednie szyby trzymając cały czas klawisz opuszczamy do końca i z powrotem do góry i tak trzy razy - po tym zabiegu lusterka i szyby działają jak należy![]()
Pozdrowionka,
Grzegorz
rafal89 napisał(a):
Wykonałem ten zabieg i niestety nadal nie działa. Chyba będę musiał umówić się z Waszym serwisem
old_school_baby napisał(a):tylko te pokrętło jest nieintuicyjne że musi być tak ustawione, ale w sumie jak się samemu lata to się po prostu tego nie przekręca
old_school_baby napisał(a):i co znaczy włączone w oprogramowaniu?
old_school_baby napisał(a):no to wiadomo że mam zaznaczoneale to jest w standardzie FR? czy jakimś pakiecie? bo nie mogłem znaleźć nigdzie takiego opisu
ja ostatnio przekręciłem bo ustawiałem lusterka i ustawiłem na 0, więc przestało mi działać, ale po chwili zastanowienia przypomniałem sobie że było na P i po przestawieniu zaczęło działać, ot taką zagadkę sobie rozwikłałem
szczeslaw napisał(a):Teoretycznie ta opcja jest w standardzie w FR. Serwis nic nie włącza.
Problem polega na tym, że część samochodów wyprodukowanych w jakimś okresie 2013r, nie mają tej opcji bo w fabryce o niej "zapomnieli".
pinkibass napisał(a):Nie wiem czy to na pewno ta opcja, ale generalnie po przytrzymaniu przycisku otwierania auta wszystkie 4 szyby zjeżdżają w dół. Fajna opcja po przyjściu do samochodu który stał na słońcu
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości