Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon Amortyzatory

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Leon Amortyzatory

Postprzez Rado28 » 14 stycznia 2015, 23:30

wyjąć i jak zdiagnozować ? Jak poznac ze amortyzator jest juz zużyty a jak że jeszcze jest dobry do jazdy ?
Rado28
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M 2003r.
Silnik: BCB 1.6

Reklama

Postprzez Marcinxxx » 15 stycznia 2015, 19:00

Po pierwsze czy sie poci to już pierwsza oznaka ze już blisko końca ale do tego nie trzeba demontować
Marcinxxx
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez mcdmen » 15 stycznia 2015, 20:20

U mnie po wymianie sprężyn na eibach pro kit dało się odczuć już nie prawidłową pracę amortyzatorów. A porównywałem to tak jak jest na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=ag2DnF_Hf8g
Tyle że ja porównywałem B4 i te które były na samochodzie dwa razy wolniej się wysuwały od tych nowych.
mcdmen
Stella +
Stella +

Auto: A4 B6
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez chlorek » 16 stycznia 2015, 10:11

mcdmen, wiesz że nie można amortyzatora do samego końca pchać bo może zrobić BUM?.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Ufo » 18 stycznia 2015, 10:45

chlorek napisał(a):mcdmen, wiesz że nie można amortyzatora do samego końca pchać bo może zrobić BUM?.

kolego ja przy nowych amortyzatorrach zawsze pompuje ze 3 /4 razy do końca i nigdy nie robił BUM

panowie wczoraj sprawdziłęm sobie stukanie w tylnym zawieszeniu i okazało się że są uszkodzone tuleje w amortyzatorach te co trzymają belkę dostanę je by wymienić czy muszę z całym amortyzatorem kupić?
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!

Moja Furmanka-> viewtopic.php?f=32&t=38119 Obrazek
Ufo
TopSport
TopSport

Auto: Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Kusy » 29 stycznia 2015, 12:38

koledzy mam pytanko. mam w 1m jakiś sportowy kit, nie mam pojęcia jaki. czeka mnie wymiana amorków z przodu bo jeden już nie daje rady. czy jeżeli założę seryjne amortyzatory to przód pójdzie w górę czy i tak będzie stał jak stoi? co byście mi polecili. nie ukrywam, że zależy mi na tym aby było w miarę możliwości tanio.
Obrazek
Kusy
Signo
Signo

Auto: Leon 1M TS

Postprzez mat_282 » 11 lutego 2015, 16:08

Kusy, Do sportowych sprężyn nie zakładaj seryjnych amorków bo padną. U mnie przy weitec i 40mm seryjne amory wytrzymały 5tys km. . .
Jakbys chciał amory na przód to mam w idealnym stanie. Zdemontowane są z mojego auta bo wróciłem do serii. Więcej w linku. http://olx.pl/oferta/weitec-amortyzator ... 8yQhL.html cena dla forum to 150zł.
mat_282
Stella +
Stella +

Auto: Toledo
Silnik: AHF 1.9

Postprzez mientus91 » 27 lutego 2015, 20:03

Witam mam pytanie. Mam top sporta ze sprężynami i amortyzatorami na przodzie od jakiejś słabszej wersji bo strasznie wysoko siedzi i w zakrętach jak w kołysce... tylny zawias seryjny tylko przód zmieniony... poradźcie coś :) zmienić same sprężyny czy sprężyny i amortyzatory? P.S. takowy zawias na przodzie znalazł się w moim top sporcie przez nie uwagę mechanika bądź jego nie wiedzę a jeździłem na tym zawiasie z myślą ze jest ok. dajcie jakieś info... :]
mientus91
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez chlorek » 27 lutego 2015, 22:39

mientus91, a czytać się nie chce już? :P.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez mientus91 » 9 marca 2015, 23:17

strasznie tego dużo... oczopląs ;p a ktoś kto się zna na tym konkretnie to kwestia kilku chwil by napisać co najbardziej opłacalne w moim przypadku... :)))
mientus91
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez sebik_1984 » 15 marca 2015, 16:57

Witam serdecznie mam pytanko. Zakupiłem sprężyny H&R progresywne obniżające autko o ok-35mm. Mój leonik to 1.9 tdi ARL TopSport 2003r i tak z przodu mam sachs amortyzatory seryjne współpracujące ze sprężynami oryginalnymi czyli -15mm. Tył Koni str.t i również jak do tej pory spreżyny -15mm oryginalne. Teraz pytanko Czy po założeniu H&R -35mm sprężyny progresywne nr 29 526-2VA oraz 29 526HA Będzię wszystko oki i autko nie za bardzo siądzie? Druga sprawa o -20mm zwiększy się względem serii, na oryginalnych amorkach sachs czy dadzą one jeszcze radę. bo Koni niby do -40mm ma współpracować ale czy te sachy wyrobią nie będzię pin ponga ?
sebik_1984
Stella
Stella

Auto: Seat Leon TOP Sport

Postprzez Tomeon87 » 31 marca 2015, 12:30

Koledzy, do Leona 1M w wersji Sport jakie amortyzatorki na przód? Zawias seryjny, czyli bodaj -15mm?
Tomeon87
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport

Postprzez LeonR » 1 kwietnia 2015, 14:23

Witam serdecznie,
mam leona 1.6 16v 2005 na felgach 18' opony 245/40 + gwint do wymiany z racji zużycia. Planuje wymienić zawieszenie tylko pytanie na co ? Nie chcę gwintu nie na nasze drogi szkoda auta - za twardo i za nisko. Planuje komfortowe amory plus sprężyny Eibacha 30/25mm pro kit czarne aby zachować komfort jazdy + lekkie obniżenie od stanu fabrycznego dla zachowania prezencji. Co polecacie z doświadczenia? Gdyż ja nie mam żadnego - moje pierwsze auto Leon 1M ;)
LeonR
Stella
Stella

Auto: Seat Leon R

Postprzez ghul17 » 1 kwietnia 2015, 16:59

ja mam kayabe ultra SN i eibacha pro kit -30 polecam bo napewno bardziej miekko niz na gwincie ale obnizenie jest i sztywno tez jest.... tak ze polecam zestaw posiadam w toledo 1m 1.9tdi
ghul17
Stella
Stella

Auto: Toledo AHF + 216

Postprzez borowa » 1 kwietnia 2015, 17:09

Na KYB Ultra SN wcale ładnie nie siada. Można także znaleźć posty, którą mówią wyraźnie, że Ultra SN nie nadaje się do -30mm. Mam, nie jestem zadowolony.
borowa
Cupra
Cupra

Region: lubelskie
Auto: CUPRA ST 385
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez LeonR » 1 kwietnia 2015, 19:13

Panowie chce mieć komfortową zawiechę + ciut niższe stabilniejsze sprężyny aby 18' calowe felgi miały prezencję. Może coś z serii bilsteiny b4 albo sachsy + ciut niższe sportowe sprężyny Eibacha 30/25mm pro kit ? Żadne ala sportowe czy gwintowane coś z serii z twardszymi sprężynami.
LeonR
Stella
Stella

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 11:56

borowa napisał(a):Na KYB Ultra SN wcale ładnie nie siada

A to tylko dlatego że sztyca jest o takiej samej długości jak ori, po prostu jest trochę twardszy :P.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 12:00

chlorek, czyli generalnie do d... :mrgreen: Kiedyś był zalecany do Pro-Kit, nastała taka moda forumowa, a szkoda, sam się dałem na to nabrać :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 12:14

Eibach jest dla mało wymagających :D
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 12:34

Ja to nazywam racjonalnym wyborem, trochę niżej, wizualnie na plus, prowadzenie na plus, a nadal można bez zwalniania ganiać po dziurach, parkować po krawężnikach itd itd :-P Inaczej mówiąc, zależy kto czego wymaga, ja wymagam pełnej funkcjonalności od padła, kiedy inni wolą robić kaleki :D
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 12:48

piotrassenior napisał(a):złoty środek do Eibacha?

Weiteci wyjdą najtaniej i jest to dobra alternatywa między betonem a komfortem mając już krótszy amortyzator (sportowy), KYB i STR są podobne do B4 sport więc szkoda kasy.
piotrassenior napisał(a): jaki komplet amorów jest zalecany dla Pro Kita -30mm?

Producenci amortyzatorów podają jakie sprężyny można zastosować. Reszta to wg. opinii użytkowników.
piotrassenior napisał(a): W przypadku sprężyn serii Sportline zalecamy zakup sportowych amortyzatorów, np. Bilstein B8."

Równie dobrze możesz założyć Koni Sport które lepiej wypadają a cenowo wychodzą podobnie.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 12:51

piotrassenior, teraz bym założył amory MTS, tanie, bo gdzieś za 400+ dorwiesz komplet p+t, krótsze niż seria czy wspomniane lipne kyb, jak 2 lata wytrzymają to za taką kasę nie szkoda ich po takim czasie wyrzucić i kupić profilaktycznie następny komplet :mrgreen: W arl w połączeniu z h&r siadły ładnie i komfort był nieporównywalnie większy niż u mnie.
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 12:54

borowa napisał(a):teraz bym założył amory MTS

tylko inaczej auto się prowadzi i zachowuje. MTS też stosuje jeden zestaw do wielu silników co jest dużym problemem. Dla nich czy 1.4 czy 1.9 jeden h....
borowa napisał(a):W arl w połączeniu z h&r siadły ładnie i komfort był

Rzeczywiście z amorów wypadają najniżej bo obniżają 2-3cm na samym amorze co jest rzadkością :P.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 12:57

Skoro tak to pomyślę o amorach Weitec na tył, muszę urwać 1, max 2cm z tyłu :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez piotrassenior » 2 kwietnia 2015, 13:05

Nie wiem czemu post mi poleciał...bądź go nie widzę :-P

Boro, jakoś MTS mnie chyba nigdy nie przekona :-) To jest totalna budżetówka...a zawiecha to zawiecha. Lepiej włożyć coś o wiele lepszego jakościowo...przecież tutaj chodzi o nasze bezpieczeństwo jak i sam aspekt prowadzenia auta oraz zachowania na dziurach czy po prostu przy ostrym napierdzielaniu.

Z MTSem nawiązałbym do producentów tanich opon...założysz i ani trakcji, ani hamowania i tylko się wkurzasz. Także nie ma co. Bezsensowny zabieg. O trwałości nie wspominając...bo cena sama mówi za siebie.

Na Koni Sporcie nie będzie betonu maksymalnego?
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 13:13

borowa napisał(a):Skoro tak to pomyślę o amorach Weitec na tył, muszę urwać 1, max 2cm z tyłu

ja nie namawiam :P. Jeździłem na MTS bo wiadomo, młody, chce jak najtaniej itp. Nie pamiętam już ile ale szybko się rozsypały, ciągle skakało auto. Amor jest dość miękki i się kład na lusterka gdy ostrzej wchodziłem w zakręt i to też było w 90 konnym silniku. Przy prawie 200km to bałbym się że prędkość urwie koło :P. Sprężyn Weiteca nie polecam, są za miękkie, porównywalnie do MTS z tym że nie pęknie jak wjedziesz w większą dziurę.
piotrassenior napisał(a):Na Koni Sporcie nie będzie betonu maksymalnego?

porównywalnie do B8 ale lepiej trzymają w zakrętach. Masz też regulacje siły tłumienia ale tutaj chodzi o to że amortyzator będzie głębiej lub płycej się chował, różnicy w odbiciu nie poczujesz. Stosuje się to w zależności od nawierzchni i drodze po jakiej jeździsz abyś mógł np. spokojnie przejechać przez poprzeczne nie równości a nie zajeb....jak mordą o asfalt :P. Ponadto są to bardzo dobre amortyzatory, szybciej z fotela wypadniesz niż amortyzator rozwalisz :P.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 13:22

Seniorita, luzik, zwyczajnie napisałem jak to widzę, założyłem kiedyś chwalone kyb i od początku wieszam na nich psy, zakup totalnie nietrafiony, a z mts miałem styczność w ex TS lukaszalsw, więc pisane z doświadczenia, nie tylko gdzieś przeczytane, usłyszane ;)
Sam teraz myślę jak naprawić popełnione błędy, ale nie widzi mi się po raz trzeci wszystkiego zmieniać, wyrzucać kolejny tysiąc na nowy komplet, a moje podejście do kwestii używek jest takie, że po prostu staram się ich unikać. Jeżeli chodzi o opony to w tej kwestii zupełnie się zgadzamy, nigdy nie miałem i nie kupię taniej gumy. Jest to jedyna rzecz, która łączy nasze dupowozy z drogą, więc na tym nie wyobrażam sobie oszczędzać.

edit. chlorek, masz sprawdzonego sprzedawcę Weiteca? :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 13:24

borowa napisał(a):do kwestii używek jest takie, że po prostu staram się ich unikać.

ja nie raz posiłkowałem się...ważne aby nie miały dużych wżerów i sprężyny nie były ostro pordzewiałem, szczególnie dolne zwoje bo może świadczyć że amortyzator jest wysrany i chował się głębiej niż na początku.

Obecnie czekam aż pewna znajoma osoba z forum założy zestaw AP (sprężyny + amortyzatory), zobaczymy różnice w samej konstrukcji jego (głównie chodzi o wysokość). Jeśli będzie git sam takie coś kupię. Niby jest to niższa półka KW ale nadal wyższa niż MTS/FK inne cuda wianki. Sprężyny wiem że są kurew....twarde :D
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 13:26

borowa, nie mam, kupowałem zawsze na allegro, ostatnio używki wyłapałem za 280zł komplet ale to jeszcze w Leonie którego już nie mam.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 13:28

chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 13:30

Ok. Ostatnio u mnie krótka piłka. Spontaniczna decyzja i działamy, więc po świętach rozeznam temat i będę szukał :wink: Dzięki za linki, ale przed zawiasem są jeszcze dwa inne ważniejsze wydatki.
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez chlorek » 2 kwietnia 2015, 13:36

borowa napisał(a):ale przed zawiasem są jeszcze dwa inne ważniejsze wydatki.

najebać się :).
Spoko loko, to tylko przykłady że tego pełno jest. I tak pewnie Leonem pojeździć 2-3 Lata więc sens pakowania nowych :P
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 13:38

chlorek napisał(a):najebać się .

Chciałbym :-P Ale chodziło o padło, tam zawsze jest co robić :hahaha:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez piotrassenior » 2 kwietnia 2015, 14:00

Boro, wiem o co chodzi. Ja miałem styczność tylko z gwintami MTS które siadały po 5tys km - weekendowego powolnego ślizgania się autem... :x A powiedz mi...faktycznie ten MTS nawet nawet się spisywał? Jeżeli byłby nawet spoko to możnaby zrobić tak jak pisałeś...kupić, założyć na dwa sezony i jak coś to wypierdzielić na śmietnik i tyle. Tylko czy to gra warta grzechu...żeby zaraz nie okazało się że auto pływa i jakieś dziwne jaja się dzieją haha :)

chlorek napisał(a):I tak pewnie Leonem pojeździć 2-3 Lata więc sens pakowania nowych

Jak chodzi o Boro to Leon do końca żywota :ok: :x
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Postprzez borowa » 2 kwietnia 2015, 14:10

Seniorita, jak z trwałością to ciężko powiedzieć, Łukasz w swoim stylu doprowadził auto do dobrego stanu i puścił w świat. Królikiem doświadczalnym będzie FRka gonzo27, ponieważ śmiga na MTS :mrgreen:
ps. Nie zostawia do końca życia, a tak jak mawia Transio...naprawia do końca życia :-P
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez gonzo27 » 2 kwietnia 2015, 14:17

Póki co na tego MTSa nie narzekam, komfortem porównywalny z serią. Co do trwałości to się okaże ile wytrzyma, ale te 5 tyś. km to już dał radę :P
Był 1M TS ARL 182/400
Jest 1M FR ARL 193/400
gonzo27
Signo
Signo

Auto: Leon FR

Postprzez LeonR » 3 kwietnia 2015, 01:43

Panowie miło się czyta Wasze wypowiedzi, lecz nie otrzymałem odpowiedzi na zadanie pytanie. Muszę szybko zmienić zawiechę. Gwintuś już smarka, Leoś skrzeczy jak moja teściowa... szkoda auta. Gwintowane zawieszenie czy tańsze czy droższe nie nadaje się na nasze drogi niestety ;( Chcę mieć komfort + lekkie obniżenie dla prezencji z 18' felgami + lepsze trzymanie w zakrętach. Z tego co się zorientowałem nie warto do seryjnych amortyzatorów np B4 Bilsteina stosować ala sportowych sprężyn np sławne Eibach pro kit 30/25mm gdyż zawiecha szybko pada z racji krótkiej pracy i dobijania amo. Co polecacie z doświadczenia?
LeonR
Stella
Stella

Postprzez piotrassenior » 3 kwietnia 2015, 09:36

LeonR, jak masz gdzieś w garażu amortyzatory sprzed wymiany na gwintusia, to kupuj Eibach i kładź go z seryjnymi amorami. Pojeździsz...polukasz czy Ci pasuje...i jak padną to wjedziesz z lepszymi nowymi amorami. Tak na moje.
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Postprzez LeonR » 3 kwietnia 2015, 22:17

Powiem tak dobre niskie gwinty zupełnie odpadają z racji dróg po których jeżdżę :beksa: Seria na standardowych sprężynach również - za wysoko i za miękko. Chyba zdecyduję się na zestaw: przód Sachs 200 954 dla pojazdów z zawieszeniem sportowym tył Sachs 556 271 dla pojazdów z zawieszeniem sportowym + Eibach pro kit 30/25mm. Co wy na to zda egzamin ? Czy będzie za twardo i za nisko ? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym kompletem ?
LeonR
Stella
Stella

Postprzez romekkk » 4 kwietnia 2015, 08:40

Od 2 mięsięcy jeżdżę na identycznym zestawie. Dodatkowo zmieniłem poduszki przód z Polo 6N bo przód stał o 1cm wyżej niż tył. Teraz po tym zabiegu jest równo. Wysokość od ziemi do rantu nadkola wynosi 65,5 cm zarówno z przodu jak i z tyłu (Auto puste, ok 3/4 paliwa w baku). Jeśli chodzi o komfort....małe i średnie nierówności wybiera super - lepiej niż seria. Zniknęło bujanie.Każda dziura jest momentalnie tłumiona. Jedynie na większych dziurach słychać że zawias ma co robić i tu wg mnie jest mniej komfortowo niż wcześniej. Precyzja prowadzenia zwłaszcza w zakrętach na duży plus.
poznasz głupiego po czynach jego
romekkk
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Exeo
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez LeonR » 4 kwietnia 2015, 12:17

romekkk to co decydować się na wersję Sachs sport ze sprężynami -30/25mm czy szukać -15mm ponoć amory dłużej pochodzą;) Przy sprężynach 30/25mm przód stał wyżej niż tył? jak to możliwe?
LeonR
Stella
Stella

Postprzez borowa » 4 kwietnia 2015, 12:22

LeonR napisał(a):Przy sprężynach 30/25mm przód stał wyżej niż tył? jak to możliwe?

Nie nowość, przy kyb ultra SN+ eibach pro kit też można zauważyć takie zjawisko, tak samo jak przy kyb ultra SN+ h&r -35mm.
Dobrym rozwiązaniem na tą są właśnie poduszki/talerzyki z polo 6n :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez romekkk » 4 kwietnia 2015, 14:21

LeonR napisał(a):romekkk to co decydować się na wersję Sachs sport ze sprężynami -30/25mm czy szukać -15mm ponoć amory dłużej pochodzą;) Przy sprężynach 30/25mm przód stał wyżej niż tył? jak to możliwe?

no nie wiem jak to możliwe :roll: Może jakbym złożył na starych poduszkach to byłoby ok, ale dałem profilaktycznie nowe....które później i tak zmieniłem na te z polo. Czy kupować taki zestaw - ja nie mam mu nic do zarzucenia. Co do trwałości to się nie wypowiem,ale skoro Sachs pisze, że amortyzatory są do zawieszenia sportowego a eibach twierdzi że prokita można pakować na seryjne amorki to chyba nie ma co dramatyzować :mrgreen:
poznasz głupiego po czynach jego
romekkk
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Exeo
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez QQmonzter » 4 kwietnia 2015, 23:51

Ja na swoim zestawie b4 sport plus pro kit zrobiłem już ponad 50k km, nie wiem ile wcześniej axee na nich zrobił, na razie nie widać żadnych wycieków, więc tragedii nie ma.
Być może ich charakterystyka jest nieco inna niż powinna ale nie jest tak jak niektórzy piszą, że za rok amortyzatory na tych sprężynach są do wyrzucenia.
Leon 1M 1.9 TDI+ 150/320
QQmonzter
Sport
Sport

Auto: Leon ASV

Postprzez LeonR » 5 kwietnia 2015, 05:48

Ok, czyli seryjne zawieszenie Sachsa z racji miękkości i wysokości na standardowych sprężynach odpada + felgi 18’ cali na oponach 245/40 brak prezencji. Wezmę usportowiony model przód Sachs 200 954 oraz tył Sachs 556 271. Teraz tak, gdzie najtaniej i najpewniej można je dostać ? Decydować się na sprężyny Eibacha pro kit czy coś –15mm – gdzie owe można dostać? Ma ktoś zdjęcia jak prezentuje się auto na obydwu modelach sprężyn? Same poduszki górne od łożysk od Polo 6N – dokładnie jaki model, rocznik?
LeonR
Stella
Stella

Postprzez transit_master » 5 kwietnia 2015, 06:49

QQmonzter, nie mogą być złe skoro fabryka wypuściła taki zestaw.
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne

Postprzez borowa » 5 kwietnia 2015, 09:36

LeonR, 18" powinno być na 225/40, 245/40 to okropne balony (1,6 w ogóle na tym jedzie?). Pakuj Pro Kit, nie jest to "gleba", lekkie obniżenie i poprawa właściwości jezdnych. O amorach nie pomogę, natomiast zestaw od Polo, to poduszki + talerzyki, numery znajdziesz bez problemu na forum, sam ostatnio kupowałem taki zestaw.
transit, dokładnie :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Postprzez transit_master » 5 kwietnia 2015, 20:07

Z tym zestawem od Polo żebyś nie przedobrzył. Warto go założyć gdy się ma przód i tył na tej samej wysokości, lub przód wyżej.Bo jak się okaże że twój zestaw już sam w sobie byłby niżej(przód) a dorzucisz do tego jeszcze "polo" to będzie wyglądało komicznie :wink:
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne

Postprzez Kris1988 » 5 kwietnia 2015, 21:49

Panowie a ze sie tak spytam co daje wsadzenie z polo poduszek z amora przod?
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Kris1988
Sport
Sport

Auto: Leon ASV +

Re: Odp: Leon Amortyzatory

Postprzez bledow » 5 kwietnia 2015, 21:51

Jakieś 1,5 do 2 cm w dół

Skrobnięte z kalkulatora
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
bledow
TopSport