Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Bezpieczniki, Nie otwierające się drzwi.

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Bezpieczniki, Nie otwierające się drzwi.

Postprzez Morcinek92 » 17 lutego 2015, 19:41

Witam,

Szukałem na forum no ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na swoje problemy tak aby mnie usatysfakcjonowały ...

1) Bezpieczniki na silniku jak otwiera się tą skrzynkę ?? Mam narysowane niby jak ją otworzyć ...próbowałem ale nie chce tego pourywać.. :(

2) Bezpieczniki wewnątrz gdzie one się znajdują dokładnie (1p- 2010r) czyżby od strony kierowcy po lewej stronie kokpitu jak otwiera się drzwi??
czy ktoś ma do nich rozpiskę??

3) Problem z drzwiami tylnymi od pasażera... Mianowicie chodzi o to ze po zamknięciu samochodu z kluczyka i ponownym otwarciu drzwi tylne sie nie otwierają... kiedy otworze je od środka to później mogę je otwierać i zamykać bez żadnych problemów , kiedy zamknę i otworze z kluczyka problem powraca. Wychodzi na to ze zamek mechanicznie jest sprawny, ale centralny zamek nie otwiera ich .. Czy konieczna jest wymiana całego zamka?? Bo on chyba jest nierozbieralny z tego co widziałem.

4) Instrukcja obsługi do Leona 2010r. bodajże jest na allegro to jest od 2009-2012r. Książka, czy ktoś posiada PDF?? w dziale download wyskakuje błąd "plik uszkodzony"

Pozdrawiam
Morcinek92
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Bezpieczniki, Nie otwierające się drzwi.

Postprzez Bronek101 » 17 lutego 2015, 20:08

Ad 1. przesuń zasuwki zgodnie ze strzałkami i pokrywa do góry, jest delikatny opór.
Ad 2. bezpieczniki są po lewej stronie w desce, po otwarciu drzwi trzeba podważyć zaślepkę deski.
Ad 3. a próbowałeś nacisnąć dwa razy przycisk otwierania na pilocie?? jednokrotne naciśnięcie przycisku otwiera tylko drzwi kierowcy
Ad 4. nie pomogę niestety
"...nie wchodź mi tu ej z brudną podeszwą, bo mam nowe dywaniki kupione w tesco..."

"...wyłącznie konkretne audio, jazda przy dobrej muzyce..."

Obrazek
Bronek101
Signo
Signo

Auto: Leon 1P
Silnik: BSE 1.6

Re: Bezpieczniki, Nie otwierające się drzwi.

Postprzez Morcinek92 » 18 lutego 2015, 15:51

Próbowałem nacisnąć dwa razy, niestety to nie działa nadal jest to samo.... Czy konieczna jest wymiana całego zamka?? Czy można to jakoś inaczej jeszcze sprawdzić i sprobować naprawić ?
Morcinek92
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: TDI pompowtryski PD

Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat