Co wybrać, Pirelli P Zero Nero GT czy Dunlop SportMaxx RT ?
Fajnie jak by się wypowiedział ktoś kto miał styczność z obiema oponami.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
OponyLuxpl napisał(a):Mi przeszły przez ręce i jedne i drugie i to nie jeden raz. Moim zdaniem Dunlopy są lepsze do większości zastosowań, bardziej ciche a przy tym fajne do jazdy w gorszych warunkach.
Pirelli z tego co wiem starcza na nieco dłużej, ale to już subiektywna sprawa.
Paulina napisał(a):Może mi ktoś pomoże wybrać pomiędzy poniższymi modelami (225/45/17) :
1. Goodyear Efficientgrip Performance
2. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
namyslow napisał(a):Hej,
Przyznam, że trochę daliście mi do myślenia z tym rozmiarem.
Sprawdziłem cenę 205/50/R17 o jakieś dobre 80zł różnica na oponie, tańsze są 225/45.
Zastanawia mnie czy to spalanie o dużo wzrośnie jakbym jednak został przy 225 - przyznam, że nie jeżdżę samochodem póki co dzień w dzień.
Jak napisałem wcześniej kupiłem te alu http://i61.tinypic.com/vz8qv7.jpg mój Leon ma motor 1.6 16V benzyna.
Zastanawiam się też czy jak nałożę oponę 205 na J7X17 nie będzie jakiegoś naciągu opony, to koszmarnie wygląda.
Kolejna sprawa jakbym założył 225/45 ze skrętem będzie wszystko ok, nie będzie mi tarło o błotnik, i czy muszę zakładać dystans?
Za 255 przemawia cena, i nie wiem co tu zrobić.
Makaron napisał(a):Opona 225/40/18
Co wybrać, Pirelli P Zero Nero GT czy Dunlop SportMaxx RT ?
Fajnie jak by się wypowiedział ktoś kto miał styczność z obiema oponami.
namyslow napisał(a):I znów mam dylemat. Powiedzcie mi koledzy czy klasa energooszczędności ma jakieś większe znaczenie w rzeczywistości.
Zdecydowałem się na Uniroyal RAINSPORT 3 http://www.sklepopon.com/opona-letnia/u ... xlfr-61283.
Tylko ten dylemat 205 czy 225..
Czarsky napisał(a):Cena za komplet to 600zł, a sprzedaje je sąsiad-mechanik, więc raczej nie bubel
Czarsky napisał(a):Cena za komplet to 600zł,
chz15 napisał(a):Którą z poniższych opon byście polecili:
1. Uniroyal Rainsport 3 205/50 R17 89 V FR
2. Fulda SportControl 205/50 R17 93 W V1
chz15 napisał(a):Którą z poniższych opon byście polecili:
1. Uniroyal Rainsport 3 205/50 R17 89 V FR
2. Fulda SportControl 205/50 R17 93 W V1
MARCIN38 napisał(a):Witam. Co polecicie za opony na lato do 1200zł? Teraz mam 205 45 16 a chciałbym 205 55 16.
OponyLuxpl napisał(a):Jak cicho i bezpiecznie to Fulda Ecocontrol albo Dunlop Bluresponse - ciężko o bardziej ciche opony o dobrych parametrach jezdnych.
Listek napisał(a):OponyLuxpl napisał(a):Jak cicho i bezpiecznie to Fulda Ecocontrol albo Dunlop Bluresponse - ciężko o bardziej ciche opony o dobrych parametrach jezdnych.
A Goodyear EFFICIENTGRIP ?
Ma to jakieś znaczenie, że Fulda mają indeks 91T, a Dunlopy i Goodyery 91 H ?
W oponeo, gdzie prawdopodobnie będę zamawiał Fuldy są z produkcji marzec 2014 a Dunlopy z lutego 2015 - ma to jakieś istotne znaczenie ?
(Goodyery - listopad 2014).
OponyLuxpl napisał(a):Jak cicho i bezpiecznie to Fulda Ecocontrol albo Dunlop Bluresponse - ciężko o bardziej ciche opony o dobrych parametrach jezdnych.
Listek napisał(a):W oponeo, gdzie prawdopodobnie będę zamawiał Fuldy są z produkcji marzec 2014 a Dunlopy z lutego 2015 - ma to jakieś istotne znaczenie ?
(Goodyery - listopad 2014).
Haszeer napisał(a):to mowie Ci otwarcie oponeo jest nie najtansze^^
bad napisał(a):Za to na oponylux w zasadzie przy każdym modelu 95-99% kierowców poleca te opony. To jest BARDZO miarodajne. Parodia totalna, każdy model jednakowo polecany, nawet tania chińszczyzna
Listek napisał(a):Zależy mi na zakupie ze sprawdzonego źródła - to raz.
Oponeo mam u siebie w mieście i kolega jest tam handlowcem - to dwa.
Oczywiście nie upieram się konkretnie przy tej firmie, bo z pewnością macie rację że ceny mogą mieć wyższe niż konkurencja.
Ale padał tutaj argument chociażby przechowywania opon w kontekście ich jakości - większe zaufanie mam do dużej marki, niż to zakupu z mniejszej firmy, która może magazynować towar z mniejszą dbałością.
Na razie jestem na etapie wyboru i z przyzwyczajenia najłatwiej ogląda mi się opony na oponeo, ale jak już konkretny model wybiorę to będzie mi łatwiej sprawdzić ceny w ofercie konkurencji, dowiedzieć się jaką zniżkę dostanę w oponeo i wówczas podjąć decyzję
Skupmy się więc na tym co mam kupić, a nie gdzie - bo z tym pierwszym mam znacznie większy problem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość